Dokusommer på NRK – Se 13 nye dokumentarer gratis
Skrevet av:
Publisert:
19.06.2020
Oppdatert:
22.06.2020

Dokusommer på NRK – Se 13 nye dokumentarer gratis

NRK TV har sluppet 13 dokumentarfilmer og -serier. Få med deg høydepunktene!

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker. Denne uka har NRK sluppet en hel mengde dokumentarfilmer og-serier. Watchlist de du har lyst til å få med deg!

Steffen – arven etter Ivers

Steffen Iversen ble født inn i et trøndersk fotballdynasti med en nasjons håp på skuldrene. Han var supertalentet som håndterte alles forventninger med et smil. I denne dokumentarfilmenforteller fotballspilleren for første gang historien om arv, svik og triumfer. En unik historie om en sønn og en far.

Se hvor du kan streame den her!

Drapet på Emilie Meng

17 år gamle Emilie forsvant og blir funnet drept. Saken er fortsatt uløst. Utspekulert gjerningsmann, eller politislurv? I denne dokumentarserien på tre deler avdekkes helt nye fakta i etterforskningen av en av Danmarks mest omtalte drapssaker.

Se hvor du kan streame den her.

Selvportrett

Lene Marie Fossen led av alvorlig anoreksi og ble de siste årene kjent som en fotograf i verdensklasse. Hun har hatt et unikt prosjekt, nemlig å avkle sykdommen, vise den frem i all sin skrekk. Eksponere skammen, konfrontere sykdommen, og bryte dens regler for å overleve. Fotokunsten hennes er naken og ærlig.

Selvportrett er en film om kunstens og overlevelsens kraft, men den reiser også viktige spørsmål om hvilken behandling en som lider av alvorlig anoreksi trenger. Filmen er regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin, og gikk på kino denne våren!

Se hvor du kan streame den her.

Diego Maradona

Den avsluttende filmen i trilogien om berømmelse, talent og destruktive krefter fra mesterregissøren Asif Kapadia – mannen bak BAFTA-vinnende Senna og Oscar-vinnende Amy. Denne gangen er det en av tidenes største fotballstjerner som portretteres - Diego Maradona. Hans eventyrlige vei mot toppen, og hans grusomme fall.

Se hvor du kan streame den her!

iHuman

iHuman er en prisbelønnet doku-thriller fra Tonje Hessen Schei, som tidligere sto bak Drone. Filmen skulle ha kinopremiere fredag 13. mars, etter å ha vært vist på flere anerkjente internasjonalefestivaler!

Vi blir tatt med på en reise inn i den «usynlige revolusjonen», hvor kunstig intelligens forandrer oss som mennesker og som samfunn. Vi er besatt, avhengig og kontrollert av teknologi. Men, hvem har egentlig kontrollen? Kunstig intelligens er blitt så avansert at vi står overfor en rekke etiske dilemmaer. Er vi i ferd med å gjøre oss selv overflødige?

Se hvor du kan streame den her.

Lance

Lance Armstrong ble historisk da han vant Tour de France sju ganger på rad, men karrieren endte i skam da han ble tatt for doping, og fratatt medaljene. Det er en velkjent historie, men ESPNs dokumentarserie i to deler bringer den i lyset på en helt ny måte.

Første episode forteller historien om syklisten Lance Armstrongs opptur ut av Texas som ung stjerne-syklist; hans opprivende kamp med testikkelkreft; hans utvinning og fremvekst som et globalt ikon med sine syv påfølgende Tour de France-titler. Deretter tar dokumentaren for seg hans massive fall, og én av de største dopingskandalene i historien.

Se hvor du kan streame den her!

Marianne & Leonard: Words of Love

En norsk småbarnsmor møter en verdensstjerne i bohemske omgivelser på en gresk øy. Slik oppstår en vakker og vemodig kjærlighetsballade om den unike kjærligheten mellom Leonard Cohen og hans norske kjæreste og inspirasjonskilde Marianne Ihlen, som blant annet inspirerte ham til å skrive en av hans mest kjente låter, "So Long Marianne".

En av Tove fra Filmwebs favorittfilmer fra 2019!

Se hvor du kan streame den her.

Tvillingeksperimentet

På 1960-tallet ble eneggede tvillinger skilt ved fødselen, for å bli studert av psykologer i hemmelighet over mange år. Filmen gir et unikt blikk på farene ved medisinsk arroganse, og varige tvillingbånd. Et menneskelig forskningsprosjekt med forferdelige konsekvenser.

Se hvor du kan streame den her!

Josefin og Florin

Når 22-årige Florin fra Romania treffer 38-årige alenemamma Josefin utenfor matbutikken der han tigger, oppstår kjærlighet ved første blikk. Åtte måneder senere gifter de seg, og flytter sammen i det lille samfunnet Oskarström!

Se hvor du kan streame den her.

Militærligaen

Høsten 1991 blir et våpenlager utenfor Stockholm ranene. Banden, som senere blir omtalt som "Militærligaen", stjeler hundrevis av helautomatiske våpen. Det blir starten på en ransbølge uten sidestykke i svensk kriminalhistorie.

Se hvor du kan streame den her!

Operasjon Playa

Store penger, sviktende bevis og en profilert hovedmistenkt. Den oppsiktsvekkende historien om Sveriges største narkotikasak. Kokain for milliarder blir beslagtlagt om bord en seilbåt i Karibia!

Se hvor du kan streame den her.

Bruce Lee – Be Water

En gripende fortelling om livet og filosofien til en karismatisk mann. På kort tid ble den diskrimenterte skuespilleren, Bruce Lee, kampsortrens største legende.

Se hvor du kan streame den her!

Louis Theroux – Sex til salgs

De selger sex med loven i hånd. Men kan sex noen gang bli en sunn inntektskilde, og ikke minst; en ok ting å kjøpe? Louis Theouxs nyeste dokumentar er også en av hans mest kontroversielle, og har fått tyn fra flere sexarbeidere – blant annet to av intervjuobjektene i dokumentaren!

Se hvor du kan streame den her.

Nye filmer og serier