10 helt nye serier som kom ut denne uka
Skrevet av:
Publisert:
06.01.2021
Oppdatert:
08.01.2021

10 helt nye serier som kom ut denne uka

Karate, krim, banning, elevråd, Martin Scorsese, Olav den hellige og matsvinn. Hva har disse ordene til felles? De er stikkordene for ukas mest lovende serienyheter!

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker. Denne uka trekker vi fram ti nye serier som vi gleder oss til å se. Watchlist de du har lyst til å få med deg!

Cobra Kai sesong 3

Cobra Kai! Cobra Kai! Cobra Kai! Denne Karate Kid-oppfølgeren har vært YouTube Premiums mest populære og best anmeldte serie. Nå skal serien forlate YouTube, og leve videre på Netflix, der tredje sesong ble sluppet 1. nyttårsdag.

Serien plukker opp tråden mer enn 30 år etter handlingen i Karate Kid. I serien er Johnny Lawrence, den rike drittungen og mobberen fra den originale filmen, hovedpersonen vår, og serien utforsker konflikten mellom han og Daniel, nå som begge har bikket femti. Både Ralph Macchio og William Zabka er tilbake i rollene sine.

Se hvor du kan streame den her!

De var fem

Ny britisk krimserie på NRK. I 1995 forsvinner fem år gamle Jesse sporløst etter å ha lekt i parken med storebroren og vennene hans. Gutten blir aldri funnet, og senere tar en dømt seriemorder på seg ansvaret for forsvinningen. 20 år senere blir en sexarbeider funnet drept på brutalt vis med hammer. På åstedet finner politiet DNA tilhørende Jesse, og de fire barndomsvennene forenes i håp om å finne deres tapte lekekamerat.

Se hvor du kan streame den her!

Frøken Scarlets detektivbyrå

1880-tallets viktorianske London var et nokså lovløst sted. Smogen lå som et tjukt teppe over det som på den tiden var verdens største by, og den industrielle revolusjonen hadde forvandlet den allerede travle byen til en eneste stor, trang og møkkete fabrikk.

Alt dette er bakteppet til Frøken Scarlets detektivbyrå, en serie om en ung kvinne som må ta over sin fars detektivbyrå etter hans død. Ung, ugift og uten penger må hun holde hodet over vannet i en mannsdominert verden, i samme by og tiår som Jack the Ripper herjet i gatene.

Se hvor du kan streame den her!

Banningens historie

History of Swear Words er en ny Netflix-serie om hvorfor enkelte ord blir tabubelagte. Gjennom 5 episoder skal Cage være som en litt uforklarlig tiltrekkende lingvistikkprofessor, der han sitter i dress foran peisen og globus-barskapet og sier ting som "fuck" og "bitch" som om han holdt verdens chilleste Zoom-forelesning.

Se hvor du kan streame den her!

Dickinson sesong 2

Oscar-nominerte Hailee Steinfeld spiller tittelrollen i Apples spenstige serie, som forestiller seg poeten Emily Dickinsons ungdomstid. Den nydelig skrudde serien byr på nyvinnende bildebruk, kåte unge mennesker, Wiz Khalifa i rollen som Emilys favorittema – Døden – og en overraskende optimistisk tone. Hvis du ikke har fått med deg Dickinson er den absolutt verdt en binge – og denne uka slapp Apple TV+ de tre første episodene av andre sesong!

Se hvor du kan streame den her!

Elevrådet

Rikskringkasteren har trukket hit-seriene Skam og The Office opp av en hatt, og brukt det som utgangspunkt for sin nye situasjonskomedie med målgruppen "yngre enn deg". Serien handler om elevrådet på fiktive Sauejordet videregående, som består av en brokete gjeng elever som alle faller under hver sin klassiske High-School sitcom-trope. Med sin mockumentariske stil, snappy og morsomme dialog er dette en serie jeg tror kan favne bredere enn den prøver!

Se hvor du kan streame den her!

Fran Lebowitz og byen

Mesterregissør Martin Scorseses andre dokumentar om forfatter og erke New-Yorker Fran Lebowitz. I tilegg til å være kjent for en av tidenes skrivesperrer, som har pågått siden hun ga ut sin hittil siste bok i 1994, er Lebowitz også kjent for å mene mye om mangt i New York. Denne dokuserien i 7 deler er en solid dose med sardonisk synsing om byen som aldri sover, og et ærlig skråblikk på en av verdens særeste byer.

Se hvor du kan streame den her!

Olav

Kristofer Hivju med kone og filmskaper Gry utforsker Olav den hellige i denne dokumentarserien fra NRK, som har vært under produksjon siden helt tilbake i 2012. Hvem var egentlig Olav Haraldsson? Det spørsmålet blir stilt både én og to ganger i denne serien, og samme spørsmål tar dem på en reise gjennom Europa i et forsøk på å skille myten fra historien om hele norges favoritt-helgen.

Se hvor du kan streame den her!

Sløsesjokket

For halvannet år siden fikk vi se de sjokkerende, men kanskje ikke veldig overraskende realitetene ved moderne matproduksjon i NRK-serien Matsjokket, blant annet gjestet av herr og fru Hivju nevnt i avsnittet ovenfor. Nå skal vi på nytt sjokkeres, denne gangen av realitetene ved det moderne bruk-og-kast-samfunnet.

Programleder Christian Strand skal gjennom fire episoder lære oss og én ny kjendis hver uke at det er en dårlig idé både på et personlig og globalt plan å kjøpe masse biler eller å eie flere klesplagg enn kostymelageret i kjelleren på Marienlyst. En lærerik serie for deg som trenger å få det inn med teskje!

Se hvor du kan streame den her!

Vår tid er nå - Sommeren 51

"Spesialsesong" av den svenske familiekrøniken Vår tid er nå, serien som i tre sesonger har handlet om den borgerlige Stockholms-familien Löwander, som driver den fasjonable restauranten Djurgårdskällaren i et etterkrigs-Sverige skånet for krigens herjinger. Denne miniserien tar sted etter handlingen i sesong 1, og tar sted i -du gjettet det- sommeren 1951.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier