Ny norsk Netflix-grøsser: Dro fra én apokalypse til en annen
Skrevet av:
Publisert:
23.10.2020
Oppdatert:
23.10.2020

Ny norsk Netflix-grøsser: Dro fra én apokalypse til en annen

Den aller første norskspråklige originalfilmen på Netflix er den psykologiske skrekkfilmen Kadaver, med Gitte Witt, Thomas Gullestad og Thorbjørn Harr. Jeg møtte skuespillerne og regissøren – se intervjuene over!

Filmen Kadaver foregår i en postapokalyptisk framtid, men de involverte fikk smake sin egen medisin. Innspillingen ble nemlig ferdigstilt i midten av mars i år, dagen før Norge innførte lockdown og strenge smittevernregler.

I kjølvannet av en atomkatastrofe er to foreldre og deres datter i ferd med å sulte ihjel. En dag inviterer det lokale hotellet de overlevende til å delta på et teaterstykke, inkludert et måltid, som en veldedig innsats for å hjelpe dem som er i nød. Familien har ikke noe annet valg, og bestemmer seg for å gå til hotellet, der regissøren introduserer hele hotellet som scene.

Deltakerne får masker for å skille dem fra skuespillerne, men stykket tar en uhyggelig vending når publikum begynner å forsvinne. Linjen mellom virkelighet og teater blir raskt utydelig, til datteren forsvinner foran foreldrene, og det ikke lenger er rom for tvil: Noe er veldig galt med dette hotellet.

Gitte Witt (The Impossible), Thorbjørn Harr (Vikings) og Thomas Gullestad (Den 12. mann) spiller de største rollene i filmen, foruten 11 år gamle Tuva Olivia Remman, som spiller Witt og Gullestads datter Alice.

Filmens regissør, Jarand Herdal, har tidligere laget musikkvideoer som har fått millioner av avspillinger, i tillegg til langfilmen Everywhen, som hadde et budsjett på bare 55 000 kroner, og hadde premiere da Jarand var 17 år gammel. Han forteller at begynte å lage film allerede som fireåring, i et forsøk på å skremme moren sin. Det gikk visstnok ikke særlig bra, men vi kan håpe at Kadaver leverer mer effektive grøss!

Se hvor du kan streame Kadaver her!

Nye filmer og serier