56 nye serier vi gleder oss til i 2020
Skrevet av:
Publisert:
26.03.2020
Oppdatert:
02.10.2020

56 nye serier vi gleder oss til i 2020

Hver uke kommer det en haug med nye serier på ymse strømmetjenester, og flere skal det bli! Vi gleder oss til disse 56 2020-seriene!

Den pågåenden COVID-19-pandemien har selvfølgelig påvirket flere av disse seriene, så mange datoer er usikre.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Hill House er en ti timer lang miniserien inspirert av den klassiske skrekkromanen med samme navn av Shirley Jackson. Serien var en braksuksess for Netflix, og har skremt vettet av meg. Nå skal serieskaper Mike Flanagan, sammen med fire av skuespillerne, følge opp serien med en ny, frittstående sesong ved navn The Haunting of Bly Manor. Også denne serien er løst basert på en klassisk roman, denne gangen "The Turn of the Screw" av Henry James.

Victoria Pedretti (Nell), Oliver Jackson-Cohen (Luke), Henry Thomas (Hugh) og Kate Siegel (Theo) fra The Haunting of Hill House er tilbake i den nye serien, i helt nye roller. Serien ble innspilt før COVID-19 nådde USA, og skal ha premiere denne høsten.

The Comey Rule

Den tidligere FBI-sjefen James Comey skrev i 2018 en sjokkerende bok om sine siste dager i jobben. "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership" legger grunnlaget for den kommende miniserien The Comey Rule.

Rollen som James Comey vil bli spilt av Jeff Daniels (The Newsroom), mens den irske karakterskuespilleren Brendan Gleeson skal spille Donald Trump.

Atlantic Crossing

Kronprinsesse Märtha (Sofia Helin) flykter til USA med tre barn under andre verdenskrig, mens ektemannen, kronprins Olav (Tobias Santelmann) kjemper for de allierte fra Storbritannia. I USA får hun et nært forhold til president Franklin D. Roosevelt (Kyle MacLachlan) og hans hustru Eleanor (Harriet Harris).

Atlantic Crossing skulle egentlig slippes i 2021, men NRK har framskyndet serien, som kommer på NRK 25. oktober.

The Mandalorian

Regissøren av Iron Man og Løvenes konge (2019) er serieskaper for den første live action Star Wars-serien. Den følger Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) i rollen som "en ensom revolvermann i ytterkanten av galaksen, langt vekk fra rekkeviddet til Den nye republikken". Jeg gleder meg til å finne ut hva som er greia med Baby Yoda når strømmetjenesten Disney+ kommer til Norge 15. september.

The Stand

The Fault in Our Stars- og The New Mutants-regissør Josh Boone står bak denne storslåtte serien basert på et av Stephen Kings mest berømte verk. James Marsden (Westworld), Amber Heard (Aquaman), Nat Wolff (Paper Towns), Whoopi Goldberg (Sister Act), Odessa Young (Assassination Nation) og Alexander Skarsgård (True Blood) er blant skuespillerne i den apokalyptiske miniserien på ti episoder.

The Stand hadde vanvittig flaks – de ble akkurat ferdige med innspillingen av ti episoder en uke før koronakrisa. Serien er produsert for den amerikanske strømmetjenesten CBS All Access, og vi vet ikke hvilken tjeneste som vil tilby den i Norge.

The Underground Railroad

Moonlight-regissør Barry Jenkins står bak denne ambisiøse miniserien om Den underjordiske jernbanen, et nettverk av hemmelige ruter og trygge hus som slaver på 1800-tallet i USA benyttet seg av for å rømme fra slaveriet i sørstatene.

Miniserien begynte innspillingen i august 2019, og innspillingen var på vei mot slutten i februar, så vi håper og tror at serien dukker opp på Prime Video i 2020, som planlagt.

Bildet over er hentet fra Moonlight.

