Angelina Jolies neste film går rett til Disney+
Skrevet av:
Publisert:
16.06.2020
Oppdatert:
09.07.2020

Angelina Jolies neste film går rett til Disney+

The One and Only Ivan, en delvis animert langfilm med Sam Rockwell, Angelina Jolie og Bryan Cranston, skulle egentlig på kino denne høsten. Nå slippes filmen rett på Disney+.

Denne uka slapp Disney filmen Artemis Fowl, som skulle være sommerens storfilm, direkte på strømmetjenesten Disney+ i India, USA, Japan, Tyskland, Frankrike, Storbritannia, Italia, Spania, Canada, Australia, Nederland, Østerrike, Sveits, New Zealand, Irland, Puerto Rico, Kanaløyene, Isle of Man og Monaco.

Josh Gad, Colin Farrell og Judi Dench spiller noen av de voksne karakterene i filmversjonen av fantasybøkene med samme navn, om en gutt som er verdens største kriminelle mesterhjerne. Filmen er regissert av Kenneth Branagh (Hamlet, Thor) og har et budsjett på rundt 1,3 milliarder kroner.

Artemis Fowl-filmen har møtt iskald respons fra både publikum og anmeldere, og konsensuet er at filmen er "et forsøk på å starte en franchise, som vil utløse sinne hos fans av kildematerialet, og etterlate nykommere forvirret," i følge Rotten Tomatoes.

Les også: 24 ting vil gleder oss til på Disney+

Den kjølige mottakelsen stopper ikke Disney-konsertet med å gjenta trikset. Nå flytter de nemlig enda en film fra kino til streaming. The One and Only Ivan er et fantasy-drama med Sam Rockwell (Three Billboards Outside Ebbing, Missouri) og Angelina Jolie (Maleficent) som dyrestemmer, og Bryan Cranston (Breaking Bad) i en live action-rolle.

Filmen bygger på barneboka med samme navn, om gorillaen Ivan, som bor i et bur i et kjøpesenter, sammen med en aldrende elefant ved navn Stella og en hund som heter Bob. Ingen av dem kan huske hvordan de kom dit. Alle dyrene er eid av Mack, som driver kjøpesenteret. Når en mishandlet babyelefant ved navn Ruby dukker opp, tar Stella og Ivan seg av henne.

I utgangspunktet skulle The One and Only Ivan ha kinopremiere i august i år, men nå har Disney bestemt at filmen heller får premiere på Disney+ 21. august. Det betyr at den sannsynligvis ligger klar når Disney+ blir tilgjengelig i Norge i september.

Les også: Percy Jackson blir serie på Disney+

Fram til i år har Angelina Jolie tatt en lengre pause fra skuespillerkarrieren, der hun har regissert filmene By the Sea, Unbroken og First They Killed My Father. Siden 2010 har hun bare vært foran kamera i tre filmer: Maleficent og oppfølgeren Maleficent: Mistress of Evil, og den eksperimentelle filmen By the Sea.

I år skulle Jolie gjøre comeback med roller i The One and Only Ivan, Peter Pan- og Alice in Wonderland-filmen Come Away, thrilleren Those Who Wish Me Dead og Marvel-filmen The Eternals. Nå er det mulig ingen av de fire filmene kommer på kino i 2020.

Nye filmer og serier