Annonsørinnhold
Se den sjarmerende filmen om Pelle Svansløs
Skrevet av:
Publisert:
30.09.2020
Oppdatert:
12.10.2020

Se den sjarmerende filmen om Pelle Svansløs

I filmen Pelle Svansløs faller en haleløs kattunge ned i en elv, og ender opp i storbyen. Vi fant to eksperter som kunne fortelle mer om katten Pelle.

Annonsørinnhold for SF Studios Home Entertainment

Pelle Svansløs er en ny tegnefilm basert på bøkene om kattungen Pelle! Han lever et fantastisk liv på landet sammen med Birgitte, jenta som elsker han mest på denne jord. I en forferdelig storm faller Pelle ned i en elv som fører han helt alene til den underlige storbyen Uppsala.

Se Pelle Svansløs her!

De tolv bøkene om Pelle Svansløs er blant Sveriges nasjonalskatter, og vi snakket med Jenny, som vokste opp i Uppsala med Pelle Svansløs-historiene, og datteren hennes Elise.

Pelle er en snill og rettferdig, men litt naiv katt, som mistet halen sin før han ble adoptert av Birgitte. Når den lille katten ender opp i storbyen, treffer han mange nye venner, men byen er også full av ikke så koselige typer.

Hvordan skal Pelle fortsette å tro at man skal være snill mot alle? Er motet hans nok til å bli en helt? Og vil han noen gang komme hjem til Birgitte igjen?

Den første boka om Pelle kom allerede i 1939, og var en varm og lun historie. Den ble skrevet av Gösta Knutsson, som en reaksjon på den voksende nazismen i Sverige. Pelle har vært hovedpersonen i tre animasjonsfilmer, en opera og en svensk julekalender tidligere, men den nyeste filmen forteller historien hans fra begynnelsen, med nye sanger og vakker håndtegnet animasjon.

Filmen har fått aldersgrensen Tillatt for alle, og er tilgjengelig med norske stemmer. Pelle Svansløs er tilgjengelig for kjøp og leie på flere strømmetjenester nå.

Se Pelle Svansløs her!

Vi trekker 10 vinnere som får streame filmen helt gratis. Meld deg på konkurransen her!

Annonsørinnhold for SF Studios Home Entertainment

Nye filmer og serier