Ny norsk skrekkfilm har Netflix-premiere i år
Skrevet av:
Publisert:
01.07.2020
Oppdatert:
01.07.2020

Ny norsk skrekkfilm har Netflix-premiere i år

22. oktober slippes den norske skrekkfilmen Kadaver over hele verden.

Denne uka kunngjorde Netflix at den første norske Netflix-filmen, som heter Kadaver, skal lanseres 22. oktober på Netflix. Filmen er skrevet og regissert av Jarand Herdal.

Kadaver er en norsk psykologisk skrekkfilm der menneskeheten blir satt på prøve og blant skuespillerne i filmen er Gitte Witt (The Impossible), Thorbjørn Harr (Vikings), Thomas Gullestad (Den 12. mann) og Kingsford Siayor, kjent fra den norske Netflix-serien Hjem til jul.

I kjølvannet av en atomkatastrofe er to foreldre og deres datter i ferd med å sulte ihjel. En dag inviterer det lokale hotellet de overlevende til å delta på et teaterstykke, inkludert et måltid, som en veldedig innsats for å hjelpe dem som er i nød. Familien har ikke noe annet valg, og bestemmer seg for å gå til hotellet, der regissøren introduserer hele hotellet som scene.

Deltakerne får masker for å skille dem fra skuespillerne, men stykket tar en uhyggelig vending når publikum begynner å forsvinne. Linjen mellom virkelighet og teater blir raskt utydelig, til datteren forsvinner foran foreldrene, og det ikke lenger er rom for tvil: Noe er veldig galt med dette hotellet.

Den 24 år gamle regissøren Jarand Herdal begynte karrieren som YouTuber, og har siden laget musikkvideoer som har fått millioner av avspillinger, i tillegg til langfilmen Everywhen, som hadde et budsjett på bare 55 000 kroner, og hadde premiere da Jarand var 17 år gammel.

Netflix' forrige forsøk på norsk skrekk var antologiserien Blodtur, som var en slags skandiskrekk-versjon av Black Mirror. Serien fikk en lunken mottakelse, og fikk toere og treere fra de aller fleste anmeldere. Netflix gir ikke ut seertall, men serien fikk også lite respons fra publikum, til tross for at den hadde premiere dagen etter at Norge entret koronavirus-lockdown, og stadig flere hadde ledig tid til å sitte hjemme og se på Netflix.

Nye filmer og serier