Star Trek-serie introduserer trans- og ikke-binære karakterer i ny sesong
Skrevet av:
Publisert:
04.09.2020
Oppdatert:
04.09.2020

Star Trek-serie introduserer trans- og ikke-binære karakterer i ny sesong

For aller første gang skal vi følge en transmann og en ikke-binær karakter i den kommende sesongen av Star Trek: Discovery.

CBS All Access, strømmetjenesten som sender alle Star Trek-seriene i USA, annonserte denne uka at tredje sesong av Star Trek: Discovery kommer til å introdusere Star Trek-universets første trans- og ikke-binære karakterer.

Den ikke-binære karakteren heter Adira, og er spilt av skuespilleren Blu del Barrio, som selv er ikke-binær. CBS All Access melder at Adira former et "uventet" bånd med løytnantkommandør Paul Stamets (Anthony Rapp) og dr. Hugh Culber (Wilson Cruz).

Transkarakteren heter Gray, og beskrives som "empatisk, varm og ivrig etter å oppfylle sin livslange drøm om å være en Trill-vert." Han er spilt av Ian Alexander, kjent fra kultserien The OA og videospillet "The Last of Us Part II".

Den nye sesongen av Star Trek: Discovery begynner 15. oktober, og i Norge vil nye episoder bli sluppet ukentlig.

Se hvor du kan streame Star Trek: Dicovery her

Michelle Paradise, med-showrunner og produsent for serien, har kommet med en uttalelse om de nye karakterene:

- Star Trek har alltid hatt som oppdrag å gi synlighet til underrepresenterte grupper, fordi vi tror på å vise mennesker at en fremtid uten splittelse på grunnlag av rase, kjønn, kjønnsidentitet eller seksuell legning er innen rekkevidde. Vi er stolte av å samarbeide tett med Blu del Barrio, Ian Alexander og Nick Adams fra organiasjonen GLAAD for å skape de ekstraordinære karakterene Adira og Gray, og bringe historiene deres til liv med empati, forståelse, "empowerment" og glede.

Den originale Star Trek-serien på sekstitallet hadde blant annet TV-historiens første kyss mellom en hvit mann og en svart kvinne. Gjennom 13 filmer og 11 serier har Star Trek-universet malt et optimistisk framtidsbilde.

CBS All Access utvikler for tiden to kommende Star Trek-serier, i tillegg til nye sesonger av Discovery, Picard og animasjonsserien Lower Decks. I tillegg kommer det en animert serie for barn som skal hete Star Trek: Prodigy. I USA skal serien sendes på barnekanalen Nickelodeon.

Nye filmer og serier