Se hvor du kan strømme filmer og serier
Disney+ annonserer nye Marvel Studios-serier – se de 5 nye trailerne
Skrevet av:
Publisert:
11.12.2020
Oppdatert:
02.03.2021

Disney+ annonserer nye Marvel Studios-serier – se de 5 nye trailerne

Marvel Studios slipper 5 nye trailere, og avslører 5 nye produksjoner vi ikke har hørt om! Les alle de nyeste oppdateringene.

I natt norsk tid holdt Disney en telefonkonkurranse for sine aksjonærer, og det var overveldende. Vi har hittil talt nesten 50 oppsiktsvekkende nyheter som ble avslørt, og vi skal gjøre vårt beste for å gi Filmweb og Streamingguidens lesere oversikt!

Les også: Ny Star Wars-film fra Wonder Woman-regissøren

2020 har vært et vanskelig år for Marvel Studios. Koronaviruset har satt kjepper i hjulene for kinopremierene til Black Widow, The Eternals og seriene WandaVision og The Falcon and the Winter Soldier, som alle er utsatt til 2021. Likevel har Marvel nå annonsert nye kinofilmer og en hel haug med nye strømmeserier, og sluppet fem helt nye trailere!

Etter at Marvel Studios-sjef Kevin Feige ble utnevnt til Chief Creative Officer for hele Marvel Entertainment, stengte han produksjonsselskapet Marvel Television. De har i løpet av sju år laget 13 serier basert på kjente og ukjente tegneseriehelter, med hell (Agent Carter, Legion) og uhell (Iron Fist, Inhumans).

Fra nå av skal Marvel-serier produseres av den samme gjengen som står bak Marvel-filmene. Seriene skal ha skuespillere fra filmene i hovedrollene, og historiene som blir fortalt i seriene kommer til å få ringvirkninger i kinofilmene.

Marvel Studios skal produsere åtte nye serier for Disney+ mellom 2020 og 2022, og hver av seriene skal visstnok ha et budsjett på mellom 100 og 150 millioner dollar – mer enn serier som Game of Thrones og The Crown, som tidligere har toppet listene over tidenes dyreste serier.

Her har du oversikten over alle seriene Marvel skal produsere for Disney+, og alle de nye trailerne:

WandaVision

Den første serien fra Marvel Studios' nye satsning heter WandaVision. Den følger Wanda Maximoff/Scarlet Witch og Vision i et slags alternativt univers som er i ferd med å kollapse. Serien er inspirert av klassiske situasjonskomedier, og hver episode er inspirert av TV-komedier fra forskjellige tiår. Disney slapp en ny trailer til serien:

WandaVision skulle egentlig slippes på Disney+ i 2021, men premieredatoen ble flyttet til 15. januar 2021 etter at koronakrisa satt kjepper i hjulene for en annen Marvel Studios-serie, The Falcon and the Winter Soldier.

The Falcon and the Winter Soldier

Denne serien følger, naturlig nok, Captain Americas bestevenner the Falcon og the Winter Soldier, og foregår også etter handlingen i Avengers: Endgame. Disney slapp en såkalt "First Look" på serien:

Det er tydelig at tomrommet etter Captain America veier tungt i serien, som slippes på Disney+ 19. mars.

Loki

Deretter kommer serien Loki, et vilt tidsreise-eventyr der handlingen tar utgangspunkt i Lokis aller siste scene fra Avengers: Endgame. Disney slapp et klipp fra den kommende serien:

Serien vil følge Loki som dukker opp gjennom menneskehetens historie, og på merkverdig vis påvirker historiske hendelser. Den slippes på DIsney+ i mai 2021.

What If…

What If…? er en kommende animasjonsserie basert på tegneseriene med samme navn, og nesten alle Marvels filmskuespillere er tilbake i rollene sine, for å fortelle nye historier om ting som kunne ha skjedd i kjente og kjære Marvel Studios-filmer. Disney slapp et klipp fra animasjonsserien:

Skuespillerne fra Marvel-filmene vender tilbake til rollene sine i animasjonsserien, som lanseres til sommeren.

Ms. Marvel

Denne kommende serien skal introdusere oss for tegneseriefavoritten Kamala Khan/Ms. Marvel, som skal spilles av nykommeren Iman Vellani. Disney slapp et klipp fra serien:

Ms. Marvel kommer på Disney+ mot slutten av 2021.

Hawkeye

I vinter følger en serie om Hawkeye, bueskytteren som er spilt av karakterskuespilleren Jeremy Renner i hele fem Marvel-filmen. Han har et sjarmerende småbruk med kone og barn, men ærlig talt er han en av de kjedeligste karakterene i Marvels Cinematic Universe. Vi har troen på at en frittstående serie kan løfte Clint Barton fram i lyset!

