27 ting vi håper er tilgjengelig når Disney+ kommer til Norge
Skrevet av:
Publisert:
21.08.2020
Oppdatert:
03.09.2020

27 ting vi håper er tilgjengelig når Disney+ kommer til Norge

Nå nærmer lanseringsdatoen seg med stormskritt, men hva er egentlig tilgjengelig på Disney+ når strømmetjenesten blir lansert i Norge 15. september? Vi har oversikten over de mest spennende originalseriene og -filmene!

Om under en måned kommer strømmetjenesten Disney+ til Norge. Tjenesten skal knive mot Netflix, HBO Nordic, Viaplay, TV 2 Sumo Prime Video og Apple TV+. På sikt skal Disney slippe flere påkostede serier fra Star Wars- og Marvel-universene, men hva er egentlig tilgjengelig når Disney+ dukker opp 15. september?

PS: Hvis du stifter et abonnement på Disney+ i dag, koster det under en femtilapp i måneden.

Klikk her for å abonnere på Disney+.

Over tusen Disney-filmer og -serier

Vi har ikke fått noen offisiell liste over hvilke filmer og serier fra Disneys katalog som kommer til å være tilgjengelige fra dag én i Norge. En slik liste skal bli offentliggjort i god tid før lanseringsdatoen.

OPPDATERING, 3. SEPTEMBER: Her er den komplette lista over alt som er tilgjengelig på tjenesten 15. september.

Tjenesten kan skilte med 500 filmer og 7300 TV-episoder, inkludert Disney-klassikere, Star Wars- og Marvel-filmer, dokumentarer og filmer det tidligere har vært vanskelig å få tak i. Det er også svært sannsynlig at The Simpsons blir tilgjengelig på en strømmetjeneste, for aller første gang i Norge.

The Mandalorian

The Mandalorian er strømmetjenestens mest populære serie, og en haug med andre Star Wars-serier er på vei. Regissøren av Iron Man og Løvenes konge (2019) er serieskaper for den første live action Star Wars-serien. Den følger Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) i rollen som "en ensom revolvermann i ytterkanten av galaksen, langt vekk fra rekkeviddet til Den nye republikken".

Mulan

Den anerkjente filmskaperen Niki Caro gir liv til den episke historien om Kinas legendariske kriger i Disneys nye versjon av Mulan, hvor en fryktløs ung kvinne, ut av kjærlighet til sin familie og sitt land, risikerer alt for å bli en av de største krigerne Kina noensinne har sett.

Live action-versjonen av Mulan skulle i utgangspunktet ha premiere i mars. Filmen ble forhåndsvist i USA, og de første reaksjonene lovte utrolig godt for den kinesisk-amerikanske krigsfilmen, men på grunn av COVID-19-stengingen av de aller fleste amerikanske kinoer, har den blitt utsatt tre ganger allerede.

Nå skal filmen lanseres på Disney+ – men selv om du abonnerer, må du betale for å se filmen. Dette er visstnok et engangstilfelle, og alle andre filmer og serier på strømmetjenesten er inkludert i det vanlige abonnementet.

Black is King

Beyoncé er på Disney+, hun også! Det visuelle albumet Black is King, inspirert av Løvenes konge, har fått en ufattelig god mottakelse blant film- og musikkanmeldere, og i skrivende stund har Black is King 98% på Rotten Tomatoes, der konsensuset simpelthen lår fast at "Beyoncé is King".

Store deler av filmen er spilt inn i ulike land i Afrika, med lokale dansere og mannskap, og filmen tar for seg svart historie, afrikanske tradisjoner og Beyoncés egen familie og fortid.

Lady og landstrykeren

Disney elsker å gjenskape sine animerte klassikere i live action, og selvfølgelig har strømmetjenesten en fotorealistisk nyinnspilling klar. Denne gangen har de gått løs på Lady og landstrykeren fra 1955, og resultatet er en storslått romantisk musikal, fortalt fra dyrenes perspektiv.

Artemis Fowl

Artemis Fowl skulle i utgangspunktet være Disneys største sommerfilm i år. Filmen bygger på fantasybøkene med samme navn, om en gutt som er verdens største kriminelle mesterhjerne. I den første boka i serien kidnapper det tolv år gamle geniet Artemis Fowl en fe og en etterretningskaptein. Han holder henne for løsepenger for å gjenopprette familiens formue.

Josh Gad, Colin Farrell og Judi Dench spiller noen av de voksne karakterene i filmversjonen, som er regissert av Kenneth Branagh (Hamlet, Thor) og har et budsjett på rundt 1,3 milliarder kroner. Filmen skulle i utgangspunktet ha kinopremiere i august 2019, før den ble flyttet til mai i år, og nå til Disney+.