Truth Seekers

Denne Prime Video-serien handler om to paranormale etterforskere, spilt av Nick Frost og Simon Pegg, som også er forfattere for serien. Vi har sett dem som duo i Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The World's End og Paul, og gleder oss til å se dem i serieform med denne skrekk-komedien. Serien slippes på Prime Video denne høsten.

Jupiter's Legacy

Denne serien, fra Daredevil-produsenten Stephen S. DeKnight, er, i likhet med Cursed, en Netflix-produksjon basert på en ganske ny tegneserie av Frank Miller.

Serien foregår i et univers der vi fikk ekte superhelter på 1930-tallet. Serien foregår i nåtiden, og følger barna til verdens første generasjon superhelter. Superheltbarna sliter med å leve opp til foreldrenes legendariske bragder.

Serien har ingen premieredato, men kommer på Netflix i år. Bildet er fra tegneserien.

The Third Day

Denne kommende HBO-serien følger en mann, spilt av Jude Law, som besøker en bortgjemt øy som bare kan nås via en vei som såvidt reiser seg over vannet. Men det som ser ut til å være et spennende paradis med egne tradisjoner, avslører snart et mørkere hjerte, i stil med filmer som The Wicker Man og Midsommar.

Det fenomenale rollebesetningen inkluderer også Naomie Harris (28 Days Later, Skyfall) Emily Watson (Chernobyl), Katherine Waterston (Amundsen), Freya Allen (The Witcher) og Paddy Considine, som vi nettopp så i HBO-serien The Outsider. Serien er skapt av manusforfatter Dennis Kelly og kunstneren Felix Barrett.

Den første av The Third Days seks episoder skulle ha premiere på HBO Nordic 12. mai, men nå er serien utsatt til 15. september.

Star Trek: Lower Decks

Den nyeste Star Trek-serien kommer fra en av manusforfatterne bak Rick and Morty, og foregår mellom The Next Generation og Star Trek: Picard. Serien er animert, og foregår på skipet U.S.S. Cerritos. I motsetning til tidligere Star Trek-serier, som vanligvis har dreid seg om mannskapet på skipets bro, følger vi denne gangen en gjeng arbeidere på bunnen av rangstigen.

De nyeste Star Trek-seriene blir alle produsert for den amerikanske strømmetjenesten CBS All Access. I Norge går Star Trek: Discovery på Netflix, mens Star Trek: Picard går på Prime Video. Vi vet ikke hvilken strømmetjeneste som kommer til å slippe Star Trek: Lower Decks.

WandaVision

Scarlet Witch og Vision er to absurd kraftige Marvel-helter som har hatt litt for lite å gjøre i Marvel-filmene hittil. Vision døde en grusom død i Avengers: Infinity War. På ett eller annet metafysisk vis kommer denne serien likevel til å følge kjæresteparet i et romantisk komedie-drama med retrovibber, som også kommer til å fungere som en prequel til Doctor Stranges kommende oppfølger. Dette kan gå bra eller dårlig, men det blir ikke kjedelig!

Etter planen skal serien slippes på Disney+ i desember. Innspillingen begynte i november 2019, men var ennå ikke ferdig da den ble avbrutt av COVID-19-pandemien i mars.

Bildet over er fra Avengers: Infinity War.

Solar Opposites

Rick and Morty-skaperen Justin Roiland har laget enda en skrudd animasjonsserie for voksne. Serien handler om "en romvesen-familie fra en bedre verden som må søke tilflukt midt i USA. De er uenige om dette er forferdelig eller kjempebra."

Serien er laget for den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Vi vet ikke hvor den dukker opp her til lands.

Raised by Wolves

Ridley Scott (Alien, Blade Runner) er serieskaper for denne sci-fi-serien, som handler om to androider - en mor og en far - som får i oppgave å oppdra menneskebarn på en mystisk ny planet. Når den voksende kolonien av mennesker truer med å bli revet fra hverandre av religiøse forskjeller, forstår robotene at det å kontrollere menneskers tro er en utfordrende oppgave.

