Mark Hamill avslører: Spiller roller i 8 Star Wars-filmer og The Mandalorian
Skrevet av:
Publisert:
23.06.2020
Oppdatert:
23.06.2020

Mark Hamill avslører: Spiller roller i 8 Star Wars-filmer og The Mandalorian

Mark Hamill har i all hemmelighet spilt romvesener og roboter i en HAUG med Star Wars-filmer, og serien The Mandalorian.

På mandag kunne Deadline melde at Mark Hamill har en hemmelig gjesterolle i Star Wars-serien The Mandalorian. Han dukker opp i seriens femte episode, ikke i rollen som Luke Skywalker, men som en droide som jobber i kantina på Tatooine.

Star Wars-serien The Mandalorian kommer fra regissøren av Iron Man og Løvenes konge (2019), og følger Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) i rollen som "en ensom revolvermann i ytterkanten av galaksen, langt vekk fra rekkeviddet til Den nye republikken". Serien foregår fem år etter Return of the Jedi, og tjuefem år før The Force Awakens.

Serien hadde premiere på Disneys strømmetjeneste Disney+ i USA, Canada og Nederland forrige november. The Mandalorian er ikke tilgjengelig i Norge på noen lovlig strømmetjeneste, så verken vi eller våre lovlydige lesere har sett én eneste episode av den aller første live action-Star Wars-serien.

Les også: Endelig vet vi lanseringsdato og pris for Disney+

Har roller i "alle STAR WARS-filmene"

Etter "avsløringen" tok Mark Hamill turen til Twitter, der han annonserte at han har stemmeroller i alle Star Wars-filmene, med unntak av prequel-trilogien.

- Nå som The Mandalorian-hemmeligheten er ute i verden, kan jeg like gjerne avsløre at jeg er vokalt representert i ALLE STAR WARS-filmene unntatt prequels. Takk til Matthew Wood, for å bruke meg i Rogue One, Solo og oppfølgerne, så jeg har replikker i Episode VII.

Matthew Wood har vært "lydredaktør" for alle Star Wars-filmene siden The Phantom Menace fra 1999. Han har tydeligvis gitt Hamill roller som roboter og romvesener i en haug med Star Wars-filmer, uten at vi visste det!

Les også: Her kan du streame Star Wars-filmene

I tillegg til sin legendariske rolle som Luke Skywalker, er Hamill kjent som stemmeskuespiller. Han har spilt the Joker i flere Batman-filmer og serier, og hadde stemmen til Chucky i den nyeste Child's Play-filmen.

I tillegg til rollen som Luke Skywalker i seks Star Wars-filmer, vet vi at han gjorde motion capture og stemmearbeid for romvesenet Dobbu Scay i The Last Jedi. Stemmerollene hans i Solo: A Star Wars Story, Rogue One: A Star Wars Story og The Force Awakens er derimot fortsatt mystiske. Hamill forteller på Twitter at de er kreditert til "Patrick Williams". Det hjalp ikke oss i rulletekstjakten, men kanskje noen kan spore opp de hemmelige Hamill-rollene.

Les også: Hvilken Joker er best? Watchlist de du ikke har sett

Kommer til Norge i september

The Mandalorian går på strømmetjenesten Disney+, som kommer til Norge og 7 andre europeiske land 15. september. Etter planen skulle tjenesten, som både tilbyr Disney-filmer og -serier, og nytt innhold fra Pixar, Star Wars, Marvel og Nation Geographic, komme til Norge i sommer, men på grunn av COVID-19-utfordringer har lanseringen blitt utsatt.

Strømmetjenesten er allerede tilgjengelig i India, USA, Japan, Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Spania, Canada, Australia, Nederland, Østerrike, Sveits, New Zealand, Irland, Puerto Rico, Kanaløyene, Isle of Man og Monaco.

Erfaring fra våre Facebook-kommentarer tyder på at enormt mange nordmenn er klare for å betale for strømmetjenesten, så fort som mulig. Under pandemien har Disney gjort store kinofilmer som Frost 2 og Star Wars: The Rise of Skywalker tilgjengelig for abonnenter, mye tidligere enn planlagt.

Les også: Det finnes 48 ferdige manus til George Lucas' skrinlagte Star Wars-serie

Nye filmer og serier