Annonsørinnhold
11 gode filmer på Disney+ som du kanskje ikke har sett
Skrevet av:
Publisert:
29.09.2020
Oppdatert:
29.09.2020

11 gode filmer på Disney+ som du kanskje ikke har sett

Oscar-vinnere, spennende dokumentarer og filmer for hele familien! Har du fått med deg de skjulte skattene på Disney+?

Annonsørinnhold for Disney+

Disney har endelig lansert strømmetjenesten Disney+ i Norge. Etter mer enn et år med forventninger, er tusen filmer, kortfilmer og serier tilgjengelig på strømmetjenesten.

Klikk her for å abonnere på Disney+!

Du kan allerede søke opp filmer og serier fra Disney+ i Streamingguiden. Utover høsten kommer vi også til å få mulighet til å se nyinnspillingene av Mulan og Lady og landstrykeren. Du har sikkert fått med deg at strømmetjenesten tilbyr Star Wars-serien The Mandalorian og nesten alle filmene fra Disney, Pixar, Star Wars og Marvel Studios. Men har du fått med deg disse filmene?

Sky High

Før Marvel-bølga inntraff for fullt, lagde Disney denne sjarmerende superheltfilmen for hele familien! Sønnen til to av verdens største superhelter begynner på en skole som er kjent for å forme morgendagens helter, men uten egne krefter blir han en outsider. Når han til slutt oppdager kreftene sine, lærer han at også ekte helter trenger lojalitet og samarbeid.

Kurt Russell stjeler skjermen som patriarken Steve Stronghold, men denne glemte superheltfilmen er både morsom, sjarmerende og passelig cheesy.

Se hvor du kan streame den her!

Free Solo

Denne Oscar-vinnende dokumentaren fra 2018 gjorde meg vekselvis stresset, livredd og illsint på hovedpersonen, friklatreren Alex Honnold. Han forbereder seg på å oppnå sin livs drøm: Å klatre opp verdens mest kjente fjellvegg – den tusen meter høye El Capitan i Yosemite-nasjonalparken i California – uten tau, som førstemann.

Filmskaperne viser oss den livsfarlige klatreturen på vakkert vis, med svimlende nærgående kameraer!

Se hvor du kan streame den her.

Stargirl

Du må for all del ikke forveksle denne filmen med serien Stargirl, som går på HBO Nordic. Denne Stargirl er et musikalsk romantisk drama basert på boka med samme navn. En gutt blir fascinert av en mystisk og fin student ved navn Stargirl og bruker tiden sin på å prøve mer om henne.

Filmen fanger det fine og vonde med oppvekst og ung kjærlighet. Den tjue år gamle boka som filmen bygger på har noen vendinger som allerede føles utdatert, men filmskaperne etablerer en nydelig stemning, som det er lett å forelske seg i.

Se hvor du kan streame den her!

Queen of Katwe

Denne Disney-filmen har Lupita Nyong'o og David Oyelowo i to av hovedrollene, og bygger på den sanne historien om en jente fra slummen Uganda som fikk livet sitt endret for alltid. Hun oppdaget at hun har et fantastisk sjakktalent.

Misjonæren som har lært barna i området å spille sjakk, tar dem med til en prestisjefylt konkurranse på en eliteskole. Når den fjorten år gamle jenta vinner, håper hun at hun endelig har funnet en måte å løfte familien opp fra ekstrem fattigdom. Queen of Katwe er en uvanlig intelligent feel-good-film, med sterke skuespillerprestasjoner og hoppende energi!

Se hvor du kan streame den her.

Timmy Tabbe: Det ble begått feil

Tom McCarthy, som regisserte piloten til Game of Thrones og vant en Oscar for dramaet Spotlight, har laget en snodig barnefilm for Disney+. Filmen handler om en 11 år gammel gutt som tror han er den beste detektiven i byen, og driver byrået Total Failure Inc. med partneren sin, en isbjørn på 1500 kilo. Filmen bygger på den første boka i en serie av Stephan Pastis, som i Norge har fått tittelen "Timmy Tabbe: Det ble begått feil".

Filmen har en underfundig tone, og burde gå rett hjem hos både voksne og barn!

Se hvor du kan streame den her!

Peter og dragen (2016)

Disney lager stadig nye live-action-versjoner av sine animerte klassikere, men Peter og dragen er min favoritt hittil. De første minuttene er nok litt voldsomme for små barn, men deretter følger et søtt og sjarmerende eventyr for hele familien.

