56 nye serier vi gleder oss til i 2020
Skrevet av:
Publisert:
26.03.2020
Oppdatert:
29.05.2020

56 nye serier vi gleder oss til i 2020

Hver uke kommer det en haug med nye serier på ymse strømmetjenester, og flere skal det bli! Vi gleder oss til disse 56 2020-seriene!

Den pågåenden COVID-19-pandemien har selvfølgelig påvirket flere av disse seriene, så mange datoer er usikre.

The Haunting of Bly Manor

The Haunting of Hill House er kanskje den beste skrekkserien jeg har sett. Nå skal serieskaper Mike Flanagan, samt flere av skuespillerne, følge opp serien med en ny, frittstående sesong ved navn The Haunting of Bly Manor. Også denne serien er løst basert på en klassisk roman, denne gangen "The Turn of the Screw" av Henry James.

Victoria Pedretti (Nell) og Oliver Jackson-Cohen (Luke) har bekreftet at de skal være med i sesongen, i nye roller. The Haunting of Bly Manor kommer på Netflix i år.

Bildet er fra The Haunting of Hill House.

The Mandalorian

Regissøren av Iron Man og Løvenes konge (2019) er serieskaper for den første live action Star Wars-serien. Den følger Pedro Pascal (Narcos, Game of Thrones) i rollen som "en ensom revolvermann i ytterkanten av galaksen, langt vekk fra rekkeviddet til Den nye republikken". Jeg gleder meg til å finne ut hva som er greia med Baby Yoda når strømmetjenesten Disney+ kommer til Norge i sommer.

Utopia

Denne serien er skrevet av Gone Girl-forfatter Gillian Flynn. I utgangspunktet ble den planlagt som en HBO-serie regissert av David Fincher (The Social Network, Mindhunter), men etter en krangel om budsjett gikk serien videre til Amazon Prime Video, uten Fincher.

Sasha Lane (American Honey) og Rainn Wilson (The Office) spiller hovedrollene i denne mørkt komiske konspirasjonsthrilleren. En gruppe unge voksne, som møtes på nettet, får tak i en undergrunnstegneserie som inneholder hemmeligheter som kan redde verden. De får raskt en mystisk statlig organisasjon etter seg.

Bildet er fra American Honey.

The Third Day

Denne kommende HBO-serien følger en mann, spilt av Jude Law, som besøker en bortgjemt øy som bare kan nås via en vei som såvidt reiser seg over vannet. Men det som ser ut til å være et spennende paradis med egne tradisjoner, avslører snart et mørkere hjerte, i stil med filmer som The Wicker Man og Midsommar.

Det fenomenale rollebesetningen inkluderer også Naomie Harris (28 Days Later, Skyfall) Emily Watson (Chernobyl), Katherine Waterston (Amundsen), Freya Allen (The Witcher) og Paddy Considine, som vi nettopp så i HBO-serien The Outsider. Serien er skapt av manusforfatter Dennis Kelly og kunstneren Felix Barrett.

Den første av The Third Days seks episoder skulle ha premiere på HBO Nordic 12. mai, men nå er serien utsatt til "høsten", uten noen spesifisert dato.

WandaVision

Scarlet Witch og Vision er to absurd kraftige Marvel-helter som har hatt litt for lite å gjøre i Marvel-filmene hittil. Vision døde en grusom død i Avengers: Infinity War. På ett eller annet metafysisk vis kommer denne serien likevel til å følge kjæresteparet i et romantisk komedie-drama med retrovibber, som også kommer til å fungere som en prequel til Doctor Stranges kommende oppfølger. Dette kan gå bra eller dårlig, men det blir ikke kjedelig!

Etter planen skal serien slippes på Disney+ i desember. Innspillingen begynte i november 2019, men var ennå ikke ferdig da den ble avbrutt av COVID-19-pandemien i mars.

Bildet over er fra Avengers: Infinity War.

