Ny Batman-serie foregår i filmenes univers – fans er ikke fornøyd!
Skrevet av:
Publisert:
13.07.2020
Oppdatert:
13.07.2020

Ny Batman-serie foregår i filmenes univers – fans er ikke fornøyd!

Det kreative teamet bak The Batman (2021) skal lage en serie for HBO Max som foregår i filmens univers. Fans kaller serien "tonedøv".

Warner. Bros har annonsert at regissøren og produsentene bak The Batman (2021) skal lage en ny serie for den amerikanske strømmetjenesten HBO Max, som skal "bygge videre på filmens undersøkelse av korrupsjonens anatomi i Gotham City."

Strømmetjenesten ble lansert i USA 27. mai. Strømmetjenesten tilbyr HBOs programmer, de fleste av Warners filmer og serier, og et enormt lass med nye produksjoner. Vi aner fortsatt ikke om HBO Max kommer til Norge, men inntil videre har ulike serier fra tjenesten endt opp på Viaplay, TV 2 Sumo og HBO Nordic i Norge.

Les også: Strømmetjenesten HBO Max kommer ikke til Norge med det første…

Serien skal bli skrevet av Terence Winter, som er serieskaperen bak Boardwalk Empire, og som skrev The Wolf of Wall Street. Serien foregår i samme univers som The Batman (2021), og er inspirert av tegneseriene "Gotham Central".

Det er bare ett år siden serien Gotham gikk av lufta. I likhet med den nye serien var den inspirert av "Gotham Central". Serien fulgte politifolk og skurker i Gotham, i en tid der Bruce Wayne fortsatt er et søtt barn som ikke kan bekjempe krim. Gotham beveget seg i en egen, tidvis fjollete, retning, og varte i 100 episoder.

Det virker som den nye serien skal være et prestisjeprosjekt, med en mørkere tone og færre epioder. Likevel har mange fans reagert på at Warner Bros. annonserer en ny politiserie, midt under de mye omtalte Black Lives Matter-demonstrasjonene over hele verden. Flere har brukt fokuset på politivold de siste månedene til å påpeke at amerikanske politiserier maler et ensidig og falsk bilde av politiets arbeid, som står i kontrast til hverdagen i amerikanske samfunn.

Twitter-brukeren @drsdryskull har lagt ut en lenke til en artikkel om den nye serien, med teksten "Well, *somebody* failed to read the room."

The Daily Dot skrev i en sak om serien at "mens Hollywood fortsetter å utforske hvordan skildringen av politifolk har forvrengt vår oppfatning av politiet, føles det tonedøvt å lage en ny politiserie akkurat nå."

Skribenten Seb Patrick skrev på Twitter at "Gotham Central er en av de forbanna beste tegneseriene DC noensinne har publisert, men jeg må si at det å slippe en ny politiserie akkurat nå føles som et tonedøvt trekk."

The Batman (2021) er regissert av Matt Reeves (Dawn Of The Planet Of The Apes), og har Robert Pattinson i hovedrollen som Bruce Wayne/Batman.

Zoë Kravitz (Big Little Lies), Paul Dano (There Will Be Blood), Jeffrey Wright (Westworld), Andy Serkis (Ringenes herre) og Colin Farrell (The Lobster) er også blant skuespillerne i filmen. Det er uvisst om noen av dem vil dukke opp i HBO Max-serien.

Watchlist The Batman her

Nye filmer og serier