Netflix slapp teaser til serien Grand Army – serieskaper anklages for rasisme og misbruk
Skrevet av:
Publisert:
08.09.2020
Oppdatert:
08.09.2020

Netflix slapp teaser til serien Grand Army – serieskaper anklages for rasisme og misbruk

Netflix har sluppet en teaser til Grand Army, en serie som tar for seg alle kampene og ulikhetene som preger USA, med utgangspunkt i en amerikansk high school. Like etter at teaseren ble sluppet, blir serieskaperen anklaget for alvorlig maktmisbruk av en tidligere ansatt.

Den kommende Netflix-serien Grand Army er basert på et teaterstykke som heter "Slut", skrevet av Katie Cappiello. Dramaserien forteller historien om fem elever på videregående skole mens de sliter med seksuell, rasemessig og økonomisk politikk og kjemper for å lykkes og bli noen.

Cappiello hadde ingen erfaring med film eller TV før hun ble serieskaper for Grand Army. Nå, kort tid før serien skal slippes på strømmetjenesten, har en manusforfatter tatt til Twitter for å lufte noen vonde erfaringer fra serien.

Ming Peiffer, en av manusforfatterne som ble ansatt for å jobbe med serien under Cappiello, fortalte at det jobbet én asiatisk manusforfatter (henne) på serien, i tillegg til én svart manusforfatter og én latinamerikansk-manusforfatter. Alle tre sluttet i protest, "på grunn av rasistisk utnyttelse og misbruk."

Peiffer nevner ikke serieskaperen med navn, men forteller blant annet at hun oppførte seg som en "Karen" ved å ringe Netflix' HR-avdeling etter at den svarte manusforfatteren klippet håret sitt. Den latinamerikanske manusforfatteren ble visstnok tilbytt luselønn, til tross for at vedkommende nettopp hadde vunnet en Emmy-pris.

De tre manusforfatterne var også misfornøyd med at alle de svarte karakterene i serien ble framstilt som fattige og deprimerte. Den svarte manusforfatteren skal ha protestert mot det hen oppfattet som "fattigdomsporno". "Da vi prøvde å endre historien ble vi psykisk mishandlet, og alle sluttet."

Resten av manusforfatterne var hvite. Peiffer forteller ikke hvor mange som jobbet på serien da de tre ikke-hvite forfatterne forlot produksjonen, men tre hvite manusforfattere er kreditert for å ha skrevet seriens 10 episoder på IMDb.

Serien kommer fra Gone Girl-produsent Joshua Donen og er også produsert av House of Cards-serieskaper Beau Willimon.

Grand Army slippes på Netflix 16. oktober.

Nye filmer og serier