Love, Victor

Den nydelige tenåringsfilmen blir serie! Love, Simon-serien kommer til å foregå på samme skole som filmen, men vil følge en ny gruppe karakterer. Victor er i ferd med å oppdage selv. Han møter utfordringer hjemme, og sliter med sin seksuelle legning. Han tar kontakt med Simon når det virker for vanskelig for ham å navigere high school-tilværelsen.

I utgangspunktet var serien utviklet for strømmetjenesten Disney+, men Disney fant ut at tematikken i serien er litt for voksen for deres kjernemålgruppe, så strømmetjenesten Hulu sender den i USA. Det blir spennende å følge med på hvilken strømmetjeneste som plukker opp serien her til lands!

Livstid

Den Emmy-vinnende serieskaperen bak Mammon kombinerer krim og underholdning i denne nye NRK-serien. Hver episode vil, i tillegg til å løse et krimmysterium, avdekke en puslespillbit om fortiden til politietterforskeren Victoria Woll, spilt av Tone Mostraum (Presten).

Serien skal sendes på NRK i år.

Lovecraft Country

Star Wars-regissør J.J. Abrams og Us-regissør Jordan Peele produserer denne HBO-skrekkserien. Den er basert på en roman med samme navn, om en svart science fiction-fan på femtitallet i USA, som opplever skjæringspunktet mellom skrekkforfatteren H.P. Lovecraft og det dypt rasistiske samfunnet han beveger seg gjennom. Serien kommer på HBO Nordic i år.

Raised by Wolves

Ridley Scott (Alien, Blade Runner) er serieskaper for denne sci-fi-serien, som handler om to androider - en mor og en far - som får i oppgave å oppdra menneskebarn på en mystisk ny planet. Når den voksende kolonien av mennesker truer med å bli revet fra hverandre av religiøse forskjeller, forstår robotene at det å kontrollere menneskers tro er en utfordrende oppgave.

Serien skal etter planen slippes på den amerikanske strømmetjenesten HBO Max i år. Vi vet ikke hvilken strømmetjeneste som kommer til å legge ut serien i Norge.

Bildet er fra Alien: Coventant.

The Undoing

The Undoing er det nyeste samarbeidet mellom Big Little Lies-skaperen David E. Kelley og Nicole Kidman. Serien skal ha seks episoder, og bygger på Jean Hanff Korelitzs roman fra 2014, om hvordan "et brutalts dødsfall og en kjede av forferdelige avsløringer" resulterer i "en spredt og veldig offentlig katastrofe" for Kidmans øvre middelklasse-mor.

Hugh Grant er også en av hovedpersonene i miniserien, som er regissert av danske Susanne Bier (Bird Box, I en bedre verden). The Undoing skulle komme på HBO Nordic 11. mai, men er nå utsatt til "høsten 2020".

Delete Me

Svenske Happy Jankell, svensk-norske Amalia Holm, samt helnorske Thea Sofie Loch Næss (Hjerteslag, The Last Kingdom) og Axel Bøyum (Heimebane, Heksejakt) har hovedrollene i Viaplays første ungdomsserie, som handler om "vennskap, sjalusi, sex og hacking."

Bestevennene Marion og Marit går siste året på videregående og er klare for russetiden. I kjernen av historien finner vi en lekket sexvideo og en hacker på hevntokt. Delete Me er skrevet, produsert og regissert av Marie Kristiansen, som blant annet står bak ikoniske musikkvideoer, og regisserte fjerde sesong av Unge lovende.

I utgangspunktet skal serien slippes i desember, men innspillingen ble avbrutt av COVID-19, så det kan ende opp med å bli en 2021-serie.

Harley Quinn

Harley Quinn er en av DC Comics mest populære tegneseriekarakterer. En klin gæren dame med babystemme, tøysete hår og store skurkeplaner. Men i utgangspunktet stammer hun ikke fra tegneseriene.

Nå skal hun vende tilbake til animasjonen, i den kommende serien Harley Quinn! Kaley Cuoco fra The Big Bang Theory spiller hovedrollen og produserer serien, der en haug med DC-helter og -skurker dukker opp. Den følger Harley mens hun stikker av fra den manipulerende kjæresten Jokeren, får seg bedre venner og lærer å bli den beste superskurken hun kan være!