Serien har nylig begynt på den amerikanske strømmetjenesten HBO Max. Vi vet ikke hvilken strømmetjeneste som kommer til å legge ut serien i Norge.

The Flight Attendant

Serien The Flight Attendant er skapt av Kaley Cuoco (The Big Bang Theory), som også spiller hovedrollen. Serien er basert på en bok der en flyvertinne våkner på hotellrommet hennes i Dubai, bakfull, med et lik liggende ved siden av henne. Hun er redd for å ringe politiet, så hun fortsetter morgenen som om ingenting skjedde. Når flyet hennes lander i New York blir hun møtt av FBI-agenter.

Denne serien var under innspilling i fire måneder før den ble avbrutt av COVID-19-pandemien. Vi vet ikke når opptakene skal gjenopptas, men klipp ble vist i en promo-video for den amerikanske strømmetjenesten HBO Max, og vi håper de slipper serien så snart som mulig.

Bildet er hentet fra omslaget til boka serien bygger på.

The Undoing

The Undoing er det nyeste samarbeidet mellom Big Little Lies-skaperen David E. Kelley og Nicole Kidman. Serien skal ha seks episoder, og bygger på Jean Hanff Korelitzs roman fra 2014, om hvordan "et brutalts dødsfall og en kjede av forferdelige avsløringer" resulterer i "en spredt og veldig offentlig katastrofe" for Kidmans øvre middelklasse-mor.

Hugh Grant er også en av hovedpersonene i miniserien, som er regissert av danske Susanne Bier (Bird Box, I en bedre verden). The Undoing skulle komme på HBO Nordic 11. mai, men er nå utsatt til 26. oktober.

Harley Quinn

Harley Quinn er en av DC Comics mest populære tegneseriekarakterer. En klin gæren dame med babystemme, tøysete hår og store skurkeplaner. Men i utgangspunktet stammer hun ikke fra tegneseriene.

Nå skal hun vende tilbake til animasjonen, i den kommende serien Harley Quinn! Kaley Cuoco fra The Big Bang Theory spiller hovedrollen og produserer serien, der en haug med DC-helter og -skurker dukker opp. Den følger Harley mens hun stikker av fra den manipulerende kjæresten Jokeren, får seg bedre venner og lærer å bli den beste superskurken hun kan være!

Serien går allerede på strømmetjenesten DC Universe i USA. Vi vet ikke når den kommer til Norge.

Helvete

Årets dokumentarsatsing fra NRK-journalistene er et dypdykk i norsk black metal-historie. Det blir musikk, drap, nynazisme og en virkelig dramatisk historie om en av Norges størte eksportvarer, som likevel ikke er særlig kjent her hjemme. Helvete kommer på NRK denne høsten.

Bildet er hentet fra filmen Lords of Chaos.

Ratched

American Horror Story-skaperne Ryan Murphy og Ian Brennan står bak Ratched, en spenningsfull dramaserie som forteller origin storyen til oversykepleieren Mildred Ratched, kjent fra filmen Gjøkeredet. I prequel-serien skal hun spilles av Sarah Paulson (American Horror Story), og handlingen begynner i 1947

Mildred ankommer Nord-California i håp om å finne arbeid på et ledende psykiatrisk sykehus der nye eksperimenter har begynt på det menneskelige sinn. På et hemmelig oppdrag presenterer Mildred seg som den perfekte sykepleier, men når hun begynner å infiltrere det psykiske helsevesenet og de innsatte, følger vi Ratcheds overgang fra en fremadstormende psykiatrisk sykepleier til en morderisk skurk.

Serien kommer på Netflix 18. september.

Crossing Swords

Produsentene av Robot Chicken står bak denne stop motion-animerte humorserien, der Nicholas Hoult (The Great) topper et stjernespekket stemmeteam.

