Når kommer andre sesong av The Mandalorian?
Skrevet av:
Publisert:
08.06.2020
Oppdatert:
11.12.2020

Når kommer andre sesong av The Mandalorian?

Vi får endelig se Star Wars-serien The Mandalorian når Disney+ kommer til Norge i høst. Men når får vi se sesong 2? Serieskaperen har nye svar!

Star Wars-serien The Mandalorian kommer fra regissøren av Iron Man og Løvenes konge (2019), og følger Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) i rollen som "en ensom revolvermann i ytterkanten av galaksen, langt vekk fra rekkeviddet til Den nye republikken". Serien foregår fem år etter Return of the Jedi, og tjuefem år før The Force Awakens.

Serien hadde premiere på Disneys strømmetjeneste Disney+ i USA, Canada og Nederland forrige november, men her i Norge blir ikke Disney+ tilgjengelig før i september. The Mandalorian er ikke tilgjengelig i Norge på noen lovlig strømmetjeneste, så verken vi eller våre lovlydige lesere har sett én eneste episode av den aller første live action-Star Wars-serien.

Les også: 24 ting vi gleder oss til på Disney+

Kommer The Mandalorian sesong 2 i oktober?

I september skal vi endelig få tilgang til det episodiske dramaet, og endelig skal vi oppdage hva som er greia med Baby Yoda. Men hva med sesong 2? Andre sesong av The Mandalorian har planlagt slippdato i oktober, men kan premieren bli utsatt på grunn av COVID-19-pandemien?

Les også: Det finnes 48 ferdige manus til George Lucas' skrinlagte Star Wars-serie

Denne helgen fikk det virtuelle publikummet på ATX Television Festival en oppdatering fra serieskaper Jon Favreau:

- Vi var heldige som ble ferdig med innspillingen før lockdownen begynte. Takket være teknologi-framsynet til Lucasfilm og ILM er vi i stand til å gjøre alle våre visuelle effekter, klipp og postproduksjon hjemmefra, gjennom systemer som de har satt opp for oss.

Favreau ga ingen ny dato, men det virker altså som The Mandalorian sesong 2 kan bli ferdig innen deadlinen i oktober.

Les også: Her kan du streame Star Wars-filmene

Hva kan vi glede oss til i sesong 2?

Det er ryktet at andre sesong kommer til å introdusere den populære karakteren Ahsoka Tano, fra animasjonsseriene The Clone Wars og Rebels, og at hun vil bli spilt av Rosiario Dawson.

I tillegg har flere nettsteder hevdet at Boba Fett, som tilsynelatende døde i Return of the Jedi, vil dukke opp. I forkant av første sesong ble det spekulert i hvorvidt hovedpersonen i The Mandalorian var Boba Fett, men det er etter alt å dømme ikke lenger en mulighet. Han skal bli spilt av Temuera Morrison, som spilte "klone-faren" Jango Fett i Attack of the Clones.

Les også: Rykte: Hun skal spille fanfavoritt i Star Wars-serie

Første sesong har fått ros for å utforske nye deler av Star Wars-universet, heller enn å alltid besøke velkjente karakterer og planeter, men serien er altså i ferd med å bringe tilbake minst to elskede karakterer.

Blant regissørene i andre sesong er Rick Famuyiwa (Dope), Favreau (Iron Man), Peyton Reed (Ant-Man), Robert Rodriguez (Alita: Battle Angel, Sin City), og Carl Weathers, som også spiller lederen for et dusørjeger-forbund i serien.

Les også: Endelig kommer Jar Jar Binks tilbake

Flere Star Wars-serier på blokka

Den neste Star Wars-serien på blokka blir en serie om Cassian Andor fra Rogue One: A Star Wars Story. Serien er beskrevet som en spionthriller, og følger Diego Luna som Andor, før handlingen i filmen. Roboten K-2SO (Alan Tudyk) skal også dukke opp, og det samme skal Stellan Skarsgård!

Les også: Skuespiller bekrefter: Ny Star Wars-serie spilles inn i år

Det kommer også en serie om Obi-Wan Kenobi, med Ewan McGregor tilbake i hovedrollen. Den serien har blitt forsinket to ganger på grunn av manusproblemer, men Disney står fast ved at den er på vei.

Leslye Headland, serieskaperen bak Netflix-favoritten Russian Doll, skal lage en actionthriller-serie med elementer av kampsport, med kvinnelige karakterer i hovedrollene.

Les også: Ny Star Wars-serie kommer fra serieskaperen bak Netflix-favoritt

Nye filmer og serier