Se hvor du kan strømme filmer og serier
Oversikt: Dette er strømmetjenestene du kan abonnere på
Skrevet av:
Publisert:
02.03.2021
Oppdatert:
03.03.2021

Oversikt: Dette er strømmetjenestene du kan abonnere på

Den norske strømmejungelen er full av leverandører. Sliter du med å holde oversikt? Streamingguiden er her for deg!

Vi har samlet streamingtjenestene nordmenn kan abonnere på – og prøvd å gi oversikt over prisene, funksjonene og utvalget de tilbyr. Det er store forskjeller – les hele oversikten her!

Netflix

Pris: 89–159 kr i måneden

Tilbyr ca. 3000 filmer og 1700 serier

Netflix er den største, mest omfattende og mest populære av strømmetjenestene man kan abonnere på i Norge.

Hver uke slipper Netflix et stort lass med nye filmer og serier – både katalogtitler og egenproduksjoner fra hele verden – inkludert norske filmer og serier, og påkostede amerikanske produksjoner.

Den største svakheten i Netflix' arkiv er at de tilbyr forsvinnende få gamle filmer. Ved forrige opptelling var det bare 49 filmer i Netflix-katalogen som hadde premiere før 1990.

Les også: 20 klassikere du kan se på Netflix

Viaplay

Pris: 129–329 kr i måneden

Tilbyr ca. 900 filmer og 700 serier

Viaplay er en fantastisk strømmetjeneste for film- og serieentuasiaster! Den nordiske strømmetjenesten tilbyr mange filmer, og er ofte først ute med fjorårets kinofilmer.

På seriesiden fokuserer de i stor grad på nordiske og amerikanske krim- og thrillerserier. Dette halvåret slipper de minst tre forskjellige egenproduserte norske dramaserier, i tillegg til drama- og realityserier fra Viasat-kanalene.

I tillegg til abonnementtjenesten har Viaplay en seksjon der du kan kjøpe og leie flere tusen filmer digitalt.

Hvis du er villig til å betale 200 kroner ekstra, kan du dessuten få med deg Champions League, Formel 1, boksing, MMA, NFL og NHL, i tillegg til Bundesliga, dansk superliga, Ligue 1 og skotsk premiership. Viaplay har også de tre nivåene under Premier League i det engelske seriesystemet, Championship, League one og League two.I tillegg kan du se alle internasjonale håndballmesterskap, som VM, EM og Champions League.

Les også: Trailer til Clarice – se den nye Nattsvermeren-serien begynner denne uka

TV 2 Sumo

Pris: 79–549 kr i måneden

Tilbyr ca. 1000 filmer og 1000 serier

TV 2 Sumo, som skal bytte navn til TV 2 Play i løpet av året, er ikke bare tjenesten der du kan se på Farmen og Skal vi danse! I tillegg til filmene og seriene som går på TV 2, har tjenesten enkelte egenproduksjoner, hele film- og seriearkivet til CMore, og familieseksjonen Oiii.

I likhet med Viaplay har Sumo en seksjon der du kan kjøpe og leie filmer digitalt, men arkivet deres er litt tynnere.

For 179 kroner i måneden kan du får med deg Europa League, norske landskamper og enkelte Champions League-kamper, i tillegg til e-sport-kamper, håndball, norsk ishockey og sykkel. Eventuelt kan du betale 519 kr i måneden for å se alle Premier League-kamper, i tillegg til resten av sportssendingene. For å få med deg absolutt alt Sumo har å tilby, må du betale 549 kr i måneden.

Les også: 8 serie-anbefalinger på Sumo

HBO Nordic

Pris: 89–189 kr i måneden

Prøv gratis i 30 dager

Tilbyr ca. 800 filmer og 500 serier

HBO Nordic er først og fremst en tjeneste for serieelskere. I tillegg til HBOs serier, tilbyr de flere europeiske høydepunkter, og serier fra blant annet Showtime, AMC, FX, Hulu og BBC.

Den største utfordringen med HBO Nordic er kanskje å finne innholdet du vil se. Forsiden har ingen personlige anbefalinger, og den enkleste måten å navigere gjennom filmbiblioteket deres er en alfabetisk liste med 800 titler.

Den amerikanske strømmetjenesten HBO Max skal erstatte HBO Nordic i Norge i løpet av 2021, men det er fortsatt uklart når det skiftet skal finne sted. Inntil videre er serier fra HBO Max strødd utover ulike strømmetjenester i Norge. For eksempel går HBO Max-serien Love Life med Anna Kendrick på TV 2 Sumo i Norge, mens Search Party går på NRK TV og Doom Patrol går på HBO Nordic.

Les også: Warner Bros. lanserer alle sine 2021-filmer på kino og streaming samtidig

Prime Video

Pris: 65 kr i måneden

Prøv gratis i 7 dager

Tilbyr ca. 5000 filmer og 300 serier

Den Amazon-eide strømmetjenesten Prime Video tilbyr flere påkostede egenproduksjoner, i tillegg til et stort arkiv med filmer og serier.

I likhet med HBO Nordic har de en forside som er lite brukervennlig og vanskelig å finne fram i, men til gjengjeld har Prime Video noen fantastiske funksjoner: På de fleste filmer og serien kan du for eksempel når som helst trykke pause, og få en oversikt over hvilke skuespillere som er med i scena du ser på. Så slipper du å rote nedover hele IMDb-siden til The Boys når du drar kjensel på en amerikansk karakterskuespiller.

Les også: 10 serietips på Prime

Disney+

Pris: 89 kr i måneder eller 890 kr i året

Prøv gratis i 7 dager

Tilbyr ca. 1000 filmer og 300 serier

Strømmetjenesten til Disney har vokst overraskende raskt, og blitt en av de aller mest populære! I tillegg til Disneys animerte klassikere, kan du streame filmer og serier fra Disney, Pixar, Marvel, Star Wars og National Geographic.

I februar utvidet Disney tilbudet for voksne med den nye Star-fanen, der du kan se filmer som Die Hard og serier som Frustrerte fruer og The Walking Dead.

Les også: Nå har Disney+ lagt til flere hundre nye filmer og serier for voksne

Apple TV+

Pris: 59 kr i måneden

Prøv gratis i 7 dager

Gratis i ett år hvis du kjøper en Apple-enhet

Tilbyr ca. 20 filmer og 30 serier

Sammenlignet med de andre strømmetjenestene i Norge, tilbyr Apple svært får filmer og serier. Til gjengjeld har de ingen katalogtitler – bare egenproduserte filmer og serier, med store navn og store budsjetter.

Vi har samlet 14 høydepunkter fra strømmetjenesten i artikkelen De beste filmene og seriene på Apple TV+.

Discovery+

Pris: 79–179 kr i måneden

Prøv gratis i 14 dager

Tilbyr ca. 5 filmer og 1000 serier

I likhet med TV Norge fokuserer denne tjenesten, tidligere kjent som Dplay, hovedsakelig på humor, reality og lettbeint underholdning, i tillegg til en satsning på nye norske true crime-dokumentarer.

Hvis du punger ut 179 kr i måneden kan du få med deg Eliteserien, OBOS-ligaen, i tillegg til OL, når/hvis det går av stabelen. Da kan du også se to Eurosport-kanaler direkte, og få med deg høydepunkter fra tennis-, golf-, motorsport- og snooker-verdenen!

Les også: Sigurd fåkke pult sesong 2 handler om overgrep

Paramount+

Kommer 25. mars

Pris: 69 kr i måneden

Prøv gratis i 7 dager

Paramount+ er en ny strømmetjeneste, som blir tilgjengelig i Norge fra 25. mars. Ifølge Paramount skal tjenesten tilby hele 6000 titler i løpet av 2021 – men vi mistenker at de regner hver episode av en serie som en egen «tittel».

De skal samle filmer og serier fra Paramount, CBS, Showtime, Comedy Central, MTV og flere nye egenproduksjoner. Les mer om 54 nye filmer og serier som kommer på Paramount+ her!

SF Kids

Pris: 69 kr i måneden

Prøv gratis i 7 dager

SF Kids er en strømmetjeneste for barn, der kidsa kan se på Astrid Lindgren-filmer, Kaptein Sabeltann, Elias, Lokomotivet Thomas, Timmy-tid, Gråtass, Vennebyen, Paddington, Elleville Elfrid, Bien Maja, Brannmann Sam og Byggmester Bob!

Nettsiden og appen er enkle å navigere for barn, og du trenger ikke være bekymret for at ungene skal støte på noe skummelt!

Strim

Pris: 129–329 kr i måneden

Prøv gratis i 14 dager

Strim er et produkt som forsøker å slå sammen flere strømmetjenester i én pakke, for deg som er klar for å kutte kabelen. Med den mellomste Strim-pakka, som koster 279 kr i måneden, får du tilgang til de største norske TV-kanalene, HBO Nordic, Viaplay film & serier og Paramount+. Alt innholdet er tilgjengelig på samme plattform, enten som app eller nettside.

HomeTV

Pris: 99 kr i måneden

Prøv gratis i 14 dager

HomeTV er en svenskeid strømmetjeneste. De har et av strømmejungelens største filmarkiver, med over 3000 filmer. Det er få splitter nye filmer på HomeTV, og de har heller ingen egenproduksjoner, men det er mye gull å finne på denne uoversiktlige, maskinoversatte nettsiden!

Mubi

Pris: 99 kr i måneden eller 708 kr i året

Prøv gratis i 7 dager

Mubi er en strømmetjeneste for cineaster! Hver dag legger de ut én ny film, som blir tilgjengelig på tjenesten i 30 dager. I tillegg har de et robust arkiv med arthouse-klassikere, tankevekkende dokumentarer og festivalfavoritter.

Har du ingen penger?

Da kan vi anbefale Norges mest omfattende, mest brukte og kanskje beste strømmetjeneste: NRK TV. Det er ikke alltid så lett å finne fram på denne strømmetjenesten, men fy søren, så mye bra statskanalen sitter på!

I tillegg til så å si alt som har gått på NRK de siste årene, har de et rullerende utvalg filmer, gode serier fra hele verden, sport og inngående nyhetsdekning.

Les også: 8 rare ting vi fant i NRK-arkivet

Nye filmer og serier