100 serier du kan binge i karantene
Skrevet av:
Publisert:
10.03.2020
Oppdatert:
18.03.2020

100 serier du kan binge i karantene

Stadig flere nordmenn blir satt i karantene, enten de er smittet av koronaviruset, eller har kommet hjem fra et utsatt område. Her er hundre strømmetips fra Streamingguiden!

Scandinavian Star

I år er det 30 år siden brannkatastrofen på Scandinavian Star. Midt på natta brøt brannen ut, og 159 mennesker mistet livet. Hjelpemannskaper og myndigheter i Norge, Sverige og Danmark sto overfor en katastrofe og internasjonal mordsak. I bakgrunnen foregikk et økonomisk spill med spor til USA og internasjonal skipshandel. Brannen ombord på Scandinavian Star har vært et uløst mysterium i 30 år, og er den største uløste mordsaken i Norge i vår tid.

Dokumentarserien i seks deler forteller hele historien om Scandinavian Star, en vond historie som strekker seg over tre tiår!

Se hvor du kan streame den her.

Better Things

En av våre HBO-favoritter er endelig tilbake! Better Things er en serie om å være alenemor for tre døtre. Episodene er en halvtime lange, og de aller fleste har både sylskarpe observasjoner, hysteriske situasjoner og overraskende ideer. Pamela Adlon fra Californication skriver, regisserer og spiller en tilsynelatende virkelighetsnær karakter!

Se hvor du kan streame den her.

Folkeopplysningen

I høst gikk Andreas Wahls NRK-program Folkeopplysningen fra å være et informativt program om viktige samfunnspørsmål til å bli et helt klin kokos prankshow, løst hektet på viktige samfunnsspørsmål.

En fyr ble lurt til å tro at han var hovedpersonen i Netflix' nye superheltserie for å illustrere at det finnes mye informasjon om oss på sosiale medier. NRK tuklet med et skolevalg for å vise at falske nyheter er dårlig. En episode pranket seerne med en slags konspirasjonsteori, for å forklare at konspirasjonsteoretisk tenkning ikke er det samme som forskning. Det blir spennende å se om sesong 6 viderefører galskapen!

Se hvor du kan streame den her.

I Am Not Okay With This

Den nye serien fra folka bak The End of the F***ing World og Stranger Things handler om en tenåringsjente, spilt av Sophia Lillis fra It-filmene. Hun dealer med high school, en komplisert familie, begynnende seksualitet og mystiske superkrefter!

Se hvor du kan streame den her.

Altered Carbon

Netflix' hardbarka sci-fi-serie er basert på Richard K. Morgans cyberpunk-novelle med samme tittel, og foregår ca 300 år frem i tid. Her kan menneskesinnet transporteres inn i nye kropper, noe som gjør det mulig å leve i hundrevis av år. I andre sesong har Takeshi Kovacs byttet kropp, og Joel Kinnaman (Forbrytelsen) er erstattet med Anthony Mackie (Avengers: Endgame).

Se hvor du kan streame den her!

Avkledd

I sin nye serie avkler Jenny Skavlan hvorfor vi kler oss som vi gjør, og hvem som bestemmer hva vi fyller klesskapene med. Som en av Norges største moteprofiler vil Jenny ha det gøy med klær, samtidig som hun jages av et ønske om å følge med på de skiftende trendene. Jenny tar seerne med inn i en bransje som preger livene våre i større grad enn folk flest kanskje er klar over!

Se hvor du kan streame den her.

Living with Yourself

I denne sci-fi-komedie-serien spiller Paul Rudd (Ant-Man) begge hovedrollene. Han tar seg turen til et slags spa som lover å fikse DNA-et hans så han blir et bedre menneske. Han våkner opp morgenen etter, mer avslappet og frisk enn noensinne, men senere den kvelden, møter han seg selv i døra. Det viser seg at vår Paul Rudd er en forbedret klone, og at "originalen" ble begravd levende, men har klort seg ut.

Se hvor du kan streame den her!

