Se hvor du kan strømme filmer og serier
14 splitter nye serier som kan redde uka di
Skrevet av:
Publisert:
22.01.2021
Oppdatert:
25.01.2021

14 splitter nye serier som kan redde uka di

Lang uke? Ta av deg munnbindet, synk ned i sofaen og nyt én eller flere av ukas beste nye serier!

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker. Denne uka trekker vi fram 14 nye serier som vi gleder oss til å se. Watchlist de du har lyst til å få med deg!

Rådebank sesong 2

Endelig kan du se en ny sesong av NRK-serien om kompisgjengen som råner rundt i Bø. Serieskaper Linn-Jeanethe Kyed, som ble Oscar-nominert for kortfilmen Tuba Atlantic og siden har skrevet for Børning og Heimebane, skrev sesong to allerede før første sesong, og henter inspirasjon både fra eget liv og historier fra hjemfylket.

Sivert drømmer om å komme inn på ingeniørstudiet på NTNU og er fast bestemt på å ta den siste sommeren med gjengen helt ut. Det ser ut til at verken politikere eller mangel på penger skal kunne stoppe han!

Se hvor du kan streame den her

Star Trek: Lower Decks

Den nyeste Star Trek-serien kommer fra Rick and Morty-forfatteren Mike McMahan, og foregår mellom The Next Generation og Star Trek: Picard. Serien er animert, og foregår på skipet U.S.S. Cerritos. I motsetning til tidligere Star Trek-serier, som vanligvis har dreid seg om mannskapet på skipets bro, følger vi denne gangen en gjeng arbeidere på bunnen av rangstigen.

Star Trek-produsent Alex Kurtzman har kalt serien et "kjærlighetsbrev" til seriene, der de omfattende sci-fi-plottene som vanligvis er "A-historien" i en episode, foregår i periferien, mens vi følger en helt annen historie i forgrunnen.

Se hvor du kan streame den her

Riverdale sesong 5

Har du lest Archie-tegneseriene? Det er noen amerikanske tegneserier fra 50-tallet om livet på en amerikansk High School. Riverdale tar utgangspunkt i tegneserien, men øker sex appealen med et par hundre prosent, og kaster inn litt drap, dop og korrupsjon.

Første episode av den femte sesongen skulle egentlig være den 20. episoden i sesong 4, men innspillingen ble avbrutt på grunn av COVID-19 i mars i fjor. Merker du hvilke scener som ble spilt inn i den uskyldige tiden før pandemien, og hvilke scener som ble spilt inn etter at gjengen har sittet hjemme i et halvt år?

Se hvor du kan streame den her

Batwoman sesong 2

I 20 episoder har Ruby Rose (Orange is the New Black) spilt Kate Kane/Batwoman i den nyeste superheltserien fra folka bak Arrow, The Flash, Supergirl og så videre. Kane er den første lesbiske superhelten på streaming, og en voldsomt populær tegneseriekarakter, men nå skal hun altså leve videre uten Rose.

Javicia Leslie spiller den nye karakteren Ryan Wilder, som tar over Batwoman-navnet og -drakta!

Se hvor du kan streame den her

Sofa

Sofa er tilbake, nå på ny kanal! Hele norges favorittmøbel har meldt overgang til TV2, og nå sitter det en hel drøss med kjendiser i den. Borte er de helt vanlige folka, nå skal litt mindre vanlige folk, som Lilli Bendriss og Carl I. og Eli Hagen sitte i den mens de mener ting om TV i det som må være norsk TVs mest meta konsept.

Se hvor du kan streame den her

Jurassic World: Dinosaurleiren sesong 2

Jurassic Park-filmene er voldelige og nifse, og spesielt den første filmen har fått mye tyn for å sette små barn i livsfare, for å skape skrekk hos publikum. Likevel har Netflix og Jurassic World-teamet bestemt seg for å lage en ny Jurassic-serie på åtte episoder – FOR BARN!

Serien foregår samtidig som Jurassic World-filmene, og handler om en gjeng tenåringer som er på sommerleir på den andre siden av dinosaurøya Isla Nublar. Kidsa får ikke kontakt med omverden, og må klare seg selv. Produsentene av Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom er på laget, så denne serien treffer!

