Ikke fornøyd med Hjemme Alene-planene til Disney+
Skrevet av:
Publisert:
18.11.2020
Oppdatert:
18.11.2020

Ikke fornøyd med Hjemme Alene-planene til Disney+

På starten av 90-tallet regisserte han Hjemme Alene 1 og 2. Nå, 30 år senere, stiller Chris Columbus seg kritisk til Disneys planer om å lage en ny Hjemme Alene-film.

For noen er juleklassikeren Hjemme Alene fra 1990 like hellig som høytiden den omhandler, og for mange er den en like stor selvfølge i romjula som snydens hovmestere og tsjekkisk film fra søttitallet.

Tenk deg godt om, og still deg selv følgende spørsmål: «kjenner jeg noen som genuint misliker å se en 10 år gammel Macaulay Culkin feire tidenes mest ensomme jul mens han legger (nesten) dødelige feller for skurkeduoen Joe Pesci og Daniel Stern?» Hvis svaret av en eller annen uforståelig grunn viser seg å være ja, bør du kanskje revurde forholdet ditt til vedkommende.

Kritisk regissør

Som du kanskje skjønner er det mange som har både sterke følelser rundt filmen, så da orginalfilmens regissør Chris Columbus fant ut at Disney+ planlegger en «reboot» av Hjemme Alene, var han mildt sagt misfornøyd med strømmetjenestens fremgangsmåte. I et intervju med Insider kunne han nylig si følgende:

«Ingen kontaktet meg om det, og spør du meg er det bare bortkastet tid. Hva er poenget? Jeg er en sterk tilhenger av at man ikke burde remake filmer som er like tidløse som Hjemme Alene. Du kommer ikke til å finne opp kruttet på nytt…. Hva er poenget? Gjør din egen greie, selv om du mislykkes totalt har du i det minste kommet opp med noe originalt.»

Colombus har kanskje et poeng, de siste årene har tross alt gitt oss GREIT med remakes av gamle klassikere. Samtidig er ikke den kommende Hjemme Alene-filmen en remake, men heller en såkalt reboot, med andre karakterer og et ganske likt premiss. Jeg skal ikke legge skjul på at rollelisten også ser rimelig bunnsolid ut.

På den finner vi blant annet Archie Yates, som innehar hovedrollen som unge Max. Yates kunne vi sist se briljere som det usikre, men modige Hitlerjugend-medlemmet Yorki i Taika Waititis kritikerroste JoJo Rabbit. I tillegg finner vi andre kjente navn, som Kenan Thompson (Unbreakable Kimmy Schmidt), Rob Delaney (Fast & Furious: Hobbs & Shaw) og Ellie Kemper (Unbreakable Kimmy Schmidt). Regien er det Dan Mazer (Dirty Grandpa) som sitter med.

Dette høres unektelig interessant ut, om ikke annet, men én ting tror jeg vi kan fastslå allerede nå: ingen remake eller reboot kan erstatte originalen. Filmen hadde planlagt premiere i år, men en viss epidemi har sørget for at den nok ikke blir å se på kino til jul i år.

Se hvor du kan streame den originale Hjemme Alene her.

Nye filmer og serier