Serien går allerede på strømmetjenesten DC Universe i USA. Vi vet ikke når den kommer til Norge.

Ratched

Sara_Paulson.JPG
Sara_Paulson.JPG

Denne serien følger Mildred Ratched, den onde oversøsteren i filmen Gjøkeredet. I denne prequel-serien skal hun spilles av Sarah Paulson (American Horror Story), og handlingen begynner i 1947. Derfra følger vi Ratcheds overgang fra en fremadstormende psykiatrisk sykepleier til en morderisk skurk.

Serien kommer på Netflix i år. Bildet er ikke hentet fra serien.

Brave New World

Romanen "Vidunderlige nye verden" handler om et framtidssamfunn som har oppnådd fullstendig fred og forsoning. Hvordan fikk de til det? Jo, ved å gjøre monogami, privatliv, penger, familie, filosofi, vitenskap og kulturelt mangfold ulovlig!

Alden Ehrenreich (Hail, Caesar!, Solo), Demi Moore (Ghost), Jessica Brown Findlay (Downton Abbey), Harry Lloyd (Game of Thrones) og Hannah John-Kamen (Ant-Man and the Wasp, Ready Player One) spiller i den nye serien, som er laget for den nye amerikanske strømmetjenesten Peacock.

Peacock lanseres i USA 15. juli, og da skal også Brave New World ha premiere. Vi vet heller ikke hvor serien blir å se i Norge.

The Underground Railroad

Moonlight-regissør Barry Jenkins står bak denne ambisiøse miniserien om Den underjordiske jernbanen, et nettverk av hemmelige ruter og trygge hus som slaver på 1800-tallet i USA benyttet seg av for å rømme fra slaveriet i sørstatene.

Miniserien begynte innspillingen i august 2019, og innspillingen var på vei mot slutten i februar, så vi håper og tror at serien dukker opp på Prime Video i 2020, som planlagt.

Bildet over er hentet fra Moonlight.

Crossing Swords

Produsentene av Robot Chicken står bak denne stop motion-animerte humorserien, der Nicholas Hoult (The Great) topper et stjernespekket stemmeteam.

Hoult spiller Patrick, en godhjertet bonde som lander en ettertraktet væpner-stilling på kongens slott. Drømmejobben hans blir raskt til et mareritt når han får vite at hans elskede land blir styrt av en gjeng sprengkåte monarker, kjeltringer og sjarlataner. Enda verre er at Patricks tapperhet gjorde han til familiens sorte får, og nå har de kriminelle søsknene hans kommet tilbake for å gjøre livet til helvete.

Serien slippes 12. juni på den amerikanske strømmetjenesten Hulu, men vi vet ikke hvem som kommer til å sende den i Norge.

Bridgerton

Grey's Anatomy-skaper Shonda Rhymes beveger seg over i britisk kostymedrama med denne Netflix-serien om sosietetskvinner i London på starten av 1800-tallet. Jeg krysser fingrene for gode intriger og syke kostymer, og er spesielt interessert i år se Julie Andrews stemmerolle.

Innspillingen har blitt avbrutt av pandemien, men vi håper at Netflix kan lansere serien i løpet av året likevel.

The Last Narc

I 1985 ble den amerikanske DEA-agenten Enrique “Kiki” Camarena kidnappet, torturert og drept av Mexicos mest beryktede narkobaroner. Trettifem år senere deler tre tidligere kjeltringer hittil ukjente detaljer. Dette er historien om Camarena, narkotikakartellet han infiltrerte, og agenten som risikerte alt for å oppdage sannheten.

Serien begynte på Prime Video i USA 15. mai, men har ennå ikke dukket opp på Prime Video, eller noen annen strømmetjeneste, i Norge. Vi venter spent på denne true crime-dokumentaren!

