Se hvor du kan strømme filmer og serier
Den nye Game of Thrones-serien har funnet sin første Targaryen
Skrevet av:
Publisert:
06.10.2020
Oppdatert:
06.10.2020

Den nye Game of Thrones-serien har funnet sin første Targaryen

Paddy Considine (Hot Fuzz) skal spille kong Viserys Targaryen i serien House of the Dragon, som foregår 300 år før handlingen i Game of Thrones.

I over tre år har HBO forsøkt å lage en ny serie fra Game of Thrones-universet. Etter å ha bestilt minst fem forskjellige manus fra noen av Hollywoods beste manusforfattere, produserte de en pilot til en serie som skulle foregå flere tusen år før handlingen i Game of Thrones. Den var skrevet av Jane Goldman (Kingsman), og hadde Naomi Watts (King Kong, The Ring) i en av hovedrollene, men serien ble skrinlagt etter at pilotepioden ikke levde opp til HBOs forventninger.

For cirka ett år siden ga HBO-ledelsen grønt lys til en annen prequelserie, som går under navnet House of the Dragon.

Handlingen i den nye serien foregår 300 år før hendelsene i Game of Thrones. Serien bygger på "Fire and Blood", et ekstra verk skrevet av George R. R. Martin som tar for seg hele historien om Targaryen-familien. Første bind av verket ble utgitt i 2018. Det er ventet at første sesong av House of the Dragon vil bestå av ti episoder.

Da serien ble annonsert, hadde ikke HBO noe å melde om sendedato, men vi var rimelig trygge på at pilotepisoden ville bli spilt inn i løpet av 2020. En global pandemi ville det annerledes, og serien har blitt litt utsatt, men denne uka annonserte produsentene sin aller første skuespiller.

Entertainment Weekly kan melde at den engelske skuespilleren Paddy Considine kommer til å spille en av hovedrollene i serien, nærmere bestemt kong Viserys Targaryen. Considine er for tiden å se i HBO-serien The Third Day. EW har også fått tilgang til en offisiell beskrivelse av karakteren hans:

"Kong Viserys Targaryen er valgt av herrene i Westeros til å etterfølge den gamle kongen, Jaehaerys Targaryen, ved "the Great Council of Harrenhal". Viserys er en varm, snill og anstendig mann, som bare ønsker å videreføre sin bestefars arv. Men gode menn blir ikke nødvendigvis store konger."

I bøkene blir han beskrevet som en lubben og hyggelig mann som regjerte under en stort sett fredelig tid, og var glad i å arrangere store fester, turneringer og høytider. Han ble likt av både adelsmenn og fattigfolk, og senere i livet utviklet han gikt, ryggsmerter og pusteproblemer som var så alvorlige at han nesten ikke klarte å stige til toppen av jerntronen.

Det har tidligere blitt påstått at serien tar for seg "begynnelsen på slutten av Targaryen-dynastiet", så vi regner med at hans tid på tronen får en dramatisk avslutning. Den nye serien blir skrevet av Ryan Condal (Colony) og Game of Thrones-regissøren Miguel Sapochnik. Vi venter spent på flere annonseringer.

Se hvor du kan streame Game of Thrones her!

Nye filmer og serier