Game of Thrones-skaperne lager enorm sci-fi-serie på Netflix
Skrevet av:
Publisert:
02.09.2020
Oppdatert:
02.09.2020

Game of Thrones-skaperne lager enorm sci-fi-serie på Netflix

Game of Thrones-skaperne David Benioff og D.B. Weiss får betalt 1,8 milliarder for å lage serier og filmer for Netflix. Den første serien deres er basert på scifi-trilogien "Trelegemeproblemet" fra den kinesiske forfatteren Liu Cixin.

Mange var misfornøyd med den siste sesongen av Game of Thrones, og serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss har fått det meste av skylda. I utgangspunktet hadde Benioff og Weiss annonsert to massive prosjekter de skulle jobbe med etter GoT, men begge har blitt skrinlagt i det stille.

Duoen annonserte for to år siden at de ville lage HBO-serien Confederate, om en alternativ virkelighet der den amerikanske borgerkrigen endte med at sørstatene ble løsrevet fra resten av USA, og fortsatt praktiserte slaveri i dagens samfunn. Ideen ble kritisert som "slaveri-fanfiction", og etter to år med stillhet, annonserte HBO denne våren at serien er lagt på is.

For et år siden forlot de også Star Wars-trilogien de skulle skrive for Disney. Men serieskaperne er ikke akkurat arbeidsledige – de har inngått en massiv avtale med Netflix, der de får 1,8 milliarder kroner for å utvikle nye filmer og serier.

Les også: Game of Thrones-gutta stikker til Netflix

Enormt ambisiøs trilogi

Denne uka annonserte de den aller første serien de skal lage, og den høres minst like ambisiøs ut som Game of Thrones. De skal skrive og produsere en engelskspråelig serie basert på scifi-trilogien "Trelegemeproblemet" fra den kinesiske forfatteren Liu Cixin.

Bøkene handler om menneskers møte med en fremmed sivilisasjon, og den ambisiøse handlingen strekker seg fra Konstantinopels fall, gjennom Maos kulturrevolusjon, og langt inn i framtiden.

Den første boka i trilogien følger Wenjie Ye, som er vitne til at faren hennes blir drept under kulturrevolusjonen. Fire tiår senere blir nanoteknologi-professoren Wang Miao bedt om å infiltrere et hemmelig forskernettverk etter flere uforklarlige selvmord. Wangs etterforskning skal lede ham til et mystisk virtuelt univers, styrt av de uforutsigbare bevegelsene til dets tre soler. Det virtuelle universet er nøkkelen til å forhindre utryddelsen av menneskeheten.

I tillegg til å vinne utallige priser, har bøkene blitt oversatt til over tretti språk. Den første boka kom ut på norsk i fjor. Barack Obama, Mark Zuckerberg og Game of Thrones-forfatter George R.R. Martin har alle hyllet bøkene.

Star Wars-regissør og Brad Pitt

Dette er på ingen måte første gang noen forsøker å filmatisere "Trelegemeproblemet". En kinesisk 3D-film ble spilt inn i 2015, men filmen er fortsatt ikke lansert, visstnok fordi produsentene ble skuffet da de så en tidlig versjon av filmen. Amazon-eide Prime Video ville også lage en ambisiøs, påkostet serie basert på bøkene i 2018.

Game of Thrones-gutta skal ikke lage sin adaptasjon helt på egenhånd. De har fått med seg Alexander Woo (The Terror: Infamy) som med-serieskaper, i tillegg til at den opprinnelige forfatteren Liu Cixin skal bidra som produsent. Ken Liu skrev den engelske oversettelsen av bøkene, der han gjorde store strukturelle endringer med forfatterens velsignelse, og også han skal ha en finger med i spillet.

I tillegg står det en spinnvill liste med store navn på produsentlista til serien. Brad Pitt og hans produksjonsselskap Plan B er involvert, det samme er regissør Rian Johnson (Knives Out, Star Wars: The Last Jedi) og Gone Girl-skuespiller Rosamund Pike. Vi vet ikke om de faktisk skal være involvert i produksjonen, eller om de er kreditert som produsenter fordi de var involvert i en tidligere versjon av serien, og fortsatt sitter på rettigheter.

Vi vet ikke når "Trelegemeproblemet"-serien kommer på Netflix.

Nye filmer og serier