De skal spille i den neste Game of Thrones-serien
Skrevet av:
Publisert:
14.12.2020
Oppdatert:
14.12.2020

De skal spille i den neste Game of Thrones-serien

For litt over ett år siden ga HBO-ledelsen grønt lys til prequelserien House of the Dragon. Nå er tre nye hovedrolleinnehavere klare!

Handlingen i den nye serien foregår 300 år før hendelsene i Game of Thrones, og bygger på "Fire and Blood", et ekstra verk skrevet av George R. R. Martin som tar for seg hele historien om Targaryen-familien. Nå melder Hollywood Reporter at tre fjes du kanskje kjenner fra før av også blir å se i serien.

Matt Smith, for mange kjent som den ellevte Doctor Who, meldes å være klar for rollen som prins Daemon Targaryen, som er "tronarving og kong Viserys yngre bror. En kriger uten sidestykke, og en dragerytter med dragens sanne blod i årene"

Les også: Ringenes herre-serien er under innspilling – annonserer 20 nye skuespillere

Emma D’Arcy (Truth Seekers) skal spille Rhaenyra Targaryen, som blir beskrevet som "kongens førstefødte, dragerytter og av rent valyrisk blod. Mange vil påstå at Rhaenyra var født komplett…bortsett fra at hun ikke var født som mann."

Olivia Cooke (Ready Player One) finner vi i rollen som Alicent Hightower, som HBO beskriver slik: "Datter av «kongens hånd» Otto Hightower, og den hyggeligste kvinnen i de syv kongeriker. Oppfostret i The Red Keep, nær kongen og hans innerste sirkel, innehar hun både en eleganse et hoff verdig og en skarp politisk sans."

Les også: STAR WARS-BONANZA: Annonserte 6 (!) nye serier for Disney+

Tidligere har vi kunnet melde at den engelske skuespilleren Paddy Considine kommer til å spille en annen av hovedrollene i serien, nærmere bestemt kong Viserys Targaryen. HBO hadde følgende å si om rollen: "Kong Viserys Targaryen er valgt av herrene i Westeros til å etterfølge den gamle kongen, Jaehaerys Targaryen, ved the Great Council of Harrenhal. Viserys er en varm, snill og anstendig mann, som bare ønsker å videreføre sin bestefars arv. Men gode menn blir ikke nødvendigvis store konger."

Les også: Den nye Game of Thrones-serien har funnet sin første Targaryen

I bøkene blir han beskrevet som en lubben og hyggelig mann som regjerte under en stort sett fredelig tid, og var glad i å arrangere store fester, turneringer og høytider. Han ble likt av både adelsmenn og fattigfolk, og senere i livet utviklet han gikt, ryggsmerter og pusteproblemer som var så alvorlige at han nesten ikke klarte å stige til toppen av jerntronen.

Det har tidligere blitt påstått at serien tar for seg "begynnelsen på slutten av Targaryen-dynastiet", så vi regner med at hans tid på tronen får en dramatisk avslutning. Den nye serien blir skrevet av Ryan Condal (Colony) og Game of Thrones-regissøren Miguel Sapochnik. Vi venter spent på flere annonseringer.

Les også: Disney+ annonserer nye Marvel Studios-serier – se de 5 nye trailerne

Serien ble som så mye annet utsatt av pandemien, og noen premieredato er ennå ikke spikret.

Se hvor du kan streame Game of Thrones her!

Nye filmer og serier