Se hvor du kan streame den her

Pixar Popcorn

De animerte kortfilmene i Pixar Popcorn fortsetter historiene til karakterer fra Toy Story-filmene, Oppdrag Nemo og Dory, Biler-filmene, De utrolige, Coco og Sjel gjennom "helt nye, bittesmå historier skapt av Pixar Animation Studios' talentfulle animatører."

Det er ikke klart om de originale stemmeskuespillerne kommer tilbake, men traileren gir oss tittelkort for de aller fleste av kortfilmene kortfilm. Serien består av ti kortfilmer!

Se hvor du kan streame den her

Skjebne: Winx-sagaen

Winx-universet har tatt steget fra animasjon til live-action i denne nye Netflix-serien. Om du på et tidspunkt var et barn på midten av 2000-tallet og utover, husker du nok Winx. Serien følger et knippe magiske jenter, som lærer hvordan de skal bruke kreftene sine på Alfea College. Den animerte orginalserien ble til slutt til åtte sesonger og tre filmer, og nå er Winx tilbake for å trollbinde et (litt) eldre publikum!

Se hvor du kan streame den her

Den tynne blå linjen

Malmö er kanskje nordens mest beryktede by, og har i en årrekke slitt med omfattende gjengkriminalitet. Skytepisoder og hyppige voldshendelser virker nesten dagligdags, og sånt blir det fort politidramaserier om. Den tynne blå linjen er produsert av SVT, og har høstet svært gode anmeldelser!

Se hvor du kan streame den her

Painting with John

John Luries klassiske intervjuserie "Fishing with John" fra 1991 oppnådde kult-status, og er et konsept like enkelt som det er genialt. Skuespiller John Lurie tar med kjendisvennene sine på fisketur, hvor de snakker om alt og ingenting ispedd bisarre reality-aktige narrativ fortalt av en fortellerstemme. Nå, 30 år senere, er Lurie tilbake med en slags oppfølgerserie!

På HBO Nordic fra søndag

Blown Away sesong 2

Fra før av har vi sett reality-konkurranser med blant annet sang og dans, matlaging og klesdesign. Dette, derimot, er konkurransen ingen ba om, men som du skulle ønske du gjorde. I Blown Away braker 10 kanadiske glassblåsere sammen i en glovarm kamp om å blåse det beste glasset. Her er det bare å belage seg på høy temperatur, blemmer og så mye intriger kun kanadiske glassblåsere kan stelle i stand!

Se hvor du kan streame den her

All American sesong 3

En lovende amerikansk fotball-spiller fra South LA blir rekruttert av Beverly Hills High School, det mye mer velstående rivallaget på den andre siden av byen. Denne kritikerroste serien er inspirert av livet til den amerikanske NFL-spilleren Spencer Paysinger.


Spencer kjenner det klassedelte samfunnet på kroppen, og i sesongpremieren kjenner han dessuten konsekvensene av å være en offentlig person, når lagkameratene blir opprørt av å lese et intervju han har gitt.

Se hvor du kan streame den her

Spionasje

Dette er serien om alle de spinnville dingsene spioner har brukt gjennom tidene! I mitt eget hode er det bred konsensus om at det kuleste med spioner er alle duppedittene de bruker, for hva er egentlig en spion uten masse kule gadgets? En helt ordinær offentlig ansatt.

Okei, kanskje er det en fordel å kunne snakke flytende russisk og klype folk et bestemt sted oppå skulderen sånn at de besvimer, men det er grenser for hvor mye etterretning man kan samle inn uten tyggegummi-eksplosiver, kamerablomster i brystlomma og armbåndsur med giftpil. Tror jeg.

Se hvor du kan streame den her

Alle mot alle sesong 2

Hvem er de mest kunnskapsrike kjendisene Norge har å by på? Kjente nordmenn møtes til en beinhard og underholdende quizturnering, ledet av Henriette Steenstrup og Jon Almaas.

I andre sesong er kjendislagene Knut Nærum og Cathrine Sandnes, Magnus Devold og Maria Stavang, Mia Hundvin og Erik Follestad, Marte Bratberg og Iman Meskini, Silje Nordnes og Thomas Alsgaard, Peder Kjøs og Ingeborg Senneset og Jonas Kinge Bergland og Kaveh Rashidi.

Se hvor du kan streame den her

Nye filmer og serier