A Higher Loyalty

Den tidligere FBI-sjefen James Comey skrev i 2018 en sjokkerende bok om sine siste dager i jobben. "A Higher Loyalty: Truth, Lies and Leadership" legger grunnlaget for den kommende miniserien A Higher Loyalty.

Rollen som James Comey vil bli spilt av Jeff Daniels (The Newsroom), mens den irske karakterskuespilleren Brendan Gleeson (avbildet over i rollen som Knuckles fra Paddington 2) skal spille Donald Trump.

Love Life

Denne serien, produsert av Bridesmaids-regissør Paul Feig, skal følge kjærlighetslivet til en ny karakter i hver sesong. Først ut er Darby, spilt av Anna Kendrick (Pitch Perfect)!

Serien kommer på TV 2 Sumo fra 14. juni.

Kid Cosmic

I denne animasjonsserien fra Craig McCracken, skaperen av Powerpuffjentene, får en annerledes og fantasifull gutt superkrefter når han finner fem kosmiske ringer. Med ringene kan han endelig oppfylle drømmene sine, men han lærer raskt at det er forskjell på drømmer og virkelighet.

Serien kommer på Netflix i år.

Solar Opposites

Rick and Morty-skaperen Justin Roiland har laget enda en skrudd animasjonsserie for voksne. Serien handler om "en romvesen-familie fra en bedre verden som må søke tilflukt midt i USA. De er uenige om dette er forferdelig eller kjempebra."

Serien er laget for den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Vi vet ikke hvor den dukker opp her til lands.

Shadow and Bone

Denne ambisiøse fantasyserien på Netflix er basert på de to overlappende bokseriene "Shadow and Bone" og "Six of Crows" av forfatteren Leigh Bardugo. Serien kommer fra produsenten av Stranger Things og forfatteren bak Bird Box.

Serien rakk akkurat å unnagjøre innspillingen før koronakrisen, så vi krysser fingrene for at denne Netflix-serien kommer i år, som planlagt.

Bildet over er fra Stranger Things.

Upload

Denne serien foregår i nær fremtid, der døende mennesker kan velge å laste opp bevisstheten sin til en VR-verden. Blakke Nora jobber med kundeservice for det luksuriøse digitale etterlivet Lakeview.

Når tech-broen Nathan blir fatalt skadd i en bilukykke laster kjæresten han opp i Noras VR-verden for at de to kan leve sammen for alltid. Dét er Nathan overhodet ikke interessert i. Upload slippes på Prime Video 1. mai.

Chucky

Don Mancini, manusforfatteren bak alle syv Chucky-filmer (senest Cult of Chucky fra 2017), var ikke involvert i nyinnspillingen Child's Play fra 2019. Det er fordi han skal produsere, skrive og regissere en ny Chucky-serie. I en pressemelding skrev han:

- I disse urolige tider, tror jeg det er min forpliktelse som skrekkikon å nå et størst mulig publikum, på TV. I over 30 år har jeg skremt vettet ut av deg. Men nå, på kanalen Syfy, ser jeg frem til å virkelig gjøre en forskjell.

Serien gikk i innspilling i januar, og skal sendes på amerikansk TV i år. Vi vet ikke hvor eller når det blir mulig å få den med seg i Norge.

Bildet er ikke hentet fra serien.

Betty

Denne seks episoder lange HBO-serien er basert på den lille filmen Skate Kitchen, og alle de fem hovedrolleinnehaverne er tilbake. Den vil følge en mangfoldig gruppe unge kvinner som finner sin vei i livet gjennom den overveiende mannsorienterte skatekulturen.

Serien begynner på HBO Nordic 2. mai.

Grand Army

Denne serien er basert på et teaterstykke som heter "Slut". Dramaserien forteller historien om fem elever på videregående skole mens de sliter med seksuell, rasemessig og økonomisk politikk og kjemper for å lykkes og bli noen.

Serien kommer fra Gone Girl-produsent Joshua Donen and House of Cards-serieskaper Beau Willimon. Vi vet ikke om innspillingen har blitt påvirket av koronapandemien, men etter planen skal serien slippes på Netflix i 2020.

