Se den brennaktuelle traileren til årets største prestisjefilm fra Netflix
Skrevet av:
Publisert:
14.09.2020
Oppdatert:
14.09.2020

Se den brennaktuelle traileren til årets største prestisjefilm fra Netflix

Fyren bak The Social Network har laget en storslått film basert på rettssaken mot the Chicago Seven. I utgangspunktet skulle den på kino i september, men nå skal Netflix lansere filmen over hele verden. Se traileren over!

Aaron Sorkin er manusforfatteren bak Presidenten, The Social Network og A Few Good Men. Hans kommende film The Trial of the Chicago 7 skulle i utgangspunktet bli lansert på kinoer over hele verden av Paramount Pictures denne høsten, med premieredato 25. september.

Filmen, som har Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Joseph Gordon-Levitt, Michael Keaton og Thomas Middleditch på rollelista, skulle være Paramounts sterkeste Oscar-kandidat denne vinteren. I juli solgte Paramount filmen til Netflix, som skal lansere den over hele verden.

Filmen følger den beryktede rettsaken fra 1969, der syv menn ble tiltalt for konspirasjon etter anti-Vietnam-demonstrasjonene i Chicago på den demokratiske nasjonale konferansen i 1968. Det som skulle være fredelige protester, ble til et voldelig sammenstøt med politi og Nasjonalgarden. Historien er mer relevant enn noensinne – til tross for at bare én av de 20 annonserte skuespillerne i filmen er en kvinne.

Sorkin gjorde bevisste endringer i manuset for å sørge for at parallellene mellom dagens situasjon i USA og det som skjedde i 1968, er krystallklar. Men selv ikke han kunne forutse hendelsene det siste året.

- Filmen var relevant da vi lagde den. Vi hadde ikke behøvd at det skulle bli noe mer relevant, men det gjorde det. Polariseringen, militariseringen av politiet, frykten for svarte aktivister, til og med kampen mellom venstresiden og ytre venstre.

The Trial of the Chicago 7 kommer på Netflix 16. oktober.

Nye filmer og serier