Lost, Die Hard, Frustrerte fruer og Family Guy: Disney+ utvider med filmer og serier for voksne
Skrevet av:
Publisert:
04.01.2021
Oppdatert:
04.01.2021

Lost, Die Hard, Frustrerte fruer og Family Guy: Disney+ utvider med filmer og serier for voksne

Fra 23. februar kommer det en ny fane på Disney+. Den heter "Star", og skal ha filmer og serier som ikke er egnet for hele familien.

Natt til fredag 11. november holdt Disney en telefonkonferanse for sine aksjonærer, der underholdningsgiganten røpte nesten 50 oppsiktsvekkende nyheter, blant annet en ny Star Wars-film fra Wonder Woman-regissøren, en ny Fantastic Four-film fra regissøren av Spider-Man, en ny Buzz Lightyear-film med Chris Evans, 6 nye Star Wars-serier på Disney+, 5 nye trailere til Marvel Studios-serier og mye, mye mer!

Les også: 49 STORE avsløringer fra Disney

Det var tydelig på konferansen av selskapet fokuserer på strømmetjenesten Disney+, som, har levert langt over Disneys forventninger, og har fått flere abonnenter på ett år enn Disney trodde den skulle få på fire år.

Star: En sjette "fane"

Disney lovte investorene sine at de skal bruke 14–16 milliarder dollar i året på nye produksjoner til Disney+, og ett ledd i denne satsningen er en ny "fane", som skal hete Star.

Per i dag har Disney+ fem "faner": Disney, Pixar, Star Wars, Marvel og National Geographic. Hver av fanene tilbyr filmer og serier fra en enorm katalog, i tillegg til helt nye produksjoner laget for Disney+. Dessuten har strømmetjenesten én serie som ikke hører hjemme i noen av fanene: The Simpsons.

Likevel er det mange som har lurt på hvorfor det er så lite innhold på Disney+ rettet mot voksne. For all del, det finnes mange voksne, undertegnede inkludert, som setter pris på tegnefilmer og laserpistoler, men Disney og 20th Century Studios (tidligere 20th Century Fox) står også bak filmer og serier som Die Hard, Alien, American Horror Story og Lost, som ikke er å finne på Disney+.

Star skal tette dette tomrommet, og tilby filmer og serier for voksne. Star kommer til Norge 23. februar, og kommer til å inkludere filmer og serier Disney allerede eier, og nye produksjoner fra den amerikanske TV-kanalen FX og strømmetjenesten Hulu. På grunn av Star kommer prisen for Disney+ til å øke med 20 kroner i måneden for norske brukere. For månedsabonnement blir summen 89,- kroner, mens det for et år blir 890,-.

Hulu er en Disney-eid strømmetjeneste som er tilgjengelig i USA, som blant annet står bak The Handmaid's Tale og The Great. Underholdningsgiganten bestemte seg for å ikke oppkalle den nye delen av strømmetjenesten etter Hulu fordi det visstnok er svært lav kjennskap til navnet og logoen utenfor USA.

Derimot har de brukt navnet Star, inspirert av Hotstar, som ble startet av 20th Century Fox i India i 2015, og som er etablert som "voksendelen" av Disney+ der.

Ny video teaser flere høydepunkter

I en ny video fra Disney+ teaser strømmetjenesten at Prison Break, Lost, Die Hard-filmene, Frustrerte fruer, 24, Family Guy, How I Met Your Mother og de nye originalseriene Love, Victor og Big Sky blir tilgjengelige i Star-fanen.

Katheryn Winnick (Vikings) spiller hovedrollen i Big Sky, som hadde TV-premiere i november i USA, på kanalen ABC. Serien kommer fra skaperen av Big Little Lies, og handler om etterforskningen av et mystisk drap.

Love, Victor, en spin-off-serie fra den romantiske komedien Love, Simon. Serien ble i utgangspunktet utviklet for den "familievennlige" delen av Disney+, men Disney fant ut at tematikken i serien er litt for voksen for deres kjernemålgruppe, så strømmetjenesten Hulu sender den i USA. Nå blir den for første gang tilgjengelig i Norge, i fanen Star.

Serien foregår på samme skole som filmen, men vil følge en ny gruppe karakterer. Victor er i ferd med å oppdage selv. Han møter utfordringer hjemme, og sliter med sin seksuelle legning. Han tar kontakt med Simon når det virker for vanskelig for ham å navigere high school-tilværelsen.

Nye filmer og serier