Twin

Kristoffer Hivju er tilbake i landet, og vi ser dobbelt! De eneggede tvillingbrødrene Adam og Erik lever helt forskjellige liv – den ene er en ansvarlig familiefar, den andre en surfeboms som mister alt.

Erik søker hjelp hos broren, men får det ikke. Det ender til slutt med en slåsskamp, og Adam dør. Det er en ulykke, men ser ut som eit mord. For å slippe fengsel, overtaler Ingrid Erik til å overta identiteten til Adam.

Se hvor du kan streame den her!

Amazing Stories

På åttitallet ble Steven Spielberg inspirert av favorittbladet hans fra barndommen, og produserte TV-serien Amazing Stories, med frittstående episoder. Han er også produsent for den nye Amazing Stories-serien på Apple TV+.

Serien består av ti eventyr, som skal "transporte publikum til vidunderlige verdener, gjennom øynene til samtidens mest fantasifulle filmskapere, regissører og manusforfattere."

Se hvor du kan streame den her!

BoJack Horseman

BoJack Horseman er, etter min mening, den beste serien på streaming. Netflix har sluppet siste sesong om den deprimerte skuespillerhesten, og den anbefales hvis du er klar for en tung karantenetid.

Se hvor du kan streame den her!

Castle Rock

It og Stranger Things har gitt publikum mersmak på Stephen King, og denne serien foregår på sett og vis i alle bøkene hans! Andre sesong av den episke sagaen følger et sett nye hovedkarakterer, i samme verden som The Shining, The Green Mile, Misery og The Shawshank Redemption!

Se hvor du kan streame den her.

Silicon Valley

Sjette og siste sesong av den ultimate nerdeserien ruller og går i disse dager. Silicon Valley stiller med et veldig sterkt skuespillerlag og mer handling enn noen annen komiserie for tiden. Få med deg Pied Piper-gjengens siste eventyr.

Se hvor du kan streame den her!

Watchmen

Watchmen bygger på tidenes mest kritikerroste tegneserier, om en gjeng småfascistiske superhelter som har kjørt verden i grøfta. Serien plukker opp i 2019, etter handlingen i tegneserien fra 1985. USA vant Vietnamkrigen, Watergate-skandalen ble aldri avslørt, og Robert Redford er president i USA. Superhelter har blitt erklært fredløse, men noen av dem samles for å starte en revolusjon!

Se hvor du kan streame den her.

Daybreak

En high school-slacker-serie som foregår i et postapokalyptisk Los Angeles, fullt av zombier! Vi er klare for galskap.

Se hvor du kan streame den her!

The Righteous Gemstones

TV-prester har ikke et særlig godt rykte, men selv i en samtid der Visjon Norge presser demente pensjonister til å donere titusener er familien Gemstone der verste vi har sett. Danny McBride (Pineapple Express), John Goodman (The Big Lebowski), Walton Goggins (Justified), Adam Devine (Pitch Perfect) og Edi Patterson (Vice Principals) spiller verdens verste kristne.

Se hvor du kan streame den her!

Hellums kro

Bjarte Tjøstheim er tilbake! Denne gangen er han ikke prest, men daglig leder for et kro. Når eieren av to veikroer på hver sin side av E6 pensjonerer seg, bryter det ut full krig mellom de to daglige lederne!

Se hvor du kan streame den her.

Mrs. Fletcher

Kathryn Hahn fra Bad Moms, Transparent og I Love Dick spiller tittelrollen i denne serien, om hvordan nettporno og sosiale medier påvirker livene til nyskilte Eve Fletcher og sønnen hennes Brendan.

Se hvor du kan streame den her!

Jan Thomas og Einar blir venner

En av landets mest sjarmerende podcaster turte å stille spørsmålet "kan ikke alle bare være venner," og svaret viste seg å være ja! Nå har podden blitt en køddete Dplay-serie, der Einar Tørnquist og Jan Thomas drar på eventyr i Bjørneparken, på Stoke-kamp og på svenskebåten!

Se hvor du kan streame den her.

