Percy Jackson blir serie på Disney+
Skrevet av:
Publisert:
15.05.2020
Oppdatert:
15.05.2020

Percy Jackson blir serie på Disney+

Bøkene om Percy Jackson skal filmatiseres igjen – denne gangen som en serie på Disneys kommende strømmetjeneste Disney+.

Rick Riordans bokserie "Percy Jackson & the Olympians" består av 5 romaner og en rekke spin-offs. Den dreier seg om Percy, som en dag oppdager at han er en demigud, som stammet fra de gresk-mytologiske gudene.

"Percy Jackson & the Olympians" ble filmatisert i to filmer fra 2010 og 2013. Fans var ikke storfornøyd med filmene, som gjorde 12 år gamle Percy om til en sekstenårig kjekkas, og lekte seg fritt med resten av mytologien fra bøkene. Filmkritikere omtalte filmene som "enda en Harry Potter-kopi", og forfatteren selv har uttrykket misnøye.

Nå skal strømmetjenesten Disney+ gi nytt liv til historiene, med en helt ny serie. Denne nyheten ble annonsert av Rick Riordan selv, som også presiserer at han og kona Becky vil være involvert i alle deler av produksjonen.

Vi vet ikke når serien kommer til å gå i produksjon, eller hvem andre enn Riordan-familien som er involvert.

Strømmetjenesten Disney+ ankom USA, Canada og Nederland i november. Vi har ventet lenge på en norsk lanseringsdato, og Disney har annonsert at strømmetjenesten skal lanseres i norden "sommeren 2020". Nå harCNET dårlige nyheter for nordmenn, svensker, finner og islendere – vi må vente til september!

Les også: 24 ting vi gleder oss til på Disney+

Hovedårsaken til forsinkelsen skal være risikoen ved investeringer under COVID-19-pandemien. Brorparten av Disneys inntekter kommer fra fornøyelsesparker og kinofilmer, og nå som begge de inntekstkildene er fryst på verdensbasis, er selskapet redde for å gjøre for store investeringer.

Se hvor du kan streame Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief her

Se hvor du kan streame Percy Jackson: Sea Of Monsters her

Nye filmer og serier