Forfatteren og regissøren David Lowery hadde laget to lavbudsjettsfilmer med kunstnerisk vold da han fikk som oppgave å nyinnspille Peter og dragen. Originalen var en musikal om en gutt som hadde en tegnefilm-drage, men 2016-versjonen er både varmere og mer ettertenksom.

Se hvor du kan streame den her!

Togo

Thorbjørn Harr og Willem Dafoe spiller i denne hundekjøring-filmen, om det historiske Serumløpet til Nome. Løpet var en sledehund-stafett til byen Nome i Alaska som fant sted i 1925, og var også kjent som "kappløpet med døden".

Stafetten oppsto som en følge av at den isolerte byen Nome opplevde et utbrudd av sykdommen difteri. 20 hundespann kjørte medisin mot sykdommen 100 mil gjennom Alaska på fem døgn for å stoppe epidemien. Filmen følger sannsynligvis lederhunden Togo, som ledet norskfødte Leonhard Seppala gjennom 420 km av stafetten!

Se hvor du kan streame den her.

Før syndfloden

Leonardo DiCaprio og den Oscar-vinnende filmskaperen Fisher Stevens samarbeidet på denne dokumentarfilmen, som gir et gripende innblikk i de dramatiske endringene som foregår verden over på grunn av stadige klimaendringer.

Filmen utforsker hvilke handlinger vi som individer og samfunn kan foreta oss for å hindre katastrofal ødeleggelse av livet på planeten vår. DiCaprio var nær ved å drukne under innspillingen av en av filmens mest dramatiske sekvenser.

Se hvor du kan streame den her!

Ole Brumm: Nye eventyr i hundremeterskogen (2011)

Prinsessen og frosken omtales ofte som Disneys siste 2D-animerte kinofilm, men i 2011 kom denne lavmælte sjarmbomba på kino. Den forsvant kanskje litt i mylderet av rett-på-video-filmer fra Hundremeterskogen, men denne helaftens tegnefilmen fanger stemningen fra Disneys originale Ole Brumm-kortfilmer, med historier fra A.A. Milnes bøker, og nye anger fra teamet som senere skulle vinner Oscar-statuetter for Frost-filmene.

Når Tussi mister halen sin, sender Ugla hele gjengen — Brumm, Tigergutt, Petter Sprett, Nasse Nøff, Kengu og Kengubarnet — på en vill ferd for å hjelpe Tussi og redde Kristoffer Robin. Det blir en travel dag for en bamse som bare vil finne litt honning!

Se hvor du kan streame den her.

Aliens of the Deep

Avatar-regissør James Cameron slo seg sammen med NASA-forskere for å utforske livet på "midthavsryggene", en rekke underjordiske fjellkjeder med kokende varmt vann, langt under havoverflaten. Disse områdene har sitt eget unike økosystem og Cameron får se både gigantiske ormer og svermer av blinde hvite krabber.

Disse skapningene trenger ikke sollys som andre organismer, og får i stedet energi fra midthavryggene. De er i stand til å overleve i det kokvarme og svovelholdige vannet. Er det sånn livet utenfor jorda kan se ut?

Se hvor du kan streame den her!

Howard

Howard Ashman skrev sangene til Den lille havfruen, Skjønnheten og udyret og Aladdin, før han døde plutselig i 1991, 40 år gammel. Ashman hadde nemlig AIDS, noe han hodlt hemmelig for flere venner og Disney-kolleger. Filmen følger livet hans, fra barndommen, via gjennombruddet i undergrunnsteateret på Off-Off-Broadway, til hans siste verk, Skjønnheten og udyret og Aladdin, som begge hadde premiere etter Ashmans død.

Denne kjærlige dokumentarfilmen er regissert av Don Hahn, som produserte Skjønnheten og udyret. Han har også regissert den overraskende ærlige Disney-dokumentaren Waking Sleeping Beauty, som også er tilgjengelig på Disney+!

Se hvor du kan streame den her.

Et abonnement på Disney+ koster 69 kr i måneden, eller 689 kr per år. Tjenesten er dessverre ikke tilgjengelig på Svalbard ennå. Klikk her for å abonnere på Disney+!

Annonsørinnhold for Disney+

Nye filmer og serier