Bildet over er hentet fra House of Cards.

Briarpatch

Rosario Dawson spiller hovedrollen i denne serien, som går på TV i USA nå. Når detektiv Felicity Dill blir drept av en bilbombe, kommer søsteren Allegra Dill, en etterforsker som jobber for en senator, hjem til San Bonifacio for å finne drapsmannen. I etterforskningen avslører hun et nett av korrupsjon i den lille byen i Texas.

Vi vet ikke når serien blir tilgjengelig i Norge, eller på hvilken strømmetjeneste.

Utmark

HBO skal lage mørk norsk bygdehumor i denne dramakomedien Utmark, skrevet av danske Kim Fupz Aakeson (Kraftidioten). Serien på åtte episoder skal bygge på en skrudd hevnspiral, og foregår i en i en bygd "litt nord for ingenmannsland".

Utmark kommer på HBO Nordic i løpet av året.

Jurassic World: Camp Cretaceous

På nittitallet ble det forsøkt å lage en animert TV-serie basert på Jurassic Park. Konsepttegninger, manus og en trailer ble utviklet, men surpompen Steven Spielberg satte ned foten før han hadde sett noe av det.

Serien foregår samtidig som Jurassic World-filmene, og handler om en gjeng tenåringer som er på sommerleir på den andre siden av dinosaurøya Isla Nublar Kidsa får ikke kontakt med omverden, og må klare seg selv. Produsentene av Jurassic World og Jurassic World: Fallen Kingdom (ja, til og med surpompen Steven Spielberg) er på laget, og vi håper denne Netflix-serien treffer!

Truth Seekers

Denne Prime Video-serien handler om to paranormale etterforskere, spilt av Nick Frost og Simon Pegg, som også er forfattere for serien. Vi har sett dem som duo i Shaun of the Dead, Hot Fuzz, The World's End og Paul, og gleder oss til å se dem i serieform med denne skrekk-komedien.

Bildet over er fra Hot Fuzz.

Quiz

Årets mest sette serie i Storbritannia forteller historien om Who Wants to be a Millionaire-skandalen i 2001, der Charles Ingram vant en million pund, ved hjelp av hosting fra kona og en annen medhjelper i salen.

Miniserien Quiz er tre episoder lang, og baserer seg på et populært teterstykke som også heter "Quiz". Både teaterstykket og serien er skrevet av James Graham (Brexit: The Uncivil War), og serien er regissert av Stephen Frears (The Queen, Philomena). I hovedrollene spiller Sian Clifford (Fleabag) og Matthew Macfadyen (Succession) Ingram-paret, mens Michael Sheen (Masters of Sex) spiller programlederen Chris Tarrant.

Serien har gått på TV i Storbritannia og USA.

Y

En grusom hendelse tar livet av alle pattedyr i verden med et Y-kromosom, unntatt Yorick Brown og apen han har som kjæledyr i denne thrillerserien.

Tegneserien "Y: The Last Man" har blitt forsøkt filmatisert utallige ganger, og serieversjonen var endelig i gang med innspilling da koronakrisen brøt ut. Vi håper produksjonen kommer seg på beina igjen, så vi får se serien i år.

Y er produsert for den amerikanske TV-kanalen FX, og vi vet ikke hvilken strømmetjeneste som kommer til å plukke den opp for distribusjon i Norge.

I'll Be Gone in the Dark

I 2001 beviste DNA-analyser at to seriekriminelle som aldri hadde blitt identifisert, var én og samme person. The East Area Rapist, som begikk femti overfallsvoldtekter og to drap i Sacramento-området fra 1976-1979, og the Original Night Stalker, som drepte ti mennesker i Santa Barbara, Ventura og Orange County mellom 1979 og 1986, var én og samme mann.

The Golden State Killer var en seriemorder og -voldtektsmann som opererte fra 1974 til 1986. I 2018 ble han arrestert, etter én kvinnes iherdige etterforskning. Kvinnen døde før hun fikk se frukten av etterforskningen sin.

