Se hvor du kan strømme filmer og serier
9 helt ferske serier du ikke bør gå glipp av!
Skrevet av:
Publisert:
15.01.2021
Oppdatert:
16.01.2021

9 helt ferske serier du ikke bør gå glipp av!

Nytenkende Marvel-moro, bestialsk norsk true crime og kongeparets sydenturer. Her er ukas ni beste serienyheter!

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker. Denne uka trekker vi fram ni nye serier som vi gleder oss til å se. Watchlist de du har lyst til å få med deg!

WandaVision

Scarlet Witch og Vision er to absurd kraftige Marvel-helter som har hatt litt for lite å gjøre i Marvel-filmene hittil. Vision døde en grusom død i Avengers: Infinity War, men på ett eller annet metafysisk vis følger denne serien likevel kjæresteparet i en romantisk sitcom med retrovibber.

Marte Hedenstad fra NRKs Filmpolitiet trillet en femmer og kalte serien "virkelig fornøyelig metaunderholdning", mens May Synnøve Rognes anmeldelse for Aftenposten har overskriften "Tanken på at det bare er ni episoder er deprimerende."

Se hvor du kan streame den her

Servant sesong 2

Den notoriske sjangerregissøren M. Night Shyamalan (Den sjette sansen, Split) gjør sin seriedebut på Apple TV! Servant er en psykologisk skrekkserie om to foreldre som har ansatt en barnepike til å passe på deres nyfødte vidunder. Det viser seg fort at alt ikke er som det skal.

Se hvor du kan streame den her

Baneheia – kampen om sannheten

True-crime om et av moderne norsk histories mest bestialske og hjerteskjærende dobbeltdrap. For drøye 20 år siden fulgte "hele" norge med på etterforskningen av drapet på 8 år gamle Stine-Sofie og 10 år gamle Lena, som ble funnet myrdet og mishandlet i et friluftsområde nær Kristiansand.

Ungdomskameratene Jan-Helge og Viggo ble tatt og dømt for ugjerningene etter det ble funnet DNA fra Jan-Helge på åstedet. I ettertid har i midlertid mange ubesvarte spørsmål meldt seg: Hadde virkelig Viggo tvunget Jan-Helge til å begå det ene drapet, slik Jan-Helge hevdet? Var Viggo i det hele tatt der da det skjedde? Som så mange andre true crime-serier før den er dette en avsløring av hårreisende dårlig politiarbeid og manipulerende avhørsteknikker, med intervjuer av involverte politifolk, journalister og vitner satt til lange oversiktlige dronebilder og arkivmateriale.

Se hvor du kan streame den her

Stolthet og forfall

En humoristisk dramaserie om redselen for å gå ut på dato. Vi møter sykepleieren Merethe like etter at yngstedattera har flyttet hjemmefra, og en ny livsfase står på trappene. Men hvor enkelt er det å være aktuell etter 24 år som mor? Og ønsker ektemannen å omfavne ekteskapet igjen etter alle disse årene i familiebedrift?

Se hvor du kan streame den her

Rex-faktor – kongeparets reiser for Norge

I 30 år har kongeparet vært Norges ansikt mot verden på utallige reiser utenlands. Hvordan ser egentlige kongen og dronningen på sine roller som de mest høytstående representantene for nasjonen? I denne dokumentarserien får vi et unikt innblikk i hvordan kongeparet jobber med å fremme norske interesser på internasjonale arenaer.

Se hvor du kan streame den her

Disenchantment del 3

Simpsons- og Futurama-skaperen Matt Groenings vri på fantasy, eventyr, Disney-prinsesser og middelalderen er tilbake! Spenningen fortsetter i del 3, når Bean blir stadig sterkere, og lærer å eie livet sitt. Når de uredde vennene drar ut for å oppdage nye verdener, kan finner de ut at det virkelig ikke er noe sted som hjemme.

Se hvor du kan streame den her

Night Stalker: Jakten på en seriemorder

Denne dokuserien forteller den fascinerende historien om hvordan en av de mest beryktede seriemorderne i amerikansk historie ble jaktet og ført for retten. Sommeren 1985 ble det begått en rekke drap og seksuelle overgrep i Los Angeles, som først virket som separate saker. Ofrene var menn, kvinner og barn, fra 6 til 82. En ung detektiv og en legendarisk drapsetterforskeren jobbet iherdisk for å stoppe dette nattlige monsteret.

Se hvor du kan streame den her

Sundby mot verden

I 2019 tar Martin Johnsrud Sundby endelig et VM-gull. Et drøyt år senere blir han vraket fra landslaget, men som regjerende verdensmester er han likevel kvalifisert til å gå i årets VM i Oberstdorf.

Etter et langt toppidrettsliv merker han at kroppen begynner å krangle. Dessuten har han blitt far til tre sønner, og sliter med å kombinere familielivet med toppidrettslivet. Til tross for at kona begynner å bli lei, nekter han å gi seg!

Se hvor du kan streame den her

Prodigal Son sesong 2

Malcolm Bright har en gave. Han vet hvordan mordere tenker, og hvordan hjernen deres fungerer. Hvorfor? Fordi faren hans var en notorisk drapsmann på nittitallet, med mer enn tjue liv på samvittigheten. Den unike kompetansen bruker Bright til å hjelpe NYPD med å løse mordgåter og å forhindre at drap blir begått.

I andre sesong har Malcolms liv blitt snudd på hodet etter søsterens sjokkerende handlinger. Nå må han ta vare på henne og beskytte moren Jessica mot en hemmelighet som kan rive familien sønder og sammen igjen.

Se hvor du kan streame den her

Nye filmer og serier