Hoult spiller Patrick, en godhjertet bonde som lander en ettertraktet væpner-stilling på kongens slott. Drømmejobben hans blir raskt til et mareritt når han får vite at hans elskede land blir styrt av en gjeng sprengkåte monarker, kjeltringer og sjarlataner. Enda verre er at Patricks tapperhet gjorde han til familiens sorte får, og nå har de kriminelle søsknene hans kommet tilbake for å gjøre livet til helvete.

Serien slippes 12. juni på den amerikanske strømmetjenesten Hulu, men vi vet ikke hvem som kommer til å sende den i Norge.

Bridgerton

Grey's Anatomy-skaper Shonda Rhymes beveger seg over i britisk kostymedrama med denne Netflix-serien om sosietetskvinner i London på starten av 1800-tallet. Jeg krysser fingrene for gode intriger og syke kostymer, og er spesielt interessert i å høre Julie Andrews’ stemmerolle.

Innspillingen har blitt avbrutt av pandemien, men Netflix planlegger fortsatt å lansere serien i løpet av året.

The Last Narc

I 1985 ble den amerikanske DEA-agenten Enrique “Kiki” Camarena kidnappet, torturert og drept av Mexicos mest beryktede narkobaroner. Trettifem år senere deler tre tidligere kjeltringer hittil ukjente detaljer. Dette er historien om Camarena, narkotikakartellet han infiltrerte, og agenten som risikerte alt for å oppdage sannheten.

Serien begynte på Prime Video i USA 15. mai, men har ennå ikke dukket opp på Prime Video, eller noen annen strømmetjeneste, i Norge. Vi venter spent på denne true crime-dokumentaren!

Grand Army

Den kommende Netflix-serien Grand Army er basert på et teaterstykke som heter "Slut", skrevet av Katie Cappiello. Dramaserien forteller historien om fem elever på videregående skole mens de sliter med seksuell, rasemessig og økonomisk politikk og kjemper for å lykkes og bli noen.

Cappiello hadde ingen erfaring med film eller TV før hun ble serieskaper for Grand Army. Nå, kort tid før serien skal slippes på strømmetjenesten, har en manusforfatter anklaget Cappiello for rasisme og misbruk.

Shadow and Bone

Denne ambisiøse fantasyserien på Netflix er basert på de to overlappende bokseriene "Shadow and Bone" og "Six of Crows" av forfatteren Leigh Bardugo. Serien kommer fra produsenten av Stranger Things og forfatteren bak Bird Box.

Serien rakk akkurat å unnagjøre innspillingen før koronakrisen, så vi krysser fingrene for at denne Netflix-serien kommer i år, som planlagt. Bildet over er fra Stranger Things.

Briarpatch

Rosario Dawson spiller hovedrollen i denne serien, som går på TV i USA nå. Når detektiv Felicity Dill blir drept av en bilbombe, kommer søsteren Allegra Dill, en etterforsker som jobber for en senator, hjem til San Bonifacio for å finne drapsmannen. I etterforskningen avslører hun et nett av korrupsjon i den lille byen i Texas.

Vi vet ikke når serien blir tilgjengelig i Norge, eller på hvilken strømmetjeneste.

Hellstrom

Marvel-serien Hellstrom rakk akkurat å spille inn sine siste scener 14. mars, før alle film- og serieinnspillinger ble stanset dagen etter. Serien følger ikke en norsk mesterkokk, men to barn av en seriemorder, som forsøker å spore ned og drepe verdens verste mennesker.

Serien er produsert for den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Vi vet ikke hvor den kommer til å dukke opp her til lands.

Utmark

HBO skal lage mørk norsk bygdehumor i denne dramakomedien Utmark, skrevet av danske Kim Fupz Aakeson (Kraftidioten). Serien på åtte episoder skal bygge på en skrudd hevnspiral, og foregår i en i en bygd "litt nord for ingenmannsland".

Utmark kommer på HBO Nordic i løpet av året.

Jurassic World: Camp Cretaceous

På nittitallet ble det forsøkt å lage en animert TV-serie basert på Jurassic Park. Konsepttegninger, manus og en trailer ble utviklet, men surpompen Steven Spielberg satte ned foten før han hadde sett noe av det.