HBOs dokuserie basert på Michelle McNamaras bestselgende true crime-bok "I’ll Be Gone In The Dark: One Woman's Obsessive Search for the Golden State Killer" kommer på HBO Nordic 29. juni.

Small Axe

Letitia Wright (Black Panther) og Star Wars-stjerna John Boyega spiller i denne mørke BBC-serien fra Steve McQueen (12 Years a Slave).

Serien foregår i London på sekti-, sytti- og åttitallet, og skal fortelle fem historier fra det karibiske miljøet i byen.

Bildet er fra Star Wars: The Last Jedi.

Selena

Netflix' biografiske serie om nittitallsstjerna Selena skal slippe sine første seks episoder i høst. Jeg var ikke solgt før jeg så teaseren over!

We Are Who We Are

Denne HBO-serien fra Call Me By Your Name-regissør Luca Guadagnino følger to amerikanske tenåringer som bor på en amerikansk militærbase sammen med foreldrene i Italia. Serien utforsker tenåringstemaer som inkludert vennskap, kjærlighet og generell forvirring - i dette lille stykket USA i Italia.

HBO Nordic har ikke bekreftet at de skal sende serien, men den dukker opp et eller annet sted i 2020.

Bildet over er fra Call Me By Your Name.

High School Musical: The Musical: The Series

Denne meta-versjonen av High School Musical foregår på skolen der High School Musical ble spilt inn, og handler om at elevene skal sette opp "High School Musical: The Musical"! Jeg blir svett av bare å forklare tittelen. Vi kan se serien når Disney+ kommer til Norge i sommer.

Utredningen

Søren Malling (Forbrytelsen), Pilou Asbæk (Game of Thrones), Pernilla August (Star Wars: The Phantom Menace) og Rolf Lassgård (En mann ved navn Ove) er klare for en ny serie som tar for seg utredningen av mordet på Kim Wall.

Serien kommer fra serieskaper Tobias Lindholm (Jakten), og skal ha premiere på SVT i 2020. Vi regner med at en norsk strømmetjeneste plukker den opp i løpet av året! (Krysse fingrene-emoji)

Bildet er ikke fra serien.

Ju-on: Origins

På starten av 2000-tallet feide en japansk skrekkbølge over den vestlige verden. Sjangerfanatikere fikk øynene opp for filmer som Ju-on og Ringu, og resten av befolkningen skjønte tegninga da filmene ble nyinnspilt på engelsk.

Ju-on-serien blir 6 episoder lang, og skal fortelle bakhistorien for den første filmen. Ju-on: Origins vil fokusere på de "sanne" hendelsene som inspirerte filmene, og gir et nytt blikk på skrekken som rammer alle de som kommer i kontakt med huset.

Serien blir skrevet av Hiroshi Takahashi, som også skrev de originale Ju-On- og Ringu-filmene, og Takashige Ichise, som skrev den japanske skrekk-klassikeren Honogurai mizu no soko kara, bedre kjent for nordmenn som Dark Water.

Ju-on: Origins kommer på Netflix 3. juli.

The Queen's Gambit

Denne serien forteller om livet til et foreldreløst sjakkvidunder under den kalde krigstiden. Vi følger Beth Harmon fra hun er 8 til 22, når hun sliter med avhengighet mens hun forsøker å bli den største sjakkspilleren i verden.

Anya Taylor-Joy fra The Witch og nylig strømbare Emma. spiller hovedrollen i denne Netflix-serien.

Bildet over er hentet fra The New Mutants.

Adventure Time: Distant Lands

Animasjonsserien Adventure Time varte fra 2010 til 2018, og selv om den absolutt er populær blant barn, består fanskaren hovedsakelig av unge voksne menn som setter pris på kombinasjonen av oppfinnsom animasjon, absurd humor og ektefølt drama.

I år kommer serien tilbake, med fire timeslange, ekstra ambisiøse episoder. De har fått paraplytittelen Adventure Time: Distant Lands, og den første av episodene har premiere i USA 25. juni. Vi vet ikke når episodene blir tilgjengelige i Norge.

