Se hvor du kan strømme filmer og serier
Fikk sparken av Disney
Skrevet av:
Publisert:
11.02.2021
Oppdatert:
12.02.2021

Fikk sparken av Disney

Etter å ha forarget både fans og arbeidsgiver med kontroversielle innlegg på sosiale medier, har Lucasfilm bekreftet at Gina Carano ikke får fortsette i The Mandalorian.

Av og til virker det som om enkelte glemmer at alle kan lese alt man poster offentlig på internett. Stadig vekk må kjendiser og politikere rykke ut og beklage dumme ting de har skrevet eller sagt på internett, uten at det nødvendigvis er verken ektefølt eller genuint.

Alle driter seg ut i blant, men om man gjør det mange nok ganger har det berømmelige begeret en tendens til å til slutt renne over. Det har det nå gjort for Disney-underselskapet Lucasfilms, som endelig har gitt etter for emneknaggen #FireGinaCarano, der fans av The Mandalorian, smittevern og LGBTQ-rettigheter har utrykket misnøye over skuespiller Gina Caranos oppførsel på sosiale medier.

Taktløse sammenlikniger

Over lang tid har Carano hisset på seg folk med diverse kontroversielle utsagn, som å så tvil ved Bidens valgseier, harselere med trans-pronomer og spre konspirasjonsteorier om Covid-pandemien. Da hun på Instagram sammenliknet demokratenes "forfølgelse" av republikanere med holocaust og den religiøse forfølgelsen av jøder, fikk derimot Lucasfilm nok og gjorde det offentlig at de ikke lenger ville assosieres med Carano.

Å holde innflytelsesrike folk som Carano ansvarlig for å spre hatprat og konspirasjonsteorier er i følge alle oppegående mennesker ikke særlig sammenlignbart med historiens kanskje aller verste folkemord, og det er heller ingen menneskerett å få lov til å spille i Disney-serier.

Carano var forespeilet en sentral rolle i den kommende Star Wars-serien Rangers of the New Republic, men har det siste halvåret blitt faset ut av produksjonen som en konsekvens av det hun har delt på sosiale medier.

Nå er det altså klart at hun heller ikke kommer til å vende tilbake til den tredje sesongen av The Mandalorian.

Nye filmer og serier