Ny HBO Max-video viser helt nye klipp fra 13 serier vi gleder oss til
Skrevet av:
Publisert:
17.07.2020
Oppdatert:
29.07.2020

Ny HBO Max-video viser helt nye klipp fra 13 serier vi gleder oss til

En ny video gir oss første glimt av Ridley Scotts (Alien) nye sci-fi-serie, nye serier med Nicole Kidman, Hugh Grant, Jude Law og Kaley Cuoco og filmer med Meryl Streep og Seth Rogen. Se videoen over!

HBO Max er en ny strømmetjeneste som ble lansert i USA 27. mai. Initiativet til strømmetjenesten ble tatt da Warner Bros. ble kjøpt av telekommunikasjonsgiganten AT&T. HBO Max samler filmer og serier fra de mange selskapene under WarnerMedia-paraplyen.

De har valgt å kalle opp tjenesten etter den enormt populære kabel-TV-kanalen HBO, men i tillegg til HBO-serier har de også innhold fra Warner Bros. og andre selskaper eid av WarnerMedia, inkludert New Line Cinema, DC Entertainment og amerikanske TV-kanaler som TBS, TNT, TruTV, CNN, Cartoon Network og Adult Swim, CW og Turner Classic Movies.

Les også: 56 nye serier vi gleder oss til i 2020

På sikt skal tjenesten slippe flere spennende filmer og serier:

- "The Snyder Cut" av Justice Leagueles mer her

- En ny Gossip Girl-serie – les mer her

- En 1970-talls-thriller som heter Duster, fra Star Wars-regissør J.J. Abrams – les mer her

- DC-serien Justice League Dark, fra Star Wars-regissør J.J. Abrams – les mer her

- Overlook, en serie basert på Stephen Kings "Ondskapens hotell", fra Star Wars-regissør J.J. Abrams – les mer her

- En Harry Potter-serie – les mer her

Men allerede i år har de en haug med kommende titler å vise fram. Dette er seriene vi så glimt av i teaseren:

Kommende HBO-serier

I tillegg til klipp fra serier som I May Destroy You og Perry Mason, som går på HBO Nordic nå, og serier som skal slippe nye sesonger denne høsten, viser HBO Max nye bilder fra seks kommende HBO-serier:

Lovecraft Country er en skrekkserie om rasedelte USA. Underground-skaper Misha Green er showrunner for skrekkserien, mens Star Wars-regissør J.J. Abrams og Us-regissør Jordan Peele er produsenter. Vi følger en svart science fiction-fan på femtitallet i USA, som opplever skjæringspunktet mellom skrekkforfatteren H.P. Lovecraft og det dypt rasistiske samfunnet han beveger seg gjennom. Les mer og se en teaser her!

The Undoing er det nyeste samarbeidet mellom Big Little Lies-skaperen David E. Kelley og Nicole Kidman. Serien bygger på Jean Hanff Korelitzs roman fra 2014, om hvordan "et brutalts dødsfall og en kjede av forferdelige avsløringer" resulterer i "en spredt og veldig offentlig katastrofe" for Kidmans øvre middelklasse-mor. Hugh Grant er også en av hovedpersonene i miniserien, som er regissert av danske Susanne Bier (Bird Box, I en bedre verden). Les mer og se en teaser her!

The Third Day følger en mann, spilt av Jude Law, som besøker en bortgjemt øy som bare kan nås via en vei som såvidt reiser seg over vannet. Men det som ser ut til å være et spennende paradis med egne tradisjoner, avslører snart et mørkere hjerte, i stil med filmer som The Wicker Man og Midsommar. Les mer og se en teaser her!

How To with John Wilson er en mystisk kommende serie vi vet svært lite om. HBO forteller at det er en dokumentarserie fra dokumentarfilmskaperen John Wilson, et ukjent navn for meg. Serien er produsert av Nathan Fielder, som lagde tre sesonger av Nathan For You, kanskje tiårets beste humorserie. Forventningene er derfor skyhøye til denne mystiske serien.

Industry er også et ganske uskrevet blad. Serien skal handle om unge bankfolk og handelsmenn tar seg til rette i finansverdenen etter 2008-kollapset.