Serien foregår samtidig som Jurassic World-filmene, og handler om en gjeng tenåringer som er på sommerleir på den andre siden av dinosaurøya Isla Nublar Kidsa får ikke kontakt med omverden, og må klare seg selv. Produsentene av Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom (ja, til og med surpompen Steven Spielberg) er på laget, og vi håper denne Netflix-serien treffer! Serien kommer 18. september.

Invincible

The Walking Dead-tegneserieskaperen Robert Kirkman sitter selv ved roret når hans andre tegneserie, superheltserien "Invincible", skal bli strømmeserie. Prime Video skal sende serien, som er animert og har et fremdragende stemmecast.

Steven Yeun (The Walking Dead) spiller hovedrollen, en tenåring med superheltforeldre som begynner å utvikle egne krefter. I tillegg til han, kommer vi til å høre Zachary Quinto (Star Trek), Zazie Beetz (Joker), Walton Goggins (Justified), Mark Hamill (Star Wars), Gillian Jacobs (Community), Andrew Rannells (Girls), Seth Rogen (Knocked Up), Sandra Oh (Killing Eve) og Mae Whitman (The DUFF)!

Bildet er hentet fra tegneserien, ikke fra serien.

The Good Lord Bird

Ethan Hawke har skrevet og spiller en sentral rolle i denne serien, produsert av Jason Blum, som blant annet står bak filmer som Insidious og Paranormal Activity.

Serien blir fortalt fra synspunktet til Onion, en fiktiv slave, som er en del av John Browns (Hawke) gjeng med soldater som vil avskaffe slaveri. De deltar i angrepet på Hærens depot på Harpers Ferry, West Virginia i 1859. Angrepet feilet, men endte opp med å bli begynnelsen på den amerikanske borgerkrigen.

Serien er produsert for den amerikanske TV-kanalen Showtime, og vi vet ikke hvor eller når vi i Norge vil få mulighet til å se den.

The Falcon and the Winter Soldier

Anthony Mackie aka Falcon aka Nye Captain America slår seg sammen med Sebastian Stan aka Bucky Barnes aka The Winter Soldier i den første MCU-serien på Disney+. Serien skal etter planen slippes i august 2020. Innspillingen ble avbrutt på grunn av koronakrisen, femten dager før den skulle wrappe, så premieredatoen er utsatt, men sannsynligvis dukker serien opp i løpet av året.

Bildet over er fra Captain America: Civil War.

Quiz

Årets mest sette serie i Storbritannia forteller historien om Who Wants to be a Millionaire-skandalen i 2001, der Charles Ingram vant en million pund, ved hjelp av hosting fra kona og en annen medhjelper i salen.

Miniserien Quiz er tre episoder lang, og baserer seg på et populært teterstykke som også heter "Quiz". Både teaterstykket og serien er skrevet av James Graham (Brexit: The Uncivil War), og serien er regissert av Stephen Frears (The Queen, Philomena). I hovedrollene spiller Sian Clifford (Fleabag) og Matthew Macfadyen (Succession) Ingram-paret, mens Michael Sheen (Masters of Sex) spiller programlederen Chris Tarrant.

Serien har gått på TV i Storbritannia og USA.

Y

En grusom hendelse tar livet av alle pattedyr i verden med et Y-kromosom, unntatt Yorick Brown og apen han har som kjæledyr i denne thrillerserien.

Tegneserien "Y: The Last Man" har blitt forsøkt filmatisert utallige ganger, og serieversjonen var endelig i gang med innspilling da koronakrisen brøt ut. Vi håper produksjonen kommer seg på beina igjen, så vi får se serien i år.

Y er produsert for den amerikanske TV-kanalen FX, og vi vet ikke hvilken strømmetjeneste som kommer til å plukke den opp for distribusjon i Norge.

