De beste filmene og seriene på Apple TV+
Skrevet av:
Publisert:
07.01.2021
Oppdatert:
12.01.2021

De beste filmene og seriene på Apple TV+

Det har tatt sin tid, men endelig er Apples strømmetjeneste Apple TV+ inne i Streamingguiden, og du kan søke på filmene og seriene derfra. Vi har samlet noen av høydepunktene fra strømmetjenesten!

Du kan bruke Apple TV+ fritt i et år hvis du kjøper et Apple-produkt, eller du kan betale 59 kroner i måneden.

Sammenlignet med de andre strømmetjenestene i Norge, tilbyr Apple svært får filmer og serier. Til gjengjeld har de ingen katalogtitler – bare egenproduserte filmer og serien. Vi har samlet noen av høydepunktene fra strømmetjenesten!

Wolfwalkers

Sammen med faren drar den unge jegeren Robyn til Irland for å jage bort en ulveflokk. Men alt skal endre seg når hun møter Mebh, en vilter jente som bor i skogen. Det viser seg nemlig at hun kommer fra et sagnomsust folk som er mennesker om dagen og ulver om natten.

Se hvor du kan streame den her

Ted Lasso

Denne humorserien har Jason Sudeikis i hovedrollen, kommer fra serieskaperen bak Scrubs og bygger på noen Premier League-reklamefilmer vi i Norge aldri har sett.

Ted Lasso er en amerikansk fotball-trener som flytter til England når han får en jobb som ekte fotball-trener – til tross for at han har 0 erfaring med sporten. Spillerne og byen er skeptiske, men Ted forsøker å omvende hele gjengen med sin… særegne lederstil.

Se hvor du kan streame den her

Boys State

En oppsiktsvekkende dokumentar som gir et innblikk i et slags mareritt: En stat styrt av tenåringsgutter. Hvert år samles 1000 søttenårige gutter i Texas. De blir tilfeldig delt inn i to "politiske partier", og i løpet av oppholdet skal de velge partiledelse, partiprogram og velge en president. Filmen vakte oppsikt på Sundance-festivalen våren 2020, og ble raskt snappet opp av Apple for 12 millioner dollar.

Se hvor du kan streame den her

Little America

Little America er en antologiserie om innvandring, hvor vi følger åtte ulike skjebner, basert på sanne historier. Serien er produsert av en rekke store navn, som Kumail Nanjiani (Silicon Valley), Alan Yang (Parks and Rec) og Lee Eisenberg (The Office US). En produksjon med høy både kulturell og vanlig kapital, altså.

Se hvor du kan streame den her

Mythic Quest: Raven's Banquet

Skaperne av Always Sunny og spillstudioet bak Assassin's Creed slapp denne serien på Apple TV+. Mythic Quest: Raven's Banquet er en humorserie om et spillstudio, og i tillegg til Rob McElhenney, tidligere kjent som Mac, dukker F. Murray Abraham (Amadeus) og Danny Pudi (Community) opp.

Denne koselige arbeidsplasskomedien slapp dessuten en egen karantene-episode i mai, som vi får trøste oss med mens vi venter en goood stund på sesong 2.

Se hvor du kan streame den her

Dickinson sesong 2

Oscar-nominerte Hailee Steinfeld spiller tittelrollen i Apples spenstige serie, som forestiller seg poeten Emily Dickinsons ungdomstid. Den nydelig skrudde serien byr på nyvinnende bildebruk, kåte unge mennesker, Wiz Khalifa i rollen som Emilys favorittema – Døden – og en overraskende optimistisk tone. Hvis du ikke har fått med deg Dickinson er den absolutt verdt en binge – og denne uka slapp Apple TV+ de tre første episodene av andre sesong!

Se hvor du kan streame den her

Servant

Den notoriske sjangerregissøren M. Night Shyamalan (Den sjette sansen, Split) gjør sin seriedebut på Apple TV! Servant er en psykologisk skrekkserie om to foreldre som har ansatt en barnepike til å passe på deres nyfødte vidunder. Det viser seg fort at alt ikke er som det skal.

Se hvor du kan streame den her

Greyhound

Greyhound er en storslagen andre verdenskrig-film med Tom Hanks i hovedrollen. Hanks har selv skrevet manuset, og Aaron Schneider (Get Low) har regien. Hanks spiller kapteinen Ernest Krause, som får i oppgave å lede en konvoi med 37 allierte skip over Atlanterhavet, gjennom et nazistisk ubåt-infisert område. Dessverre går ikke oppdraget helt etter planen.

Se hvor du kan streame den her

Defending Jacob

Chris Evans (Avengers: Endgame) er tilbake i det mørke krimdramaet Defending Jacob, om en far som hanskes med mordanklager mot sønnen sin. Filmen bygger på den bestselgende boka "Til Jacobs forsvar" av William Landay. Serien er regissert av norske Morten Tyldum (Hodejegerne, Passengers).

Se hvor du kan streame den her

Home Before Dark

Et mysterium inspirert av funnene til en en ekte ni år gammel journalist. Når en ung jente og hennes familie flytter tilbake til den lille byen faren hennes forlot, fører jakten hennes etter sannheten til at det blir avdekket en cold case som har ligget begravd i lange tider.

Se hvor du kan streame den her

The Morning Show

Denne svindyre produksjonen var den største nyheten da Apple TV+ ble lansert, og har Jennifer Aniston, Reese Witherspoon og Steve Carrell i hovedrollene. Serien handler om et morgen-TV-program der en programleder blir sparket etter #metoo-avsløringer.

Se hvor du kan streame den her

Truth Be Told

Aaron Paul og Octavia Spencer spiller hovedrollene i denne serien, om en true crime-podcaster. Når en mann har blitt siktet for drap som en følge av dekningen i hennes podcast, men mannen hevder han er helt uskyldig.

Se hvor du kan streame den her

Visible: Out on Television

Denne dokumentarserien på fem episoder forteller historien om skeive og transpersoner i USA, gjennom måten de har blitt framstilt på TV, fra mediets barndom til i dag. Laverne Cox, Neil Patrick Harris, Lena Waithe, Wanda Sykes, Billy Porter, Margaret Cho, og Joey Soloway er blant intervjuobjektene i serien, som blant annet tar for seg HIV/AIDS-epidemien, og hvordan aktivister kan bruke TV til å spre ideene sine.

Se hvor du kan streame den her

On the Rocks

On The Rocks er skrevet og regissert av Sofia Coppola (Lost in Translation), og har Bill Murray og Rashida Jones (Parks and Recreation) i hovedrollene.

Filmen, handler om Laura, en skribent som plutselig blir mistenksom på ektemannens (Marlon Wayans) hyppige reiser. Hun og hennes impulsive far Felix (Murray) følger etter mannen hennes rundt omkring i New York City på jakt etter svar, men generasjonsforskjellene mellom Laura og Felix blir snart hindringer.

Se hvor du kan streame den her

Nye filmer og serier