Steven Spielberg lager HBO-filmen "Oslo"
Skrevet av:
Publisert:
11.11.2020
Oppdatert:
11.11.2020

Steven Spielberg lager HBO-filmen "Oslo"

Det prisvinnende broadway-stykket om forhandlingen av Oslo-avtalen i 1993 blir filmatisert, og Steven Spielberg er med på laget!

J.T Rogers Tony Awards-vinnende dramatisering av hendelsene rundt signeringen av Oslo-avtalen hadde premiere i 2016, og i tillegg til Broadway i New York har stykket blitt satt opp London og Tel Aviv.

Teaterstykket følger utenriksminister Mona Juul og hennes ektemann, sosiologen Terje Rød-Larsen, som spilte en nøkkelrolle i fasiliteringen av en fredsavtale mellom Israel og Palestina under de hemmelige forhandlingene i Oslo i 1993. I tillegg møter vi andre sentrale diplomater og embetsmenn, som tidligere Palestinsk statsminister Ahmed Qurei, forhandlingsleder Uri Savir og tidligere Israelsk statsminister og president Shimon Peres.

Spielberg er involvert

Filmen produseres av HBO, og det hele regisseres av den meritterte teaterregissøren Bartlett Sher, som også hadde regien på stykkets første oppsetning. Blant filmens tre ansvarlige produsenter finner vi ingen ringere enn Steven Spielberg, men nøyaktig hvor involvert han vil være i prosjektet vet vi ikke ennå.

Ruth Wilson skal etter alt å dømme spille rollen som Mona Juul, mens Andrew Scott skal spille Terje Rød-Larsen. Begge er også å finne i His Dark Materials, en annen HBO-produksjon som har sesongpremiere til uka.

Selv om filmen finner sted i Oslo, får du ikke se Spielberg og co spankulere opp Karl Johan med det første. Oslo spilles nemlig inn i filmbyene Praha i Tsjekkia og Dubrovnik i Kroatia, sistnevnte er kanskje best kjent for folk flest som King’s Landing i Game of Thrones. Praha, på sin side, har tidligere figurert som alt fra Miami til Moskva på film og TV.

Vi aner ikke når filmen har premiere på HBO Nordic, men innspillingen er godt i gang, så vi krysser fingrene for at vi ikke må vente alt for lenge!

Nye filmer og serier