Hamilton

Hamilton, en musikal som bruker hiphop, jazz, rnb og pop til å fortelle historien om USAs første finansminister, Alexander Hamilton, er kanskje tidenes mest populære Broadway-pproduksjon, og er utsolgt flere måneder i forveien, til tross for skyhøye billettpriser og forestillinger i New York, London og tre turnerende oppsetninger i USA. I musikalen spiller ikke-hvite skuespillere alle hovedrollene – med unntak av kong Georg av England, som dukker opp i tre korte solonumre.

Musikalen ble først satt opp i 2015. Før de opprinnelige skuespillerne forlot showet, ble forestillingen filmet i 2016. I utgangspunktet skulle musikalen lanseres på kino i 2021, men denne sommeren slapp Disney muikalen rett på sin strømmetjeneste.

Howard

Howard Ashman skrev sangene til Den lille havfruen, Skjønnheten og udyret og Aladdin, før han døde plutselig i 1991, 40 år gammel. Ashman hadde nemlig AIDS, noe han hodlt hemmelig for flere venner og Disney-kolleger. Denne dokumentarfilmen fra regissøren av den overraskende ærlige Disney-dokumentaren Waking Sleeping Beauty, som også kommer til å være tilgjengelig på Disney+.

Phineas and Ferb the Movie: Candace Against the Universe

En av Disney Channels mest populære og lengstlevende serier gjør comeback med denne strømmefilmen! I filmen må Phineas og Ferb reise innover i galaksen for å redde Candace, som etter å ha blitt bortført av romvesener, finner en utopi på en fjern planet, helt fri for irriterende lillebrødre.

High School Musical: The Musical: The Series

Denne meta-versjonen av High School Musical foregår på skolen der High School Musical ble spilt inn, og handler om at elevene skal sette opp "High School Musical: The Musical"! Jeg blir svett av bare å forklare tittelen.

The One and Only Ivan

The One and Only Ivan er et fantasy-drama med Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), Angelina Jolie (Maleficent), Brooklynn Prince (The Florida Project), Danny DeVito (Matilda), Helen Mirren (The Queen), Chaka Khan og Bryan Cranston (Breaking Bad).

Filmen handler om gorillaen Ivan, som bor i et bur i et kjøpesenter, sammen med en aldrende elefant ved navn Stella og en hund som heter Bob. Ingen av dem kan huske hvordan de kom dit. Alle dyrene er eid av Mack, som driver kjøpesenteret. Når en mishandlet babyelefant ved navn Ruby dukker opp, tar Stella og Ivan seg av henne. I utgangspunktet skulle filmen ha kinopremiere i august i år, men for noen uker siden bestemte Disney at filmen heller får premiere på Disney+.

Togo

Thorbjørn Harr og Willem Dafoe spiller hovedrollene i denne hundekjøring-filmen, om det historiske Serumløpet til Nome. Løpet var en sledehund-stafett til byen Nome i Alaska som fant sted i 1925, og var også kjent som "kappløpet med døden".

Stafetten oppsto som en følge av at den isolerte byen Nome opplevde et utbrudd av sykdommen difteri. 20 hundespann kjørte medisin mot sykdommen 100 mil gjennom Alaska på fem døgn for å stoppe epidemien. Filmen følger sannsynligvis lederhunden Togo, som ledet norskfødte Leonhard Seppala gjennom 420 km av stafetten.

Into the Unknown: Making Frozen 2

Disney er et filmstudio som er særdeles opptatt av imaget sitt, og de fleste filmnørder som har sett gjennom bakomfilmene på en Disney-DVD vet at selskapet ofte forteller solskinnshistorier om produksjonene sine. Derfor er dette en forfriskende nyhet – en seks timer lang dokumentarserie om prosessen bak tidenes mest innbringende animasjonsfilm, Frost 2. Serien har fått ros for å være ærlig, og gi et innblikk i den hektiske og stressende produksjonsprosessen bak suksessfilmen!

Muppets Now

Dette er en helt ny Muppets-serie, med korte episoder som ikke baserer seg på manus. Hva betyr det? Skal Kermit og gjengen improvisere? Snakke med folk på gata? Det eneste vi vet er at hver episode skal bestå av tre forskjellige segmenter: Et gameshow, et kokkeshow og et talkshow.

Dolphin Reef og Elephant

Helt siden førtitallet har Disney vært pionerer innen dyredokumentarer, og selvfølgelig slipper de ogå noen helt nye godbiter på strømmetjenesten sin. Langfilmen Dolphin Reef handler om den lille delfinen Echo og familien dens, og på engelsk er Natalie Portman fortelleren. Elephant følger en flokk elefanter som spaserer gjennom ørkenen, på jakt etter et gressflt paradis. På engelsk har Meghan, hertuginne av Sussex fortellerstemmen.

Star Wars: The Clone Wars sesong 7

Jeg har ærlig talt ikke sett The Clone Wars, men sånn jeg forstår det er det en actionfylt serie med stor vekt på mytologi. Serien ble skapt av George Lucas, og fyller tomrom rundt omkring i universet mellom prequel-trilogien og de originale Star Wars-filmene.

Mens de første sesongene tydelig var rettet mot barn, har serien tatt for seg stadig mer dramatiske og "voksne" hendelser, og den etterlengtede finalesesongen er endelig på vei!

