13 fantastiske nye serier du kan streame denne uka
Skrevet av:
Publisert:
17.09.2020
Oppdatert:
18.09.2020

13 fantastiske nye serier du kan streame denne uka

Denne uka har Disney+ endelig ankommet Norge. I tillegg slipper Netflix, HBO Nordic og NRK TV nye serier og sesongpremierer. Hvor mye rekker du å få med deg?

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker. Denne uka har vi funnet fram til hele tretten nye serier og sesongpremierer fra denne uka. Watchlist de du har lyst til å følge!

The Mandalorian

The Mandalorian er den mest populære serien på Norges nyeste strømmetjeneste, Disney+. Det er den første av en en hel haug med live-action Star Wars-serier. Regissøren av Iron Man og Løvenes konge (2019) er serieskaper, og serien følger Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) i rollen som "en ensom revolvermann i ytterkanten av galaksen, langt vekk fra rekkeviddet til Den nye republikken".

De første tre episodene av sci-fi-western-serien er tilgjengelige nå, og andre sesong har premiere allerede i oktober.

Se hvor du kan streame den her!

The Third Day

Denne nye HBO-serien følger en mann, spilt av Jude Law, som besøker en bortgjemt øy som bare kan nås via en vei som såvidt reiser seg over vannet. Men det som ser ut til å være et spennende paradis med egne tradisjoner, avslører snart et mørkere hjerte, i stil med filmer som The Wicker Man og Midsommar.

Vi gleder oss til å følge med på denne ambisiøse serien, som har en todelt handling med flere overraskende vendinger!

Se hvor du kan streame den her.

We Are Who We Are

Denne dramaserien kommer fra Call Me By Your Name-regissør Luca Guadagnino, og følger to amerikanske tenåringer som bor på en amerikansk militærbase sammen med foreldrene i Italia. Den sexy serien utforsker tenåringstemaer som vennskap, kjærlighet og generell forvirring - i dette lille stykket USA i Italia.

Se hvor du kan streame den her!

Ratched

American Horror Story-skaperne Ryan Murphy og Ian Brennan står bak en spenningsfull dramaserie som forteller origin-storyen til oversykepleieren Mildred Ratched, kjent fra filmen Gjøkeredet.

I prequel-serien er hun spilt av Sarah Paulson (American Horror Story), og handlingen begynner i 1947. På et hemmelig oppdrag presenterer Mildred seg som den perfekte sykepleier, men når hun begynner å infiltrere det psykiske helsevesenet og de innsatte, følger vi Ratcheds overgang fra en fremadstormende psykiatrisk sykepleier til en morderisk skurk!

Se hvor du kan streame den her.

High School Musical: The Musical: The Series

Denne meta-versjonen av High School Musical foregår på skolen der High School Musical ble spilt inn, og handler om at elevene skal sette opp "High School Musical: The Musical"! Jeg blir svett av bare å forklare tittelen.

Serien er siktet rett mot målgruppa "unge voksne som vokste opp med High School Musical, og setter pris på TV-filmen med litt ironisk distanse", og byr på humor, spennende karakterer, sangene fra originalen og helt nye sangnumre.

Se hvor du kan streame den her!

Close Enough

Denne nye animasjonsserien for voksne kommer fra skaperen av Regular Show, og følger et ektepar prøver å holde seg kule, mens de går fra å feste i tjueåra til å være småbarnsforeldre i trædveåra!

Se hvor du kan streame den her.

Star Wars: The Clone Wars sesong 7

The Clone Wars er en actionfylt serie som ble skapt av George Lucas, og fyller tomrom rundt omkring i Star Wars-universet mellom andre og tredje film i prequel-trilogien. Mens de første sesongene tydelig var rettet mot barn, har serien tatt for seg stadig mer dramatiske og "voksne" hendelser, og den etterlengtede finalesesongen, som ble forsinket med flere år da Disney kjøpte Lucasfilm, er endelig i gang.

Se hvor du kan streame den her!

The Good Place sesong 3

Endelig kan du streame tredje sesong av en av de beste og mest oppfinnsomme humorseriene de siste årene. Kristen Bell spiller Eleanor Shellstrop, en kjip og vanskelig dame som på mystisk vis har havnet i The Good Place etter et plutselig dødsfall. Hun vet hun ikke hører hjemme der. Men gjør egentlig de andre innbygerne det?

Norske Netflix ligger to år bak amerikansk TV, der serien ble avsluttet med en (visstnok) knakende god seriefinale denne våren!

Se hvor du kan streame den her.

Challenger: The Final Flight

I 1986 inntraff katastrofen da romferga Challenger skulle legge ut på sitt tiende oppdrag. 73 sekunder etter oppskytingen gikk noe galt, og alle ombord døde momentant. I denne serien forteller teknikere, funksjonærer og besetningsmedlemmenes familier om katastrofen, og om hva som skjedde etterpå.

Se hvor du kan streame den her!

Jurassic World: Dinosaurleiren

Jurassic Park-filmene er voldelige og nifse, og spesielt den første filmen har fått mye tyn for å sette små barn i livsfare, for å skape skrekk hos publikum. Likevel har Netflix og Jurassic World-teamet bestemt seg for å lage en ny Jurassic-serie på åtte episoder – FOR BARN!

Serien foregår samtidig som Jurassic World-filmene, og handler om en gjeng tenåringer som er på sommerleir på den andre siden av dinosaurøya Isla Nublar. Kidsa får ikke kontakt med omverden, og må klare seg selv. Produsentene av Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom er på laget, og vi håper denne serien treffer!

Se hvor du kan streame den her.

Sånn er Norge sesong 2

Gamle-Brille har sagt opp TVNorge-kontrakta si, og gått tilbake til statskanalen, som Bård Tufte Johansen og Else Kåss Furuseth før han. I denne PowerPoint-presentasjonen TV-serien tar Eia en titt på det snodige landet Norge. Vi har som kjent verdens mest vellykkede samfunn. Hva har vi gjort for å få til det?

Se hvor du kan streame den her!

Into the Unknown: Making Frozen 2

Disney er et filmstudio som er særdeles opptatt av imaget sitt, og de fleste filmnørder som har sett gjennom bakomfilmene på en Disney-DVD vet at selskapet ofte forteller solskinnshistorier om produksjonene sine. Derfor er dette en forfriskende nyhet – en seks timer lang dokumentarserie om prosessen bak tidenes mest innbringende animasjonsfilm, Frost 2. Serien har fått ros for å være ærlig, og gi et innblikk i den hektiske og stressende produksjonsprosessen bak suksessfilmen!

Se hvor du kan streame den her.

Criminal: UK sesong 2

Denne nye politiserien fra Netflix har en unik vri: Hele serien foregår i avhørsrommet. Netflix har produsert ulike versjoner av konseptet i Storbritannia, Tyskland, Frankrike og Spania, og nå kan du streame andre sesong av den britiske utgaven!

Det blir psykologisk spill mellom etterforskere og mistenkte i et nervepirrende avhørsrom, der letingen etter svar noen ganger kommer på bekostning av moral. Hemmeligheter kommer til overflaten, og hele saker nøstes opp. I den nyeste sesongen dukker blant annet Kit Harrington (Game of Thrones) opp.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier