Se hvor du kan strømme filmer og serier
Nå kan du se den urovekkende dokumentaren Framing Britney Spears
Skrevet av:
Publisert:
19.02.2021
Oppdatert:
19.02.2021

Nå kan du se den urovekkende dokumentaren Framing Britney Spears

Superstjernen ble et globalt fenomen. Nå kjemper hun mot sin far i domstolene om kontrollen over sitt eget liv.

Britney Spears er 39 år gammel. Hun er en av tidenes bestselgende artister og har verdier på rundt 500 millioner kroner, men likevel har superstjerna svært begrenset kontroll over sitt eget liv, siden faren hennes er oppnevnt som verge, etter at hun hadde et sammenbrudd i 2007.

Dokumentarfilmen Framing Britney Spears ble i utgangspunktet sendt i USA som en del av serien The New York Times Presents, 5. februar i år.

Etter filmen la Britneys ekskjæreste Justin Timberlake ut et langt innlegg på Instagram der han beklaget sin oppførsel overfor både Britney og Janet Jackson. Han påpekte at han har gjort suksess i en bransje som godtar kvinneforakt og rasisme, og ikke stått opp for verdiene han selv vil representere.

Allerede før dokumentarfilmen ble vist i Norge, skrev journalisten Ragne Nordenborg en kronikk der hun oppfordrer media til å evaluere sin egen innsats overfor Britney.

Mindre enn to uker etter den amerikanske premieren ble dokumentaren sluppet på NRK TV, og du kan streame den nå.

I tillegg til å belyse Britneys kamp for uavhengighet og den voksende #FreeBritney-bevegelsen, gir dokumentaren et inntrykk av hvordan kvinnesyn har endret seg, bare de siste tjue årene. Det gjør vondt å se talkshow-verter og journalister drite ut og kritisere Britney – ofte med seksualiserte anklager og karakteristikker – og samtidig vite at hun ikke på langt nær var den eneste som fikk denne behandlingen av media.

Filmen er produsert av et helt kvinnelig team, og de fleste av intervjuobjektene er også kvinner. Det var viktig for regissør Samantha Stark å fortelle historien om Britney Spears, som "alle" føler de kjenner, fra et kvinnelig perspektiv.

Se hvor du kan streame Framing Britney Spears her

Nye filmer og serier