SparkShorts og Short Circuit

Animatører fra Disney og Pixar får friere tøyler til å lage små animerte kortfilmer i disse to seriene. Med jevne mellomrom, cirka én gang i måneden, slipper SparkShorts (Pixar) nye kortfilmer, mens Short Circuit (Disney) slapp 14 kortfilmer i januar, og slipper et nytt lass på et senere tidspunkt. Kortfilmene har fått ros for å være morsomme, visuelt oppfinnsomme, og å ta for seg voksen og modig tematikk, som Disney og Pixars langfilmer ikke alltid har mulighet til.

Timmy Tabbe: Det ble begått feil

Tom McCarthy, som regisserte piloten til Game of Thrones og vant en Oscar for dramaet Spotlight, har laget en snodig barnefilm for Disney+. Filmen handler om en 11 år gammel gutt som tror han er den beste detektiven i byen, og driver byrået Total Failure Inc. med partneren sin, en isbjørn på 1500 kilo. Filmen bygger på den første boka i en serie av Stephan Pastis, som i Norge har fått tittelen "Timmy Tabbe: Det ble begått feil".

Stargirl

Du må for all del ikke forveksle denne filmen med serien Stargirl, som går på HBO Nordic. Denne Stargirl er et musikalsk romantisk drama basert på boka med samme navn. Filmen har fått varm mottakelse blant kritikere, som drar fram at filmen har en varm og human tone, og virkelig fanger det fine og vonde med oppvekst og ung kjærlighet.

Earth to Ned

Earth to Ned er et kommende talkshow, men akkurat dette programmet er ikke ledet av en hvit fyr som heter Jimmy. Tvert imot er det ledet av en blå fyr som heter Ned. Ned ble sendt til jorda for å invadere planeten vår, men heldigvis for oss ble han forelsket i jordisk populærkultur! Nå leder han 10 episoder, der han snakker med amerikanske kjendiser.

Noelle

Anna Kendrick og Bill Hader spiller hovedrollene i denne filmen, som handler om julenissens datter, som elsker jul, men skulle ønske hun kunne gjøre mer med livet sitt. Broren hennes, Nick, skal overta for pappa, men han er stresset og utilpass i rollen. Hun foreslår at Nick kan ta seg litt fri for å slappe av, men når han forsvinner, må hun legge ut på et eventyr for å finne Nick! Dette ser ut som en sjarmerende film, enten du vil feire jul i september, eller watchliste denne fram til snøen har lagt seg og dagene er korte.

Magic Camp

En gruppe kids på sommerleir hjelper en avdanka tryllekunstner med å finne tilbake til kjærligheten for magi i denne varme komediefilmen. Andy Duckerman (Adam Devine) var en leirlegende da han som guttunge deltok på the Institute of Magic. Nå, som 35-åring, sliter han med å få endene til å møtes som profesjonell tryllekunstnet, og er frustrert og deprimert av retningen karrieren har tatt. Når instituttet inviterer Andy til å komme tilbake som rådgiver, må han lede noen av de grønneste og vanskeligste tryllebarna han noensinne har møtt, og han må forholde seg til sin tidligere partner og nåværende erkerival, Kristina Darkwood (Gillian Jacobs).

Jeff Goldblums verden

Jeff Goldblums nye serie handler om... ting Jeff Goldblum liker? National Geographic står bak denne underfundige serien. Han dekker temaer som videospill, iskrem og joggesko, og slår av en prat med påvirkere og eksperter med bred kunnskap og erfaring.

Forky Asks a Question

Det morsomste konseptet som blir utforsket i Toy Story 4 er den nye karakteren Forky (eller Gaffen på norsk), en hjemmelaget leke som plutselig våkner til live når et barn fester piperensere og plastøyne på en spork. På Disney+ får han sin helt egen serie med korte episoder!

Zenimation

Disney har satt sammen klipp fra arkivet sitt i denne meditasjonsserien. Enten du elsker ASMR, trenger å roe ned hjernen etter en stressende dag, eller vil ha noen fine klipp å sovne til, er dette en spennende vri. Opplev magiske øyeblikk der animasjon og lyddesign skaper virkelig mindfulness!

Introduksjonstilbud

Disney har pisket opp et introduksjonstilbud for alle som gleder seg til å bruke tjenesten. Hvis du abonnerer på Disney+ i dag, trenger du bare å betale 590,- for et år, noe som tilsvarer 49,- i måneden. Tilbudet gjelder fram til 14. september, altså dagen før strømmetjenesten blir tilgjengelig i norske hjem.

Benytt introduksjonstilbudet til Disney+ her!

Abonnementet trer selvfølgelig ikke i kraft før tjenesten er tilgjengelig. Fra 15. september vil et abonnement koste 69 kr i måneden, eller 689 kr per år. Ved lansering vil tjenesten ikke være tilgjengelig på Svalbard.

Nye filmer og serier