Hellstrom

Marvel-serien Hellstrom rakk akkurat å spille inn sine siste scener 14. mars, før alle film- og serieinnspillinger ble stanset dagen etter. Serien følger ikke en norsk mesterkokk, men to barn av en seriemorder, som forsøker å spore ned og drepe verdens verste mennesker.

Serien er produsert for den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Vi vet ikke hvor den kommer til å dukke opp her til lands.

Bildet er hentet fra en tegneserieforside, ikke fra serien.

The Good Lord Bird

Ethan Hawke har skrevet og spiller en sentral rolle i denne serien, produsert av Jason Blum, som blant annet står bak filmer som Insidious og Paranormal Activity.

Serien blir fortalt fra synspunktet til Onion, en fiktiv slave, som er en del av John Browns (Hawke) gjeng med soldater som vil avskaffe slaveri. De deltar i angrepet på Hærens depot på Harpers Ferry, West Virginia i 1859. Angrepet feilet, men endte opp med å bli begynnelsen på den amerikanske borgerkrigen.

Serien er produsert for den amerikanske TV-kanalen Showtime, og vi vet ikke hvor eller når vi i Norge vil få mulighet til å se den.

Kärlek & Anarki

En gift konsulent og en ung IT-tekniker gir hverandre utfordringer som stiller spørsmål ved samfunnets normer, i en flørtende lek som får uante konsekvenser i denne serien fra produsentene bak Quicksand.

Den svenske serien kommer på Netflix i år. Bildet er hentet fra Quicksand.

The Old Man

Jeff Bridges spiller den titulære gamle mannen i denne serien, basert på romanen med samme navn av Thomas Perry.

En tidligere etterretningsoffiser som lever "off the grid" blir målet for et attentatforsøk, og blir tvunget tilbake til verden han etterlot seg. Innspillingen av serien, som blir produsert for den amerikanske strømmetjenesten Hulu, er utsatt, så det blir spennende å se om denne serien overholder 2020-premiereplanene.

Bildet er ikke hentet fra serien.

Cursed

Denne Netflix-serien bygger på den illustrerte romanen av Frank Miller og Tom Wheeler, som forestiller seg en ny versjon av legendene om kong Arthur, "fortalt fra perspektivet til Nimue, en tenåringsheltinne med en mystisk gave som er bestemt til å bli den mektige (og tragiske) Lady of the Lake".

Serien hadde allerede planlagt en innspillingspause fra mars til august, og sånnsett traff de med timingen. Serien kommer på Netflix i sommer.

The Falcon and the Winter Soldier

Anthony Mackie aka Falcon aka Nye Captain America slår seg sammen med Sebastian Stan aka Bucky Barnes aka The Winter Soldier i den første MCU-serien på Disney+. Serien skal etter planen slippes i august 2020. Innspillingen ble avbrutt på grunn av koronakrisen, femten dager før den skulle wrappe. Jeg krysser fingrene for at de klarer å overholde premieredatoen likevel!

Bildet over er fra Captain America: Civil War.

American Crime Story: Impeachment

Siden første sesong av American Crime Story, The People vs. O.J. Simpson, begynte i 2016, har produsent Ryan Murphy lovet en sesong om orkanen Katrina. Nå er den utsatt igjen, og tredje sesong skal hete Impeachment, og handle om Bill Clinton

Mens Bill Clinton var president hadde han en affære med Monica Lewinsky, et lavtlønnet medlem av Det hvite hus-staben. Lewinsky var i starten av tjueårene. Affæren varte fra 1995 til 1997, og i 1998 ble historien lekket til pressen. Bill Clinton nektet at de hadde hatt et seksuelt forhold. Clinton ble stilt for riksrett for å ha løyet under ed, men ble frikjent fordi han ikke definerte oralsex og onani som "et seksuelt forhold".

Lewinsky skal produsere den nye sesongen, som kommer på amerikansk TV i år. I Norge har begge de forrige American Crime Story-seriene kommet på Netflix, en stund etter USA-premierene.

Bildet er ikke fra serien.

Your Honor

Bryan Cranston fra Breaking Bad spiller hovedrollen i denne miniserien basert på den israelske serien כבודו. Det der ble forvirrende for dere som kan hebraisk, ikke sant? Å lese fra venstre til høyre og så bytte?

Det er cirka alt vi vet om serien, som er ti episoder lang og skal sendes på kanalen Showtime i USA. Vi vet ikke hvor eller når vi får se serien, men det meste tyder på at hele innspillingen er gjennomført.

Bildet over er fra Breaking Bad.

A Teacher

Kate Mara (House of Cards) og Nick Robinson (Love, Simon) spiller hovedrollene i denne dramaserien om en kvinnelig lærer som innleder et forhold med en mannlig elev. Serien bygger på filmen med samme navn, og er produsert for den amerikanske strømmetjenesten Hulu. Vi vet ikke hvor og når serien blir tilgjengelig.

Bildet er fra filmen Shooter.

Jupiter's Legacy

Denne serien, fra Daredevil-produsenten Stephen S. DeKnight, er, i likhet med Cursed, en Netflix-produksjon basert på en ganske ny tegneserie av Frank Miller.

Serien foregår i et univers der vi fikk ekte superhelter på 1930-tallet. Serien foregår i nåtiden, og følger barna til verdens første generasjon superhelter. Superheltbarna sliter med å leve opp til foreldrenes legendariske bragder.

Serien har ingen premieredato, men kommer på Netflix i år. Bildet er fra tegneserien.

The Stand

The Fault in Our Stars- og The New Mutants-regissør Josh Boone står bak denne storslåtte serien basert på et av Stephen Kings mest berømte verk. James Marsden (Westworld) og Amber Heard (Aquaman) spiller hovedrollene i den apokalyptiske miniserien på ti episoder.

Serien er produsert for den amerikanske strømmetjenesten CBS All Access, og vi vet ikke hvilken tjeneste som vil tilby den i Norge. Bildet over er ikke hentet fra serien.

The Vow

The Vow er en kommende true crime-dokumentarserie fra HBO som dreier seg om sekten NXIVM og dens leder Keith Raniere. NXIVM utga seg for å være et multi-level-marketing-selskap som tilbød seminarer for personlig og profesjonell utvikling.

Skuespiller Allison Mack (Smallville, Wilfred) skal ha vært en av lederne i organisasjonen, som angivelig drev med sex-trafficking, brennmerking av kvinner og påtvunget sexslaveri. Mack og Raniere ble pågrepet i 2018 for sexhandel og tvangsarbeid.

Serien har ingen premieredato, men forventes å bli sendt i 2020.

Bildet over er ikke hentet fra serien, men er en illustrasjon introdusert under rettssaken som viser grunnleggeren Keith Raniere i midten, omgitt åtte "førstelinjeslaver".

Social Distance

Social Distance er en "karantene-antologiserie" produsert av Orange is the New Black-skaperen Jenji Kohan. Serien skal fokusere på den "nye, bisarre, forvirrende virkeligheten vi alle opplever."

Serien kommer fra en Orange is the New Black-manusforfatter og en Orange is the New Black-regissør, og begge to skal produsere serien hjemmefra. Det samme skal alle skuespillerne, så vi er spent på hvilken form denne nye serien tar.

Serien skal etter planen slippes på Netflix i år. Bildet er hentet fra Orange is the New Black.

Ambassadøren

Viaplays første egenproduserte humorserie er laget på en merkelig måte – en svensk, en norsk og en dansk versjon av serien ble spilt inn med samme manus og de samme kostymene, rekvisittene og kulissene.

Moralske gråsoner, kjappe replikker og oppblåste egoer er noen av ingrediensene når Viaplay byr på et humoristisk skråblikk på ambassadelivet i Mexico City. Ingjerd Egeberg har rollen som Norges ambassadør.

Nye filmer og serier