Se hvor du kan strømme filmer og serier
Annonsørinnhold
De 9 rareste filmene vi fant på Disney+
Skrevet av:
Publisert:
01.10.2020
Oppdatert:
05.10.2020

De 9 rareste filmene vi fant på Disney+

Skumle, pussige, utdaterte og bisarre – dette er ni av de rareste greiene vi har funnet på Disney+!

Annonsørinnhold for Disney+

Disney har endelig lansert strømmetjenesten Disney+ i Norge. Etter mer enn et år med forventninger, er tusen filmer, kortfilmer og serier tilgjengelig på strømmetjenesten.

Klikk her for å abonnere på Disney+!

Du kan søke opp filmer og serier fra Disney+ i Streamingguiden. Utover høsten kommer vi også til å få mulighet til å se nyinnspillingene av Mulan og Lady og landstrykeren. Du har sikkert fått med deg at strømmetjenesten tilbyr Star Wars-serien The Mandalorian og nesten alle filmene fra Disney, Pixar, Star Wars og Marvel Studios.

Disney har lenge vært verdens mest populære varemerke innen familieunderholdning, men de har også laget en hel masse merkelige greier. Disse 9 filmene trekker neppe mange seere, men vi setter pris på at de er tilgjengelige på Disney+!

Fuzzbucket

Jepp, den fyren på bildet er hovedpersonen i denne TV-filmen, som forsøker å gjenskape magien fra E.T. ved å fortelle en historie om en liten gutt som har en veldig rar bestevenn. Alle andre tror at Fuzzbucket er en fantasivenn, fordi han tidvis er usynlig. Dette resulterer blant annet i en rekke bisarre scener der gutten kjefter på en usynlig Fuzzbucket.

Mikey forsøker å lage et brygg som gjør Fuzzbucket synlig for alle. Uansett hvor merkelig du tror denne filmen er, kommer den til å overgå forventningene!

Se hvor du kan streame den her.

Ichabod og Paddas eventyr

I etterkant av andre verdenskrig slet Disney økonomisk, og studioet endte opp med å produsere en rekke "pakkefilmer", som bestod av sketsjer, kortfilmer og musikalske innslag som var litt enklere å produsere enn ambisiøse langfilmer som Snehvit og Pinocchio. En av de beste, men også den rareste, av disse filmene heter Ichabod og Paddas eventyr.

Den første halvdelen av filmen er en sjarmerende kortfilm løst basert på den britiske boka "Det suser i sivet", og handler om herr Padda, som elsker å kjøre fort i bil. Den andre halvdelen er en brutal skrekkhistorie om en mann som blir nådeløst forfulgt av en hodeløs rytter, basert på novellen "Legenden om Sleepy Hollow".

Begge kortfilmene er veldig gode, men jeg skulle gjerne hatt en prat med de som bestemte seg for å kombinere dem.

Se hvor du kan streame den her!

Oz: Den fantastiske verden

Denne filmen kom på kino i 1985, da under navnet Tilbake til trollmannen. Filmen forteller en ny historie om Dorothy og trollmannen fra Oz. Filmen sies å være mer tro mot L. Frank Baums klassiske barnebøker. I motsetning til den lystige technicolor-musikalen fra 1939, er denne filmen mørk og dyster, og den har skremt flere generasjoner med barn!

Filmen er skrevet og regissert av Walter Murch, som aldri før eller siden har regissert en film – han var derimot kjent for å ha klippet Apokalypse nå og gjort lydarbeid på Gudfaren. Åttitallet var en rar tid!

Se hvor du kan streame den her.

Forunderlig magi

Den aller siste filmen Star Wars-skaperen George Lucas produserte før han solgte selskapet sitt til Disney og pensjonerte seg var denne animerte musikalen fra 2015, inspirert av Shakespeares "En midtsommernattsdrøm". Lucas har lenge påpekt at Star Wars-filmene er laget for å underholde 12 år gamle gutter, og Forunderlig magi er hans forsøk på å lage en film for 12 år gamle jenter.

