Alle originalfilmene på Disney+ – rangert
Skrevet av:
Publisert:
15.09.2020
Oppdatert:
29.09.2020

Alle originalfilmene på Disney+ – rangert

Jeg har sett originalfilmene på Disney+. Sjekk ut dem, og tusen andre filmer og serier, nå!

Disney har endelig lansert strømmetjenesten Disney+ i Norge. Etter mer enn et år med forventninger, er rundt tusen filmer, kortfilmer og serier tilgjengelig på strømmetjenesten.

Klikk her for å abonnere på Disney+!

Du kan allerede søke opp filmer og serier fra Disney+ i Streamingguiden. Utover høsten kommer vi også til å få mulighet til å se nyinnspillingene av Mulan og Lady og landstrykeren, julefilmenNoellemed Anna Kendrick, hele første og andre sesong av Star Wars-serien The Mandalorian og mye mer.

Disney-arkivet er stort, og mange har gledet seg til å streame alle Star Wars-filmene og -seriene på ett sted, men det har også vært store forventninger knyttet til de nye filmene du bare kan se på Disney+. Jeg har sett alle 11, og rangert dem pent og pyntelig.

Les også: 1012 titler - Alt du kan streame på Disney+

I denne oversikten har jeg ikke inkludert konserter eller bakomfilmer for andre filmer på Disney+.

11. Magic Camp

En gruppe kids på sommerleir hjelper en avdanka tryllekunstner med å finne tilbake til kjærligheten for magi i denne varme komediefilmen. Andy Duckerman (Adam Devine) var en leirlegende da han som guttunge deltok på the Institute of Magic. Nå, som 35-åring, sliter han med å få endene til å møtes som profesjonell tryllekunstnet, og er frustrert og deprimert av retningen karrieren har tatt.

Når instituttet inviterer Andy til å komme tilbake som rådgiver, må han lede noen av de grønneste og vanskeligste tryllebarna han noensinne har møtt, og han må forholde seg til sin tidligere partner og nåværende erkerival, Kristina Darkwood (Gillian Jacobs). Hovedrolleinnehaverne er sjarmerende, men denne filmen har ikke nok kjøtt på beina.

Se hvor du kan streame den her!

10. Elephant

Helt siden førtitallet har Disney vært pionerer innen dyredokumentarer, og selvfølgelig slipper de også noen helt nye godbiter på strømmetjenesten sin. Elephant følger en flokk elefanter som spaserer gjennom ørkenen, på jakt etter et gressflt paradis. På engelsk har Meghan, hertuginne av Sussex fortellerstemmen, mens vi nordmenn får kose oss med stemmen til Mona Grenne.

Se hvor du kan streame den her!

9. En dag hos Disney

Denne filmen – som også ligger på tjenesten som en serie kortfilmer – følger ti forskjellige mennesker som jobber for Disney gjennom én dag. Vi får både følge Bob Iger, sjefen for hele sulamitten. Vi drar innom animasjonsavdelignen, Disney-parkene og TV-produksjon, og får både et helhetlig bilde av hvordan en enorm mediebedrift opererer, og personlige portretter av enkeltmenneskene som holder drømmemaskineriet i gang.

Se hvor du kan streame den her!

8. Delfinrevet

Også denne dyredokumentaren går under banneret Disneynature, og er tilgjengelig for første gang i Norge. Langfilmen Delfinrevet handler om den lille delfinen Echo og familien dens, og på engelsk er Natalie Portman fortelleren. De minste kjenner kanskje igjen stemmen til folkmusikk- og dubbedronninga Siri Nilsen, som er forteller i den norske versjonen av filmen.

Se hvor du kan streame den her!

7. Stargirl

Du må for all del ikke forveksle denne filmen med serien Stargirl, som går på HBO Nordic. Denne Stargirl er et musikalsk romantisk drama basert på boka med samme navn. En gutt blir fascinert av en mystisk og fin student ved navn Stargirl og bruker tiden sin på å prøve mer om henne.

Filmen fanger det fine og vonde med oppvekst og ung kjærlighet. Den tjue år gamle boka som filmen bygger på har noen vendinger som allerede føles utdatert, men filmskaperne etablerer en nydelig stemning, som det er lett å forelske seg i.

Se hvor du kan streame den her!

6. Togo

Thorbjørn Harr og Willem Dafoe spiller i denne hundekjøring-filmen, om det historiske Serumløpet til Nome. Løpet var en sledehund-stafett til byen Nome i Alaska som fant sted i 1925, og var også kjent som "kappløpet med døden".

