Se hvor du kan strømme filmer og serier
Skuespillerne spilte inn én ny scene til The Snyder Cut
Skrevet av:
Publisert:
19.02.2021
Oppdatert:
19.02.2021

Skuespillerne spilte inn én ny scene til The Snyder Cut

Den myteomspunne director's cut-en slippes om under en måned. Den fire timer lange versjonen av superheltfilmen har 2 650 nye effektbilder og ny musikk av Junkie XL, men ifølge produsenten ble det kun spilt inn én ny scene.

På søndag fikk vi se den endelige traileren til Zack Snyder's Justice League, den fire timer lange, bekmørke superheltfilmen som også går under navnet "the Snyder Cut".

Se traileren her!

Filmen er en helt ny versjon av Justice League (2017). Kinoversjonen av filmen fikk slapp mottakelse fra både fans, anmeldere og publikum. Selv om Zack Snyder er den eneste som er kreditert som regissør, var han ikke involvert i klippeprosessen til filmen. Han forlot produksjonen på grunn av en familietragedie.

Lenge har fans hatt lyst til å se regissør Zack Snyders foretrukne versjon av filmen. Zack Snyder og enkelte andre medlemmer av Justice League-crewet har hevdet at Snyder ferdigstilte en versjon av filmen som bare manglet enkelte visuelle effekter og lydmiks. I nesten to år drev fans kampanjen #ReleaseTheSnyderCut, i håp om at Warner Bros. skulle gi ut Zack Snyders versjon av filmen.

Det var bare ett problem: "the Snyder Cut" fantes egentlig ikke. Ikke i noen sammenhengende, ferdig form. Snyder hadde satt ammen en grovklipp av sine opptak til filmen, som ble vist for studiosjefene før han forlot prosjektet, men filmen manglet visuelle effekter, musikk, og alle involverte var enige i at filmen trengte restopptak, som de fleste storfilmer går gjennom.

Den amerikanske strømmetjenesten HBO Max annonserte i fjor at de skulle bruke 30 millioner dollar på å ferdigstille "the Snyder Cut". I Norge blir filmen tilgjengelig på HBO Nordic samme dag, 18. mars.

I utgangspunktet var det ikke planlagt å spille inn noen nye scener til "the Snyder Cut", men siden har HBO Max og Zack Snyder snudd – Ben Affleck (Batman), Henry Cavill (Supermann), Gal Gadot (Wonder Woman), Ezra Miller (The Flash) og Ray Fisher (Cyborg) gjort restopptak i fjor høst. Men de nye restopptakene var ikke så omfattende som noen trodde:

- Folk tror stadig at vi filmet så mye. Vi filmet bokstavelig talt én scene, bare én ekstra scene. Vi spilte inn i tre dager. Det er alt. Det er det vi filmet.

Det forteller Zack Snyders kone og produsent Deborah Snyder i et intervju med podcasten Lightcast.

Den nye scenen og de omfattende nye visuelle effektene (2 650 nye effektbilder, ifølge Deborah Snyder) har resultert i at budsjettet til "the Snyder Cut" har gått helt opp til 70 millioner dollar. Til sammenligning hadde filmen Joker (2019) et budsjett på 55 millioner dollar.

Produksjonen av Justice League var dramatisk, og "Snyder Cut"-historien er fylt med anklager om rasisme og maktmisbruk, interne etterforskninger, tre runder med restopptak og konspirasjonsteorier. Les hele historien her!

Zack Snyder's Justice League kommer på HBO Nordic 18. mars.

Se hvor du kan streame Justice League her!

Nye filmer og serier