Se Spike Lees nye Vietnam-film på Netflix
Skrevet av:
Publisert:
18.05.2020
Oppdatert:
12.06.2020

Se Spike Lees nye Vietnam-film på Netflix

Regissøren av Do the Right Thing og BlacKkKlansman har laget en krigsfilm for Netflix. Se traileren over!

Spike Lee (Do the Right Thing, BlacKkKlansman) er tilbake med Da 5 Bloods, en Spike Lee Joint om Vietnam-veteraner som vender tilbake til jungelen.

Filmen forteller historien om fire afroamerikanske veteraner som vender tilbake til Vietnam. De drar ut på leting etter kroppen til deres falne troppsleder og en beryktet nedgravd skatt. Sammen med en bekymret sønn, må de kjempe både mot mennesker og naturen - mens de ble konfrontert med de varige skadene etter den grusomme Vietnamkrigen.

Chadwick Boseman (Black Panther) topper rollelista som troppslederen, i det som ligger an til å bli en av Spike Lees aller lengste filmer. Det 154 minutter lange eposet er riktig nok nesten en time kortere enn Malcolm X (1992), men det er tydelig at Lee har fått frie tøyler fra Netflix til å fortelle historien slik han vil.

Dette er ikke Lees første samarbeid med Netflix. Han har også produsert og regissert hver episode av serien basert på han egen film She's Gotta Have It. Serien er laget mer enn 30 år etter den originale filmen, og utforsker blant annet kjønnspolitikken som ulmer i bakgrunnen i filmen.

Da 5 Bloods har fått strålede anmeldelser, og ligger i skrivende stund inne med 90% på Rotten Tomatoes. Konsensuset er at "Brennende energi og ambisjon kretser gjennom Da 5 Bloods, som kommer sammen for å gi drivstoff til en av Spike Lees mest presserende og effektive filmer."

Her i Norge har responsen vært noe mildere. Birger Vestmo fra Filmpolitiet ga filmen en firer (som vanlig), og Kjetil Lismoen i Aftenposten gjorde det samme, og mente at "det henger ikke helt sammen, og de ulike delene er mer tilfredsstillende enn summen av det hele."

Se hvor du kan streame Da 5 Bloods her!

Nye filmer og serier