Jeg har møtt mange 12 år gamle jenter i løpet av livet, og jeg tror ikke "en film der stygge nisser, alver, feer og troll synger Elvis- og Whitney Houston-sanger" står på toppen av deres ønskelister, men denne filmen er så bisarr at den burde sjekkes ut!

Se hvor du kan streame den her!

Den fredsommelige dragen

Etter at flere av Disneys første langfilmer hadde kostet altfor mye og tjent altfor lite penger, rasket de sammen denne filmen i 1941. Filmen, som består av fire kortfilmer og en omvisning på Disney-studioet, ble Disneys første langfilm som gikk i overskudd siden Snehvit og de syv dvergene.

Robert Benchley, en populær humorist på førtitallet, leser barneboka "The Reluctant Dragon", og blir overbevist om at boka hadde gjort seg som en Disney-film. Han legger ut på tur til Disney-studioet i et forsøk på å få et møte med Walt, men blir isteden vist rundt i alle de forskjellige avdelingene.

Han får se tre artige kortfilmer underveis, og når han til slutt havner i et møte med Walt, forteller sjefen at han allerede har laget en film om "The Reluctant Dragon". Så får vi se den tjue minutter lange kortfilmen, om en snill og grei drage som ikke har lyst til å terrorisere menneskene i området.

Se hvor du kan streame den her.

Jack

Robin Williams spiller hovedrollen i denne merkverdige filmen, fra regissøren av Gudfaren. Jupp. Jack er en ti år gammel gutt som er fanget i en middelaldrende manns kropp.

Filmen gjør det klart at dette er en veldig alvorlig sykdom, og at Jack sannsynligvis ikke kommer til å overleve tenårene – men så skifter filmen gir, og vi får se Williams kose seg med å være teit og barnslig gjennom mesteparten av spilletiden.

Se hvor du kan streame den her!

G-gjengen

For elleve år siden lagde Disney en actionfilm om en gruppe marsvin som jobber med FBI for å redde verden. Det høres kanskje ut som en rett-på-video-film for de aller minste? Neida, det er en enormt påkostet actionfilm, med et budsjett som tilsvarer 1,6 milliarder kroner i dagens kurs. Zach Galifianakis (The Hangover) spiller den menneskelige hovedrollen i filmen!

Se hvor du kan streame den her.

Bjørnar på eventyr

Pirates of the Caribbean er en fantastisk eventyrfilm, inspirert av den klassiske Disney-karusellen med samme navn. Filmen ble en overraskende suksess, og startet en enormt populær filmserie. Bare ett år før den første Pirates-filmen lagde de samme DIsney-produsentene en film basert på en annen Disney-attraksjon – The Country Bears Jamboree.

Bjørnar på eventyr handler om Beary Barrington, som er bandet Country Bears' største fan. Han finner ut at Country Bear Hall kan bli tvangssolgt. Med hans hjelp holder Country Bears en storslått konsert for å redde lokalet som gjorde dem berømte. Alle hovedrollene i denne filmen spilles av mennesker i enorme bjørnekostymer, og det ser passelig creepy ut.

Se hvor du kan streame den her!

Teen Beach Movie

Denne Disney Channel-filmen handler om to tenåringer som er i ferd med å slå opp, når de på mystisk vis ender opp inni "Wet Side Story", en sekstitalls-surfemusikal med Beach Boys-aktige poplåter og hår som ikke blir vått.

De to hovedpersonene i surfemusikalen skal egentlig forelske seg i hverandre, men nå har de endt opp med å bli forelsket i tenåringene. På ett eller annet vis må våre hovedpersoner få handlingen i filmen til å utspille seg sånn den egentlig skal, sånn at de kan komme seg hjem til sin egen verden!

Se hvor du kan streame den her.

Et abonnement på Disney+ koster 69 kr i måneden, eller 689 kr per år. Tjenesten er dessverre ikke tilgjengelig på Svalbard ennå. Klikk her for å abonnere på Disney+!

Annonsørinnhold for Disney+

Nye filmer og serier