Ny teaser: Denne miniserien skal gjøre Trump illsint
Skrevet av:
Publisert:
30.07.2020
Oppdatert:
25.08.2020

Ny teaser: Denne miniserien skal gjøre Trump illsint

Jeff Daniels spiller James Comey og Brendan Gleeson er Donald Trump i den kommende serien, basert på sjokkbboka A Higher Loyalty. Se teaseren over, og se helt nye bilder fra serien i artikkelen under!

Den tidligere FBI-sjefen James Comey skrev i 2018 en sjokkerende bok om sine siste dager i jobben. "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership" legger grunnlaget for den kommende miniserien The Comey Rule.

Comey har blitt beskyldt for å gi Donald Trump valgseieren, ved å starte en veldig offentlig etterforskning av Hillary Clintons ulovlige bruk av en privat e-post-server kort tid før valgdagen i 2016. Deretter sa han opp jobben som FBI-direktør etter at president Trump krevde at han sverget lojalitet til seg.

Rollen som James Comey er spilt av Jeff Daniels (The Newsroom), mens den irske karakterskuespilleren Brendan Gleeson (The Guard) spiller Donald Trump.

The Comey Rule ble annonsert i fjor høst, og på det tidspunktet skulle serien være fire episoder lang, og hete A Higher Loyalty, som boka den er basert på. Showtime, TV-kanalen som sender serien i USA, hadde egentlig tenkt å sende serien etter presidentvalget denne høsten, men nå har de flyttet premieren til september.

Showtime forteller også at de skal sende serien over to kvelder. I utgangspunktet skulle serien vare i fire episoder, og vi vet ikke om den nå består av to episoder med spillefilmlengde, eller om kanalen skal sende to episoder på rad, to kvelder på rad.

I den første delen, som altså enten består av én episode med spillefilmlengde eller to episoder, skal vi følge FBIs arbeid i de første dagene av Russland-etterforskningen, og etterforskningen av Hillary Clintons e-poster i forkant av presidentvalget i 2016.

Den andre delen dekker det stormende forholdet mellom Comey og Trump, og de intense og kaotiske første månedene av Trump-presidentskapet, fram til presidenten sparket Comey.

I tillegg til Jeff Daniels og Brendan Gleeson, spiller Holly Hunter (The Piano) rollen som tidligere fungerende riksadvokat Sally Yates og Kingsley Ben-Adir (The OA) spiller Barack Obama. Miniserien er skrevet og regissert av Billy Ray, som tidligere har skrevet storfilmer som Captain Phillips, The Hunger Games og Terminator: Dark Fate.

The Comey Rule vil bli sendt på amerikansk TV 27. og 28. september. HBO Nordic har sendt mange serier fra Showtime i Norge, men vi har ikke fått noen bekreftelse på at de skal sende The Comey Rule her til lands.

Nye filmer og serier