Selena

Netflix' biografiske serie om nittitallsstjerna Selena skal slippe sine første seks episoder i høst. Jeg var ikke solgt før jeg så teaseren over!

The Old Man

Jeff Bridges spiller den titulære gamle mannen i denne serien, basert på romanen med samme navn av Thomas Perry.

En tidligere etterretningsoffiser som lever "off the grid" blir målet for et attentatforsøk, og blir tvunget tilbake til verden han etterlot seg. Innspillingen av serien, som blir produsert for den amerikanske strømmetjenesten Hulu, er utsatt, så det blir spennende å se om denne serien overholder 2020-premiereplanene.

Bildet er ikke hentet fra serien.

We Are Who We Are

Denne HBO-serien fra Call Me By Your Name-regissør Luca Guadagnino følger to amerikanske tenåringer som bor på en amerikansk militærbase sammen med foreldrene i Italia. Serien utforsker tenåringstemaer som inkludert vennskap, kjærlighet og generell forvirring - i dette lille stykket USA i Italia.

HBO Nordic skal sende serien fra 15. september.

American Crime Story: Impeachment

Siden første sesong av American Crime Story, The People vs. O.J. Simpson, begynte i 2016, har produsent Ryan Murphy lovet en sesong om orkanen Katrina. Nå er den utsatt igjen, og tredje sesong skal hete Impeachment, og handle om Bill Clinton

Mens Bill Clinton var president hadde han en affære med Monica Lewinsky, et lavtlønnet medlem av Det hvite hus-staben. Lewinsky var i starten av tjueårene. Affæren varte fra 1995 til 1997, og i 1998 ble historien lekket til pressen. Bill Clinton nektet at de hadde hatt et seksuelt forhold. Clinton ble stilt for riksrett for å ha løyet under ed, men ble frikjent fordi han ikke definerte oralsex og onani som "et seksuelt forhold".

Lewinsky skal produsere den nye sesongen, som kommer på amerikansk TV i år. I Norge har begge de forrige American Crime Story-seriene kommet på Netflix, en stund etter USA-premierene.

Bildet er ikke fra serien.

High School Musical: The Musical: The Series

Denne meta-versjonen av High School Musical foregår på skolen der High School Musical ble spilt inn, og handler om at elevene skal sette opp "High School Musical: The Musical"! Jeg blir svett av bare å forklare tittelen. Vi kan se serien når Disney+ kommer til Norge i sommer.

The Investigation

Søren Malling (Forbrytelsen), Pilou Asbæk (Game of Thrones), Pernilla August (Star Wars: The Phantom Menace) og Rolf Lassgård (En mann ved navn Ove) er klare for en ny serie som tar for seg utredningen av mordet på Kim Wall.

Serien kommer fra serieskaper Tobias Lindholm (Jakten), og skal ha premiere på SVT i 2020. Viaplay kommer til å sende serien fra slutten av september!

Bildet er ikke fra serien.

Adventure Time: Distant Lands

Animasjonsserien Adventure Time varte fra 2010 til 2018, og selv om den absolutt er populær blant barn, består fanskaren hovedsakelig av unge voksne menn som setter pris på kombinasjonen av oppfinnsom animasjon, absurd humor og ektefølt drama.

I år kommer serien tilbake, med fire timeslange, ekstra ambisiøse episoder. De har fått paraplytittelen Adventure Time: Distant Lands, og den første av episodene hadde premiere i USA 25. juni. Vi vet ikke når episodene blir tilgjengelige i Norge.

Social Distance

Social Distance er en "karantene-antologiserie" produsert av Orange is the New Black-skaperen Jenji Kohan. Serien skal fokusere på den "nye, bisarre, forvirrende virkeligheten vi alle opplever."

Serien kommer fra en Orange is the New Black-manusforfatter og en Orange is the New Black-regissør, og begge to skal produsere serien hjemmefra. Det samme skal alle skuespillerne, så vi er spent på hvilken form denne nye serien tar.

Serien skal etter planen slippes på Netflix denne høsten. Bildet er hentet fra Orange is the New Black.