We Are Who We Are kommer fra Call Me By Your Name-regissør Luca Guadagnino, og følger to amerikanske tenåringer som bor på en amerikansk militærbase sammen med foreldrene i Italia. Serien utforsker tenåringstemaer som vennskap, kjærlighet og generell forvirring - i dette lille stykket USA i Italia.

HBO Max-originalinnhold

Nøyaktig ett minutt inn i videoen går vi vekk fra de "tradisjonelle" HBO-seriene, og får et innblikk i strømmetjenesten HBO Max sine egne filmer og serier.

Det er ikke sikkert at alle disse seriene kommer til å være tilgjengelige på HBO Nordic – for eksempel går HBO Max-serien Love Life med Anna Kendrick på TV 2 Sumo i Norge, mens Search Party går på NRK TV og Doom Patrol går på HBO Nordic.

Dette er de nye filmene og seriene vi får se klipp fra:

Raised By Wolves er en ny sci-fi-serie fra Ridley Scott (Alien, Blade Runner), som handler om to androider - en mor og en far - som får i oppgave å oppdra menneskebarn på en mystisk ny planet. Når den voksende kolonien av mennesker truer med å bli revet fra hverandre av religiøse forskjeller, forstår robotene at det å kontrollere menneskers tro er en utfordrende oppgave.

The Flight Attendant er skapt av Kaley Cuoco (The Big Bang Theory), som også spiller hovedrollen. Serien er basert på en bok der en flyvertinne våkner på hotellrommet hennes i Dubai, bakfull, med et lik liggende ved siden av henne. Hun er redd for å ringe politiet, så hun fortsetter morgenen som om ingenting skjedde. Når flyet hennes lander i New York blir hun møtt av FBI-agenter.

Frayed er en australsk-britisk seermagnet som allerede har gått i en sesong i hjemlandene, men som fortsatt ikke har kommet til Norge. Serien handler om en velstående husmor i London, som blir tvunget til å flytte tilbake til hjembyen i Australia, etter ektemannens død. Hun innser snart at alle i hjembyen hennes hater henne!

An American Pickle er en film der Seth Rogen spiller Herschel Greenbaum, en arbeidsinnvandrer som kommer til USA i 1920. Mens han jobber på en sylteagurkfabrikk, faller han i et kar og blir saltlaktet i 100 år. Saltlaken bevarer han perfekt, og når han dukker opp i dagens Brooklyn, får han til sin forferdelse vite at hans eneste gjenlevende slektning er barnebarnet, Ben Greenbaum (også Seth Rogen), en tilbakeholden IT-konsulent som Herschel ikke en gang kan begynne å forstå. Les mer og se en trailer her!

Let Them All Talk er en ny film fra regissør Stephen Soderbergh (Magic Mike, Ocean's Eleven) med Meryl Streep og Gemma Chan i hovedrollene. Komedien handler om en forfatter som drar på tur med vennene og nevøen i et forsøk på å finne moro, og få forståelse for fortiden sin.

Expecting Amy er en ny dokumentarserie om graviditeten til komiker Amy Schumer (Trainwreck).

House of Ho er en dokumentarserie inspirert av Crazy Rich Asians, om en vietnamesisk familie som lever den amerikanske drømmen.

Ikke minst nevner promovideoen en kommende Friends-reunion. Den skulle i utgangspnktet spilles inn i mars, men vi vet neimen ikke hvordan HBO Max skal løse innspillingen, mens USA er under en omfattende COVID-19-lockdown. Les mer om den her!

Kommer HBO Max til Norge?

HBO Max skal utvide til Sør-Amerika i løpet av året, og skal lanseres i "enkelte europeiske land" i 2021. Likevel tror vi ikke strømmetjenesten skal etablere seg i Norge med det aller første.

Strømmetjenesten HBO Nordic, som opererer i Norge, Sverige, Danmark og Finland, er ikke eid av HBO eller WarnerMedia, men den har en lisens til å bruke HBO-navnet i disse landene. I tillegg til HBOs filmer og serier, har de et lite filmarkiv, og tilbyr enkelte serier fra Showtime, AMC, FX, Hulu, BBC og Starz.

Uten at jeg kjenner detaljene i HBO Nordics kontrakter, vil jeg spekulere i at HBO Nordic og HBO Max ikke kommer til å være tilgjengelige i Norge samtidig.

Les også: Disney+ kommer til Norge senere enn planlagt

Nye filmer og serier