Disney slipper stor sommerfilm rett på Disney+
Skrevet av:
Publisert:
06.04.2020
Oppdatert:
06.04.2020

Disney slipper stor sommerfilm rett på Disney+

En film basert på YA-bokserien "Artemis Fowl" skulle være Disneys største sommerfilm på kino i år. Nå skal Disney slippe den rett på Disney+, strømmetjenesten som kommer til Norge i sommer.

Artemis Fowl skulle i utgangspunktet være Disneys største sommerfilm i år. Filmen bygger på fantasybøkene med samme navn, om en gutt som er verdens største kriminelle mesterhjerne.

I den første boka i serien kidnapper det tolv år gamle geniet Artemis Fowl en fe og en etterretningskaptein. Han holder henne for løsepenger for å gjenopprette familiens formue.

Les også: 24 ting vi gleder oss til på Disney+

Josh Gad, Colin Farrell og Judi Dench spiller noen av de voksne karakterene i filmversjonen, som er regissert av Kenneth Branagh (Hamlet, Thor) og har et budsjett på rundt 1,3 milliarder kroner.

Filmen har hatt en trøblete produksjon, og har allerede fått tyn for å gjøre hovedpersonen til en mer sympatisk helt, før noen har sett den. Filmen skulle i utgangspunktet ha kinopremiere i august 2019, før den ble flyttet til mai i år, og nå blir flyttet til strømmetjenesten Disney+.

Les også: Disney+ kommer til Norge i sommer

Disney+ er en kommende strømmetjeneste som skal kjempe mot Netflix, HBO Nordic, Viaplay, Prime Video og den kommende Apple TV+. 12. november ble tjenesten lansert i USA, Canada og Nederlend,

De siste par ukene har Disney+ blitt lansert i Storbritannia, Tyskland, Frankrike, Italia, Spania og India.

Inntil videre har vi ikke fått noen offisiell bekreftelse på hvilken dato den dukker opp i Norge, utover at lanseringen skal finne sted sommeren 2020.

Les også: Disney og Netflix setter alle innspillinger på vent

Nye filmer og serier