Jeff Goldblums verden

Jeff Goldblums nye serie handler om... ting Jeff Goldblum liker? National Geographic står bak denne underfundige serien. Han dekker temaer som videospill, iskrem og joggesko, og slår av en prat med påvirkere og eksperter med bred kunnskap og erfaring. Du kan se serien når Disney+ kommer til Norge 15. september

Kärlek & Anarki

En gift konsulent og en ung IT-tekniker gir hverandre utfordringer som stiller spørsmål ved samfunnets normer, i en flørtende lek som får uante konsekvenser i denne serien fra produsentene bak Quicksand.

Den svenske serien kommer på Netflix i år. Bildet er hentet fra Quicksand.

Emily in Paris

Emily, en ambisiøs markedsføringssjef i tjueåra fra Chicago, får uventet sin drømmejobb i Paris når selskapet hennes kjøper et fransk luksus-markedsføringsbyrå – og hun har til oppgave å modernisere strategien for sosiale medier. Emilys nye liv i Paris er fylt med berusende opplevelser og overraskende utfordringer. Hun forøker å vinne tilliten til kollegene, få venner og navigere nye romanser.

City of Ghosts

En ung jente oppdager historier rundt om i hjembyen ved å kommunisere direkte med spøkelsene som bor der i denne animasjonsserien, fra en av folka bak Adventure Time. Etter planen skulle serien slippes i år, men vi vet ikke hvordan lanseringsdatoen er påvirket av COVID-19.

A Teacher

Kate Mara (House of Cards) og Nick Robinson (Love, Simon) spiller hovedrollene i denne dramaserien om en kvinnelig lærer som innleder et forhold med en mannlig elev. Serien bygger på filmen med samme navn, og er produsert for den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Vi vet ikke hvor og når serien blir tilgjengelig.

Norsk-ish

Helin, Amrit og Fariba er pluss minus 30 og er fortsatt ikke kvitt voksesmertene i dette humordramaet. Selda Ekiz gjør skuespillerdebut med rollen som Helin. Hennes lillesøster blir gravid utenfor ekteskap, men foreldrene ser ikke ut til å bry seg. Har familien hennes blitt for norsk?

Alenemoren Fariba legger ut noe i sosiale medier som kaster henne ut i et mediesirkus. Hennes umettelige eksponeringsbehov skaper en splid med faren. Amrit opplever at forskjellene mellom ham selv og hans hemmelige norske samboer bare blir større.

Heldigvis har de hverandre. I serien snakkes både norsk, persisk, punjabi og tyrkisk. Serien kommer på NRK TV 21. september.

The Queen's Gambit

Denne serien forteller om livet til et foreldreløst sjakkvidunder under den kalde krigstiden. Vi følger Beth Harmon fra hun er 8 til 22, når hun sliter med avhengighet mens hun forsøker å bli den største sjakkspilleren i verden.

Anya Taylor-Joy fra The Witch og nylig strømbare Emma. spiller hovedrollen i denne Netflix-serien.

Your Honor

Bryan Cranston fra Breaking Bad spiller hovedrollen i denne miniserien basert på den israelske serien כבודו. Det der ble forvirrende for dere som kan hebraisk, ikke sant? Å lese fra venstre til høyre og så bytte?

Det er cirka alt vi vet om serien, som er ti episoder lang og skal sendes på kanalen Showtime i USA. Vi vet ikke hvor eller når vi får se serien, men det meste tyder på at hele innspillingen er gjennomført.

Bildet over er fra Breaking Bad.

Into the Unknown: Making Frozen 2

Disney er et filmstudio som er særdeles opptatt av imaget sitt, og de fleste filmnørder som har sett gjennom bakomfilmene på en Disney-DVD vet at selskapet ofte forteller solskinnshistorier om produksjonene sine. Derfor er dette en forfriskende nyhet – en seks timer lang dokumentarserie om prosessen bak tidenes mest innbringende animasjonsfilm, Frost 2. Serien har fått ros for å være ærlig, og gi et innblikk i den hektiske og stressende produksjonsprosessen bak suksessfilmen! Den blir tilgjengelig når Disney+ kommer til Norge 15. september.

