Se hvor du kan strømme filmer og serier
Ringenes herre-serien er under innspilling – annonserer 20 nye skuespillere
Skrevet av:
Publisert:
04.12.2020
Oppdatert:
04.12.2020

Ringenes herre-serien er under innspilling – annonserer 20 nye skuespillere

Etter et års innspillingspause er Prime Videos kommende Ringenes herre-serie under innspilling igjen. Nå har serieskaperne annonsert 20 nye navn på skuespillere fra serien!

Game of Thrones er ferdig, og Prime Video har tenkt å fylle det veldig dyre fantasy-hullet i streamingverden med en Ringenes herre-serie. Innspillingen av serien begynte i fjor vinter, men har blitt satt på vent på grunn av COVID-19-pandemien. I mellomtiden har serieskaperne visstnok skrevet hele andre sesong av serien, så nå er det opptak for alle penga!

De har allerede brukt hundre millioner dollar bare på rettighetene til J.R.R. Tolkiens univers, og er klare for å bruke enda mer. De har forpliktet seg til å produsere minst fem sesonger av serien, og har dessuten rett til å lage så mange spin-off-serier de vil!

Etter planen skulle første sesong av serien slippes i 2021, men pandemien kan ha skubbet premieredatoen til 2022, og det er fortsatt mulig at lanseringen blir utsatt enda en gang.

De nye skuespillerne

De mest kjente skuespillerne som ble annonsert denne uka er Cynthia Addai-Robinson(Power, Spartacus), skuespiller og standup-komiker Benjamin Walker(In the Heart of the Sea) ogPeter Mullan(Westworld, Cursed).

I tillegg har vi fått navn på en hel haug med hittil ukjente skuespillere, deriblant Peter Tait(som spilte en ork i Ringenes herre: Atter en konge), Maxim Baldry(Years and Years),Kip Chapman(Top of the Lake),Maxine Cunliffe(Power Rangers: Megaforce),Trystan Gravelle(The Terror),komikeren Sir Lenny Henry(Broadchurch),Thusitha Jayasundera(Humans),Simon Merrells(Knightfall),Geoff Morrell(Harrow),Lloyd Owen(Apollo 18),Augustus Prew(Into the Dark),Alex Tarrant(Filthy Rich), ogSara Zwangobani(The Heart Guy), Leon Wadham (Go Girls), Anthony Crum(The Wilds), Ian Blackburn og Fabian McCallum!

Inntil videre aner vi ikke hvilke roller disse skuespillerne skal innta.

Tidligere annonserte skuespillere

Robert Aramayo (Nocturnal Animals, Game of Thrones), Owain Arthur (Tilståelsen), Nazanin Boniadi (Homeland, Hotel Mumbai) og Maxim Baldry (Years and Years, Doctor Who) skal spille hovedrollene i serien.

Ingen av dem er spesielt kjente navn, og de er omgitt av flere relativt ukjente, hovedsakelig britiske skuespillere. Charlie Vickers, Daniel Weyman, Maxim Baldry, Tom Budge, Ismael Cruz Córdova, Ema Horvath, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Megan Richards og Dylan Smith er andre navn som ble bekreftet i fjor høst.

Les også: 100 serier du kan binge i karantene

Hvem skal alle disse skuespillerne spille? Det vet vi ikke ennå, men det er bekreftet at svensk-walisiske Morfydd Clark, som vi har sett i skrekkfilmene Crawl og Pride and Prejudice and Zombies, skal spille Galadriel, alven som ble spilt av Cate Blanchett i Ringenes herre- og Hobbiten-trilogiene. Australske Markella Kavenagh (The Cry) skal spille Tyra, en helt ny karakter.

Serieskaperne

Serieskaperne er JD Payne and Patrick McKay. Forfatterteamet har tidligere gjort ukrediterte manusendringer på Star Trek Beyond og skrevet den fjerde Star Trek-filmen.

I tillegg har de skrevet på en drøss med filmer som kanskje er på vei, som en ny versjon av Flash Gordon og den koronautsatte filmen basert på Disney-karusellen Jungle Cruise.

Relativt uskrevne blad altså, men Amazon er trygge på at de er rette folk for serien, som skal foregå før handlingen i bøkene og den ikoniske film-trilogien.

Regissør og manusstab

Deadline fortalte i juli 2019 at J.A. Bayona kommer til å produsere og regissere Ringenes herre-serien. Bayona har regissert filmer som The Impossible og A Monster Calls, men er nok best kjent for Jurassic World: Fallen Kingdom.

Han skal regissere de to første episodene av serien, produsere sammen med produsentpartneren Belén Atienza, og sette tonen for resten av serien.

Vi har også lært at Game of Thrones-manusforfatter Bryan Cogman og Breaking Bad-skribent Gennifer Hutchison er med i manusstaben på serien. Manusforfatterne har allerede begynt arbeidet med sesong 2 av serien, noe som tyder på at alle episoder av sesong 1 er ferdig skrevet.

Les også: Disney slapp storfilm rett på Disney+

Men hva handler serien om?

Et tidlig rykte, som vi først hørte i mai 2018, var at første sesong av serien skal følge unge Aragorn. Aragorn var tronarving til Gondor og det tapte riket Arnor, noe han ikke fant ut før han ble eldre. Aragorn var rundt 87 år gammel i Ringenes herre-bøkene og -filmene.

Det eneste Amazon har uttalt offisielt er at serien foregår i The Age of Nùmenor, også kjent som The Second Age, altså i løpet av de 3441 årene før Sauron blir beseiret, som vist i Ringens brorskap.

Les også: Vil lage Harry Potter-serie

I februar 2019 tweetet seriens twitterkonto et kart over Midgard med teksten "Three Rings for the Elven-kings under the sky," starten av det kjente diktet om ringene. I løpet av februar og mars utvidet de gradvis kartet og diktet i en serie tweets.

Sauron overbeviste alvene om å smi 16 ringer — ni til menneskene og sju til dvergene — men smidde selv Den ene ringen. De tre alveringene ble derimot smidd av alvene før Saurons 17 ringer. Da Sauron tok på seg Den ene ringen, forstod alvene umiddelbart at de hadde blitt bedratt, og tok sine av.

Kan dette være deler av handlingen i serien? Vi aner ikke, men hvis du trenger et gjensyn med Tolkien-filmene kan du se hvor du kan streame dem her:

Ringenes herre: Ringens brorskap

Ringenes herre: To tårn

Ringenes herre: Atter en konge

Hobbiten: En uventet reise

Hobbiten: Smaugs ødemark

Hobbiten: Femhærerslaget

Nye filmer og serier