His Dark Materials

Phillip Pullmans fantasy-trilogi His Dark Materials, også kjent som «Det gylne kompasset» på norsk, slo ikke helt an sist bøkene ble forsøkt filmatisert. Når bøkene nå har blitt til påkostet HBO-serie, virker det derimot som de endelig har lykkes med å overføre Pullmans fantastiske univers til TV-skjermen. Anmeldere og publikum er fra seg av begeistring for serien, og det tror jeg du og kommer til og bli!

Se hvor du kan streame den her.

Mannen som falt

I 1988 bestemte Stortinget at den nye flyplassen skulle ligge på Hurum. Men nye tåkemålinger gjorde at vedtaket ble omgjort til Gardermoen. Målingene var omstridt, og Jan Wiborg var en høylytt kritiker. I juni 1994 falt Wiborg naken ut av hotellvinduet sitt i København og døde. Politiet konkluderte med at fallet var et selvmord. Men flere merkelige omstendigheter på rommet gjør at ikke alle har slått seg til ro med dette. Kan hans dødsfall knyttes til saken?

Se hvor du kan streame den her.

The End of the F-ing World

Første sesong av The End of the F-ing World var både sjarmerende og forstyrrende på én og samme tid. Vi så 17-åringene Alyssa og James på rømmen fra loven, Bonnie & Clyde-style, og siste episode ble avsluttet på en cliffhanger som faktisk gjør det helt umulig for oss som så sesong 1 å unngå å sette av hele helgen til binging!

Se hvor du kan streame den her.

Swamp Thing

DC-serien Swamp Thing fikk gode anmeldelser og mange fans da første sesong ble sluppet før sommeren, men det ble men den ene sesongen. Serien var etter sigende for dyr til å forsvare en sesong nr 2, og kort tid etter premieren ble det offentliggjort at serien ble skrinlagt for godt. Ukul avgjørelse, men en kul serie verdt å sjekke ut! Husk å ikke bliforglad i serien, da. Det er en smerte jeg som Firefly-fan ikke unner noen…

Se hvor du kan streame den her!

Kongen av Gulset*

Komiker Jonis Josef står bak denne serien om oppveksten på Gulset i 2005. Det er en god og personlig humorserie om en fyr som vil være kongen av ungdomsskolen sin, uten helt å få det til.

*Undertegnede jobbet i NRK mens første sesong av serien var i utvikling. Min innvendelse om at serien hadde vært morsommere hvis 27 år gamle Jonis spilte seg selv som 13-åring ble ikke fulgt opp :(

Se hvor du kan streame den her.

Servant

Den notoriske sjangerregissøren M. Night Shyamalan (Den sjette sansen, Split) gjør sin seriedebut på Apple TV! Servant er en psykologisk skrekkserie om to foreldre som har ansatt en barnepike til å passe på deres nyfødte vidunder. Det viser seg fort at alt ikke er som det skal.

Se hvor du kan streame den her!

Okkupert

Okkupert er tilbake for tredje og siste gang. Russerne har forlatt all norsk olje og gass i henhold til fredsavtalen, men vi er absolutt ikke ute av faresonen ennå. Norge er et land på kanten av demokratisk oppløsning.

Se hvor du kan streame den her!

Hjem til jul

Alle morsomme nordmenn er med i denne serien om Johanne, som er 30 år gammel og veldig, veldig singel. Hun forsnakker seg litt på en familiemiddag første desember, og ender opp med å love å ta med kjæresten sin hjem til jul! Da dater seg gjennom en gjeng unge, gamle, sinte og sporty menn og kvinner for å prøve å holde løftet sitt!

Se hvor du kan streame den her.

Vi møtte skuespillerne fra Hjem til jul. Se det her!

Vikings

Den siste sesongen av Vikings lover en brennhet krig mellom Bjørn og Ivar, og spennende ny slagmark, langt unna Kattegat. Skuespiller Katheryn Winnick (Lagertha sjæl) regisserer minst én episode av den nye sesongen, og du kan se den to timer lange åpningsepisoden nå.

Se hvor du kan streame den her!

