Se hvor du kan strømme filmer og serier
STAR WARS-BONANZA: Annonserte 6 (!) nye serier for Disney+
Skrevet av:
Publisert:
11.12.2020
Oppdatert:
02.02.2021

STAR WARS-BONANZA: Annonserte 6 (!) nye serier for Disney+

I natt norsk tid holdt Disney en telefonkonkurranse for sine aksjonærer. Der kunne de blant annet fortelle investorene sine SEKS helt nye Star Wars-serier, og gi splitter nye oppdateringer om fire andre serier som er på vei!

OPPDATERING: Litt over en uke etter denne annonseringen, røpet Disney+ at de lager enda en Star Wars-serie: The Book of Boba Fett. Les mer om den her!

Etter nattens nyhetsdryss under “Disney Investor Day” slapp multimedia-giganten en skikkelig gavepakke for både Star Wars-fans og Disney-investorer: Seks splitter nye Star Wars-serier, samt ny info om tre serier vi visste om fra før av. Jeg tror det er best om vi bare setter i gang:

Den kommende serien Obi-Wan Kenobi om jediridderen ved samme navn gir oss et gjensyn med Hayden Christensen i rollen som Sith-lord Darth Vader. Helt klart en overraskelse, men en velkommen én!

Fra før av var det klart at Ewan McGregor vender tilbake i rollen han spilte i de (nokså) populære prequel-filmene.

Hello there!

Obi-Wan Kenobi er det første tilskuddet i en hel rekke nye Star Wars-serier på Disney+, og kommer i mars 2021!

Nestemann ut på lista er serien Andor. Diego Luna spiller Cassian Andor, lederen av Rogue One, spesialstyrken som forpurret Imperiets Dødsstjerne-planer i filmen med samme navn. Roboten K-2SO (Alan Tudyk) skal også dukke opp, og det samme skal Stellan Skarsgård!

Nummer tre og fire på lista er The Rangers of the New Republic og Ahsoka, som begge utvikles av duoen Jon Favreau og Dave Filoni. Nevnte duo står også bak The Mandalorian, og de nyannonserte seriene skal på ett eller annet vis kulminere i en kjempestor crossover sammen med The Mandalorian.

Ahsoka Tano er den mest populære karakteren fra animasjonsseriene The Clone Wars og Rebels, og hun gjorde sin debut i live-action for bare et par uker siden! Nå som vi allerede har sett Rosario Dawson i rollen som den tåkelagte jediridderen i sesong to av The Mandalorian, skal det krysses på tvers, og hun får sin egen serie!

Gjett hva annet som skal krysses! Star Wars og …anime? Nani?! Star Wars: Visions er en samling av 10 kortfilmer av like mange japanske animatører. Kommer allerede til neste år!

Over halvveis, nå! Neste punkt på denne innholdsrike lista er Star Wars: The Bad Batch, en animert oppfølger til den minst like animerte forgjengeren Star Wars: The Clone Wars.

Traileren kan tyde på at dette blir en mørk og stemningsfull affære, så det er bare å glede seg til serien, som ifølge Disney “kommer snart”.

Denne har vi visst om en stund, men nå vet vi hva den heter! Leslye Headland, skaperen av komi-dramaet Russian Doll, kommer med en serie som visstnok skal foregå i en annen tidslinje enn de andre Star Wars-prosjektene.

Serien handler om Republikken og Jedi-ordenens siste gylne år, og skal hete The Acolyte. En “Acolyte” er ifølge Google en assistent eller disippel av noe slag, og serien skal være en actionthriller med elementer av kampsport, med kvinnelige karakterer i hovedrollene.

Cloud Citys smootheste kappekledde smugler er tilbake! Disney lager nok en serie, denne gangen om Lando Calrissian. Donald Glover spilte Lando i Solo: A Star Wars Story i 2018, men det er ikke klart om han blir å se i denne serien. Det ville selvsagt vært et stort tap for Disney om det ikke blir tilfellet, for det er sjeldent noen har gått rett inn i en rolle som Glover gjorde for to år siden.

Ting tyder på at «alle» skal få sin egen Star Wars-serie nå, hva blir det neste? En serie om de elskbare droidene C-3PO og R2-D2, samt tredje hittil ukjent ny robot-helt?! Jepp! Den heter A Droid Story.

Og sånn helt på tampen kan vi melde at Disney+ sin hittil mest populære serie har fått bekreftet premiere på sin tredje sesong neste desember. The Mandalorian har fått et solid forsprang på de andre Star Wars-seriene vi kan forvente oss i de kommende årene, men hvis det er der Disney setter standarden tror jeg vi skal være greit fornøyde med hvilken retning Disney tar det hele i.

23. februar går prisen på et årsabonnement opp med 200 kr, så her er det bare å hive seg rundt og sikre seg et helt år med alt Disney har å by på av innhold til bare 689 kroner!

Klikk her for å abonnere på Disney+!

Nye filmer og serier