Serien er allerede under innspilling, med Oscar-nominerte Hailee Steinfeld i en av hovedrollene, og kommer i 2021.

Moon Knight

Oscar Isaac (Star Wars, Ex Machina) er i samtaler om å spille Moon Knight i serien med samme navn på Disney+. Moon Knight er en leiesoldat ved navn Marc Spector som har dissosiativ identitetsforstyrrelse. Kanskje – eller kanskje ikke – kommuniserer Moon Knight med en månegud som gir han superstyrke.

I tegneseriene blir Spector etterlatt på dødsleiet av sjefen sin etter at de to har funnet et arkeologisk gravsted. Spector blir kontaktet av Khonshu, den egyptiske måneguden, og får en ny sjanse – så lenge han godtar å være Khonshus avatar på jorden.

Spector vender tilbake til live og utvikler flere hemmelige identiteter, inkludert en millionær ved navn Steven Grant og en taxisjåfør ved navn Jake Lockley, som gir ham tilgang til forskjellige deler av samfunnet.

Det er uklart om han faktisk har superkrefter, eller om han bare tror han at han er det, og på en eller annen måte overbeviser kroppen sin til å presse seg forbi de vanlige grensene.

She-Hulk

Denne serien følger karakteren Jennifer Walters/She-Hulk. Kevin Feige bekreftet i natt at Tatiana Maslany kommer til å spille hovedrollen, og at Hulk-skuespilleren Mark Ruffalo vender tilbake. Kanskje det mest overraskende er at Tim Roth kommer tilbake som Abomination, skurkekarakteren han spilte i The Incredible Hulk fra 2008.

Secret Invasion

Samuel L. Jackson skal returnere til rollen som Nick Fury i den nye Marvel-serien Secret Invasion. Vi hadde hørt om serien fra før, men tittelen er ny, og det samme er nyheten om at Jackson får selskap av Ben Mendelsohn som Talos.

Talos var kanskje det største høydepunktet i filmen Captain Marvel. Han er en Skrull, et romvesen som er kjent fra tegneseriene som skurker som kan andre utseendet sitt. I Marvels filmunivers er Skrulls framstilt som sympatiske, intergalaktiske flyktninger. I Spider-Man: Far From Home ble det avslørt at Talos utgir seg for å være Nick Fury på jorda, slik at den virkelige Fury kan ta en fortjent ferie i verdensrommet!

Ironheart

Dominique Thorne skal spille hovedrollen i denne nye serien som ble annonsert i natt. "Ironheart"-tegneseriene følger karakteren Riri Williams, en ung svart jente som finner opp en rustning som er enda bedre enn Tony Stark sin.

Armor Wars

Don Cheadle vender tilbake James Rhodes/War Machine i denne serien, som handler om at Tony Starks verste frykt som går i oppfyllelse: Stark-teknologien havner i gale hender!

The Guardians of the Galaxy Holiday Special

Vi aner ikka hva dette kommer til å innebære, men det skal visst komme en live-action Guardians of the Galaxy-julespesial, før Guardians of the Galaxy Vol. 3 kommer på kino.

I Am Groot

… og det er ikke den eneste Guardians of the Galaxy-produksjonen på Disney+. De skal også slippe en serie kortfilmer som følger Groot. Kommer vi til å bli bedre kjent med voksne Groot, Baby Groot, tenårings-Groot eller en helt annen variant? Det blir spennende å se!

Disney lovte investorene sine at de skal bruke 14–16 milliarder dollar i året på nye produksjoner til Disney+. Det er ikke helt tydelig om beløpet inkluderer pengene de bruker på filmer som først går på kino, og deretter lanseres på strømmetjenesten, men det virker absolutt som selskapet vil fokusere på strømming framfor parker og kinofilmer.

I motsetning til Warner Media-eide HBO Max har ikke Disney tenkt å slippe alle sine 2021-filmer rett på streaming, men de kommer til å gjøre den kommende Disney-animasjonsfilmen Raya og den siste dragen tilgjengelig for digital leie samme dag som den kommer på kino. Vi vet ikke om dette også skjer i Norge.

Les også: Warner Bros. lanserer alle sine 2021-filmer på kino og streaming samtidig

23. februar går prisen på et årsabonnement opp med 200 kr, så her er det bare å hive seg rundt og sikre seg et helt år med alt Disney har å by på av innhold til bare 689 kroner!

Klikk her for å abonnere på Disney+!

Nye filmer og serier