Delete Me

Svenske Happy Jankell, svensk-norske Amalia Holm, samt helnorske Thea Sofie Loch Næss (Hjerteslag, The Last Kingdom) og Axel Bøyum (Heimebane, Heksejakt) har hovedrollene i Viaplays første ungdomsserie, som handler om "vennskap, sjalusi, sex og hacking."

Bestevennene Marion og Marit går siste året på videregående og er klare for russetiden. I kjernen av historien finner vi en lekket sexvideo og en hacker på hevntokt. Delete Me er skrevet, produsert og regissert av Marie Kristiansen, som blant annet står bak ikoniske musikkvideoer, og regisserte fjerde sesong av Unge lovende.

I utgangspunktet skal serien slippes i desember, men innspillingen ble avbrutt av COVID-19, så det kan ende opp med å bli en 2021-serie.

Small Axe

Letitia Wright (Black Panther) og Star Wars-stjerna John Boyega spiller i denne mørke BBC-serien fra Steve McQueen (12 Years a Slave). Serien foregår i London på seksti-, sytti- og åttitallet, og skal fortelle fem historier fra det karibiske miljøet i byen. BBC omtales serien som en "antologi på fem filmer", og to av filmene ble valgt ut til filmfestivalen i Cannes i år.

Kid Cosmic

I denne animasjonsserien fra Craig McCracken, skaperen av Powerpuffjentene, får en annerledes og fantasifull gutt superkrefter når han finner fem kosmiske ringer. Med ringene kan han endelig oppfylle drømmene sine, men han lærer raskt at det er forskjell på drømmer og virkelighet.

Serien kommer på Netflix i år.

Love, Victor

Den nydelige tenåringsfilmen blir serie! Love, Simon-serien kommer til å foregå på samme skole som filmen, men vil følge en ny gruppe karakterer. Victor er i ferd med å oppdage selv. Han møter utfordringer hjemme, og sliter med sin seksuelle legning. Han tar kontakt med Simon når det virker for vanskelig for ham å navigere high school-tilværelsen.

I utgangspunktet var serien utviklet for strømmetjenesten Disney+, men Disney fant ut at tematikken i serien er litt for voksen for deres kjernemålgruppe, så strømmetjenesten Hulu sender den i USA. Det blir spennende å følge med på hvilken strømmetjeneste som plukker opp serien her til lands!

How To with John Wilson

Dette er en mystisk kommende serie vi vet svært lite om. HBO forteller at det er en dokumentarserie fra dokumentarfilmskaperen John Wilson, et ukjent navn for meg. Serien er produsert av Nathan Fielder, som lagde tre sesonger av Nathan For You, kanskje tiårets beste humorserie. Forventningene er derfor skyhøye til den mystiske serien.

Det er ikke sikkert at denne serien kommer i 2020, men klipp ble vist i en promo-video for den amerikanske strømmetjenesten HBO Max, så ihvertfall deler av serien er innspilt.

Ekstranummer!

Kristen Bell leder denne serien, der hun samler voksne folk som spilte i videregående-oppsetninger av musikaler. Gjengen øver videre, og setter opp forestillingen én gang til! Disney+ kommer til Norge 15. september.

Them

Dette er en ny skrekk-antologiserie som skal bli Prime Videos svar på American Horror Story. Første sesong skal hete Covenant, og foregår i 1953. Vi følger et svart ektepar som bestemmer seg for å flytte familien fra North Carolina til et helt hvitt Los Angeles-nabolag. Familiens hjem i en tilsynelatende idyllisk gate blir fort fylt av onde krefter – både reelle og overnaturlige – som truer med å ødelegge dem.

Them: Covenant kommer på Prime Video i år.

Nye filmer og serier