Stafetten oppsto som en følge av at den isolerte byen Nome opplevde et utbrudd av sykdommen difteri. 20 hundespann kjørte medisin mot sykdommen 100 mil gjennom Alaska på fem døgn for å stoppe epidemien. Filmen følger sannsynligvis lederhunden Togo, som ledet norskfødte Leonhard Seppala gjennom 420 km av stafetten. Filmen har både varme og spenning!

Se hvor du kan streame den her.

5. Phineas og Ferb-filmen: Candace mot universet

En av Disney Channels mest populære og lengstlevende serier gjør comeback med denne strømmefilmen! I filmen må Phineas og Ferb reise innover i galaksen for å redde Candace, som etter å ha blitt bortført av romvesener, finner en utopi på en fjern planet, helt fri for irriterende lillebrødre.

Jeg har ikke et nært forhold til serien, men fy søren som jeg koste meg med den oppfinnsomme humoren i denne energibomba av en tegnefilm!

Se hvor du kan streame den her.

4. Howard

Howard Ashman skrev sangene til Den lille havfruen, Skjønnheten og udyret og Aladdin, før han døde plutselig i 1991, 40 år gammel. Ashman hadde nemlig AIDS, noe han hodlt hemmelig for flere venner og Disney-kolleger. Filmen følger livet hans, fra barndommen, via gjennombruddet i undergrunnsteateret på Off-Off-Broadway, til hans siste verk, Skjønnheten og udyret og Aladdin, som begge hadde premiere etter Ashmans død.

Denne kjærlige dokumentarfilmen er regissert av Don Hahn, som produserte Skjønnheten og udyret. Han har også regissert den overraskende ærlige Disney-dokumentaren Waking Sleeping Beauty, som også er tilgjengelig på Disney+.

Se hvor du kan streame den her!

3. Timmy Tabbe: Det ble begått feil

Tom McCarthy, som regisserte piloten til Game of Thrones og vant en Oscar for dramaet Spotlight, har laget en snodig barnefilm for Disney+. Filmen handler om en 11 år gammel gutt som tror han er den beste detektiven i byen, og driver byrået Total Failure Inc. med partneren sin, en isbjørn på 1500 kilo. Filmen bygger på den første boka i en serie av Stephan Pastis, som i Norge har fått tittelen "Timmy Tabbe: Det ble begått feil".

Filmen har en underfundig tone, og burde gå rett hjem hos både voksne og barn.

Se hvor du kan streame den her!

2. Black is King

Beyoncé er på Disney+, selvfølgelig! Black is King er inspirert av Løvenes konge, har fått en ufattelig god mottakelse blant film- og musikkanmeldere, og i skrivende stund har Black is King 95% på Rotten Tomatoes, der konsensuset simpelthen slår fast at "Beyoncé is King".

Store deler av filmen er spilt inn i ulike land i Afrika, med lokale dansere og mannskap, og filmen tar for seg svart historie, afrikanske tradisjoner og Beyoncés egen familie og fortid. I likhet med Lemonade er det vanskelig å kategorisere dette verket – Disney+ kaller det en "spesial" og et "visuelt album". Jeg har landet på at det er en film, og en av de aller beste på Disney+!

Se hvor du kan streame den her.

1. Hamilton

Hamilton, en musikal som bruker hiphop, jazz, rnb og pop til å fortelle historien om USAs første finansminister, Alexander Hamilton, er kanskje tidenes mest populære Broadway-produksjon, og er utsolgt flere måneder i forveien, til tross for skyhøye billettpriser og forestillinger i New York, London og tre turnerende oppsetninger i USA. I musikalen spiller ikke-hvite skuespillere alle hovedrollene – med unntak av kong Georg av England, som dukker opp i tre korte solonumre.

Musikalen ble først satt opp i 2015. Før de opprinnelige skuespillerne forlot showet, ble forestillingen filmet i 2016. I utgangspunktet skulle musikalen lanseres på kino i 2021, men på grunn av COVID-19-forskyvninger i kinoprogrammet, slapp Disney Hamilton rett på sin strømmetjeneste.

Dette er et energisk, morsomt og følelsesladd show, og Leslie Odom jr. stråler i hovedrollen som Aaron Burr, mannen som endte opp med å ta Hamiltons liv.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier