10 klassikere du endelig har tid til å se
Skrevet av:
Publisert:
20.03.2020
Oppdatert:
20.03.2020

10 klassikere du endelig har tid til å se

Har du noengang skrytt på deg å ha sett en film? Dét er du ikke alene om! Men nå som de fleste av oss ikke skal forlate hjemmene våre, harmdu masse tid til å catche opp!

En spørreundersøkelse utført for den britiske videoleietjenesten Lovefilm i 2011 kartla hvilke filmer folk lyver om å ha sett, og dette er de ti filmene briter later som de har sett.

10. The Great Escape

"Sett et gjerde foran disse mennene, og de vil klatre over det."

Denne Oscar-nominerte filmen fra 1963 tar for seg den sanne historien om en gruppe amerikanske krigsfanger som rømmer fra en tysk fangeleir.

4 prosent av de kartlagte britene sa de hadde løyet om å ha sett denne klassikeren.

Se hvor du kan streame den her!

9. Blade Runner

Kultfilmen Blade Runner ble ingen stor kinosuksess da den først ble vist, men regnes i dag som en sjangerklassiker. En visuelt fengslende film, basert på Philip K. Dicks roman "Do Androids Dream Of Electric Sheep?", med Harrison Ford i hovedrollen som detektiv Deckard.

Selv om Blade Runner er en populær og anerkjent sjangerfilm, svarte hele 5 prosent i undersøkelsen at de hadde løyet om å ha sett den!

Se hvor du kan streame den her.

8. Mafiabrødre

I Mafiabrødre, også kjent som Goodfellas, møter vi den halvt irske, halvt sicilianske gutten Henry Hill. Hans store drøm er å bli gangster, og fjorten år gammel rekrutteres han som løpegutt av den lokale mafiaen. Vi følger hans vei oppover i mafia-hierarkiet.

Hvis du ikke har sett denne Scorsese-filmen, men har skrytt den på deg i gode venners lag, deler du det med 5 prosent av respondentene.

Se hvor du kan streame den her!

7. Apokalypse nå!

Apokalypse nå! er en lang og ambisiøs antikrigsfilm fra dypt inni jungelen, som bygger på Joseph Conrads roman "Mørkets hjerte". Under Vietnam-krigen blir en amerikansk kaptein sendt til Kambodsja for å henrette en kollega som driver sin egen krig.

6 prosent av de som ble spurt i undersøkelsen har løyet om å ha sett denne!

Se hvor du kan streame den her.

6. This Is Spinal Tap

Denne filmen, for noen kjent som Hjelp, vi er i pop-bransjen, er en mockumentary om comebacket til en fantastisk klisje av et rockeband. Denne kultfilmen har en haug med legendariske sekvenser, levert med deadpan av åttitallets beste improvisatører.

7 prosent av britene har påstått at de har sett denne hysterisk morsomme filmen, selv om de aldri har satt seg ned for å se den.

Se hvor du kan streame den her!

5. Reservoir Dogs

"I don't wanna kill anybody. But if I gotta get out that door, and you're standing in my way, one way or the other, you're gettin' outta my way."

Åtte skadeskutte og suspekte individer fra samfunnets skyggeside møtes i et tomt lagerlokale etter et mislykket juveltyveri. Hvem er tysteren blant dem?

8 prosent av de som ble spurt, har løyet om å ha sett Quentin Tarantinos første film!

Se hvor du kan streame den her.

4. 2001: En romodyssé

2001: En romodyssé er en vakker film om evolusjon, teknologi og menneskers plass i universet, med romreisebilder som har holdt seg godt, til tross for at filmen kom ut året før menneskeheten satt sin fot på månen.

Dette sci-fi-mesterverket er en lang og stillestående film, og det er kanskje derfor hele 9 prosent av respondentene løy om å ha sett den.

Se hvor du kan streame den her!

3. Taxi Driver

Den søvnløse og paranoide krigsveteranen Travis Bickle tilbringer nettene i taxien sin i New Yorks gater. Når han treffer Betsy, som jobber med den politiske kampanjen til en senator, legger han seg i hardtrening, og blir sykelig opptatt av å rydde opp i all slags snusk for å gjøre verden til et bedre sted.

Vær bedre enn 11 prosent av menneskene fra undersøkelsen. Sjekk ut denne mørke klassikeren!

Se hvor du kan streame den her.

2. Casablanca

Casablanca er en av filmhistoriens mest feirede Hollywood-filmer, produsert midt under andre verdenskrig. Handlingen utspiller seg i Marokko, hvor amerikanske Rick Paine driver en nattklubb og bidrar til kampen mot nazistene i skjul. Avslutningsmonologen til Humphrey Bogart må være en av tidenes mest siterte dumpe-erklæringer.

13 prosent av de som ble spurt, sa de hadde løyet om å ha sett Casablanca.

Se hvor du kan streame den her!

1. Gudfaren

Francis Ford Coppolas Gudfaren-trilogi byr på legendariske skuespillerprestasjoner levert av Marlon Brando, Robert De Niro og Al Pacino. Her skildres den sicilianske mafiaens maktøkning i USA. Historien balanserer hele tiden mellom Corleone-slektens relativt normale familieliv, og den brutale businessen de driver på siden.

Utrolige 30 prosent av respondentene i undersøkelsen sa de hadde løyet om å ha sett Gudfaren!

Se hvor du kan streame den her.

Nye filmer og serier