Apple tar regninga for Scorsese og DiCaprios western-epos
Skrevet av:
Publisert:
28.05.2020
Oppdatert:
28.05.2020

Apple tar regninga for Scorsese og DiCaprios western-epos

Paramount ville ikke betale for The Irishman-regissørens svindyre neste film, med Leonardo DiCaprio og Robert De Niro. Nå skal filmen ende opp på Apple TV+!

Martin Scorsese er en av verdens mest anerkjente filmregissører, og gjennom 50 år har han laget sterke filmer som Goodfellas, Taxi Driver og The Wolf of Wall Street.

77-åringens nyeste film er The Irishman, et enormt ambisiøst gangsterdrama som bble Oscar-nominert i ti kategorier. Scorsese forsøkte å lage The Irishman i over ti år, men da produksjonen ble for dyr for Hollywood-studioene, plukket Netflix opp den rekordhøye regningen.

Les også: Strømmetjenesten HBO Max kommer ikke til Norge med det første…

Stjerneregissørens neste prosjekt er Killers of the Flower Moon, basert på forfatteren David Granns bok med samme navn, og handlingen utspiller seg i 1920-tallets Oklahoma. Det handler om de uoppklarte drapene på osage-indianere, som, i følge boka, ble drept på grunn av oljerettigheter.

Scorsese har beskrevet filmen som en western, og Leonardo DiCaprio og Robert De Niro skal spille hovedrollene i filmen. Etter planen skulle filmen finansieres av Paramount og spilles inn denne våren, men allerede før COVID-19-pandemien begynte produsentene samtaler med Netflix og Apple TV+, siden filmstudioet var redde for at produksjonen ikke kunne tjene inn de enorme utgiftene.

Les også: Tom Hanks-krigsfilm skal ikke på kino likevel – blir Apple-film

I februar hevdet Ankler-nyhetsbrevet at filmens budsjett lå på 225 millioner dollar, altså mer enn 2,1 milliarder norske kroner. The Irishman ga Martin Scorsese et høyere budsjett og større grad av kreativ frihhet enn den legendariske regissøren noen gang har hatt tidligere, og i følge nyhetsbrevet vurderte Scorsese å ta med seg filmen fra Paramount, over til Netflix eller strømmetjenesten Apple TV+.

Deadline røpte onsdag kveld norsk tid at Apple har vunnet budrunden på filmen, som nå har et budsjett på mellom 180 og 200 millioner dollar. Filmen skal fortsatt lanseres på kino av Paramount, før den blir den største filmtittelen hittil på Apples strømmetjeneste.

Les også: Martin Scorsese har ikke sett Joker: "Hvorfor må jeg?"

Scorseses karriere begynte med amerikanske lavbudsjettsfilmer som Boxcar Bertha og Mean Streets, men de siste tjue årene har regissøren kun laget én film med et budsjett trygt under hundre millioner dollar – det svært personlige dramaet Silence, om to jesuitt-prester i Japan på 1600-tallet.

Se hvor du kan streame The Irishman her

Nye filmer og serier