Netflix lager Flukten fra hønsegården 2
Skrevet av:
Publisert:
24.06.2020
Oppdatert:
24.06.2020

Netflix lager Flukten fra hønsegården 2

Netflix skal finansiere og distribuere oppfølgeren til Flukten fra hønsegården, som feirer 20-årsjubileum i år!

I går var det nøyaktig 20 år siden animasjonsfilmen Chicken Run, i Norge kjent som Flukten fra hønsegården, hadde verdenspremiere. Aardman Animations komedie er fortsatt den mest vellykkede stop-motion-animasjonsfilmen noensinne. På 20-årsdagen annonserte Aardman at Netflix skal finansiere og distribuere en oppfølger til familieklassikeren!

Netflix var også med på å finansiere Aardman-filmen Sauen Shaun-filmen: Farmageddon i 2019., men i Norge er ikke filmen tilgjengelig på tjenesten. Flukten fra hønsegården-regissøren Peter Lord var tilstede under kunngjøringen, og han har stor tro på Netflix-prosjektet:

- Vi har den perfekte historien, og forholdet til Netflix er perfekt fordi de er så filmskaper-vennlige. Jeg føler at vi kan lage den Chicken Run-oppfølgeren vi vil, den vi virkelig bryr oss om.

Sam Fell (ParaNorman, Nedenom og hjem igjen) skal regissere oppfølgeren, og han fortalte litt om historien i toeren. I stedet for å bryte ut av et hønsehus, prøver kyllingene denne gangen å bryte seg inn et sted. Han beskrev filmen som et Mission: Impossible-aktig oppdrag.

Hovedpersonene Rocky and Ginger ble spilt av Mel Gibson og Julia Sawalha i den originale filmen, men filmskaperne har verken bekreftet eller avkreftet at skuespillerne skal komme tilbake i Flukten fra hønsegården 2.

Når filmen begynner, lever de i et menneskefritt paradis på øya de rømte til på slutten av den første filmen. De har klekket et egg som ga dem datteren Molly, og hun lengter etter å forlate øya. I mellomtiden har rykter om en dødelig trussel på fastlandet nådd øya, og det er opp til Ginger å samle troppene!

Manuset til filmen er skrevet, men produksjonenskal ikke begynne før til neste år, og det er stop-motion-animasjon er svært tidkrevende, så det er sannsynligvis flere år til vi får se oppfølgeren. Per nå er ikke Flukten fra hønsegården tilgjengelig på noen norske strømmetjenester, men vi kan jo håpe at Netflix retter opp i dette før oppfølgeren dukker opp!

Nye filmer og serier