The Stand: Ny trailer til stjernespekket Stephen King-apokalypse
Skrevet av:
Publisert:
18.11.2020
Oppdatert:
18.11.2020

The Stand: Ny trailer til stjernespekket Stephen King-apokalypse

"The Prophet" møter "The Dark Man" i ny trailer til 2020-versjonen av The Stand.

Denne uka kom det en helt ny offisiell traileren til The Stand, den kommende miniserien basert på Stephen Kings episke, postapokalyptiske bok.

Stephen King skrev "The Stand" i 1978, men historien om en verden ødelagt av en dødelig pandemi har kanskje aldri føltes mer aktuell enn akkurat nå. Den nye miniserien basert på boka har et fantastisk cast, og kommer fra The Fault in Our Stars- og The New Mutants-regissør Josh Boone.

Boka ble tidligere filmatisert som en miniserie i 1994 med blant annet Gary Sinise og Molly Ringwald, men King var ikke fornøyd med resultatet – og han er etter alt å dømme ikke helt fornøyd med boka heller.

Skrekkmesteren King har lekt seg mye med den berømte boka, og allerede i 1990 ga han ut en "Complete and Uncut Edition" på godt over tusen sider. I 1994 ble det laget en miniserie basert på boka, og 26 år senere kommer en større og mer påkostet serie basert på den samme historien. Den nye miniserien har en ny endring, som King vistnok har hatt lyst til å gjøre i årevis.

James Marsden (Westworld), Amber Heard (Aquaman), Nat Wolff (Paper Towns), Whoopi Goldberg (Sister Act), Odessa Young (Assassination Nation) og Alexander Skarsgård (True Blood) er blant skuespillerne i den apokalyptiske miniserien på ti episoder.

The Stand hadde vanvittig flaks – de ble akkurat ferdige med innspillingen av ti episoder én uke før koronakrisa gjorde det umulig å gjennomføre film- og serieninnspillinger. Serien er produsert for den amerikanske strømmetjenesten CBS All Access, og vi vet ikke hvilken tjeneste som vil tilby den i Norge.

I et intervju i TV-programmet The View sa King at han endrer slutten fra sin opprinnelige roman mens han jobbet med manuset til serien.

- Jeg var aldri helt fornøyd med måten den endte, fordi hovedpersonene, Stu og Fran, aldri snakket om hva som skjedde med dem etter at de forlot Boulder, Colorado på slutten, og jeg lurte alltid på reisen deres tilbake.

Vi gleder oss til å se den ambisiøse apokalypse-miniserien, sånn Stephen King sjæl vil ha den.

Det er foreløpig uklart hvilken strømmetjeneste som kommer til å vise miniserien i Norge, men i USA slippes den på tjenesten CBS All Access 17. desember.

Nye filmer og serier