The Marvelous Mrs. Maisel

The Marvelous Mrs. Maisel kommer fra skaperne av Gilmore Girls. En av de beste seriene på Amazon Prime handler om en jødisk husmor som starter en standup-karriere i New York på 1960-tallet!

Se hvor du kan streame den her.

Den følelsen

Njål Engesæth, fyren bak en av NRKs beste serier, Lisenskontrolløren, er tilbake. Denne gangen undersøker han følelser. Han har møtt noen av Norges sinteste mennesker, folk som har opplevd dyp sorg og noen som har følt avsky på kroppen.

Se hvor du kan streame den her!

Helene sjekker inn

I denne dokumentarserien besøker Helene Sandvig mennesker som bor og jobbber på institusjoner. I første episode av den nyeste sesongen besøker hun Alfheim ungdomshjem. Hva skal til for at de unge skal føle seg trygge på en institusjon som skal være hjemmet deres til de blir 18 år? Kan det i det hele tatt kalles et hjem?

Se hvor du kan streame den her.

The Confession Killer

Henry Lee Lucas er en morder, som har tilstått hundrevis av uoppklarte drap. Hvor mange av dem kan han ha begått, og hvilke konsekvenser fikk tilståelsene for Henry, de pårørende og det amerikanske rettssystemet? Denne true crime-serien åpner saken fra alle vinkler.

Se hvor du kan streame den her.

Truth Be Told

Aaron Paul og Octavia Spencer spiller hovedrollene i denne nye Apple-serien, om en true crime-podcaster. Når en mann har blitt siktet for drap som en følge av dekningen i hennes podcast, men mannen hevder han er helt uskyldig.

Se hvor du kan streame den her!

The Witcher

Enten du har lest bøkene, spilt spillene eller bare fått med deg hypen: The Witcher ser ut som noe å glede seg til. Dette er historien om tre individers sammenflettede skjebner i den enorme verdenen Kontinentet, hvor mennesker, alver, witchere, gnomer og monstere kjemper for å overleve og blomstre.

Se hvor du kan streame den her!

Ikke kødd med katter – på jakt etter en internett-morder

Denne true crime-serien handler om en nettvideo der en mystisk skikkelige med grønnhettegenser dreper to kattunger. Amatørdetektiver over hele nettet slår seg sammen for å spore opp fyren, men kattemorderen fortsetter å legge ut videoer der han dreper stadig flere katter. Videoene eskalerer fram til fyren legger ut sin siste video, der offeret er et menneske.

Se hvor du kan streame den her!

Soundtrack

Kall meg gjerne en kjempenørd (Kom igjen! Jeg vet du har lyst!), men det er stas med musikal. Denne nye Netflix-serien er et romantisk musikaldrama om kjærlighetshistoriene som forbinder en mangfoldig gruppe mennesker i Los Angeles!

Se hvor du kan streame den her.

Lost in Space

Lost in Space ble en av fjorårets mest populære Netflix-serier. Serien byr på en utrolig kul alien-robot, en fremmed planet og noen overraskende twister. Vi har ventet i over halvannet år på sesong 2 av serien, og nå er den her.

Sist vi møtte familien Robinson hadde skipet deres endt opp i en ny, farlig galakse, og begge robotene ombord ble slengt ut i verdensrommet. Slagordet for Lost in Space 2 er "Have You Seen Our Robot?", og vi håper familien finner den vennlige roboten først!

Se hvor du kan streame den her.

Sanditon

Nå kan du streame en helt ny britisk Jane Austen-serie.

«Hæ,» spør du. «Finnes det en Jane Austen-bok som ennå ikke har blitt et britisk kostymedrama?»

Selvfølgelig ikke! Jane Austen rakk aldri å fullføre boka om den lille badebyen Sanditon, men det stopper ikke britene fra å lage serie av de elleve kapitlene hun skrev, og lappe sammen en avslutning.

Se hvor du kan streame den her!

A Christmas Carol

Denne miniserien gjenforteller Charles Dickens-historien som du kanskje kjenner best fra Jim Carrey-versjonen eller Muppet-filmen, men som en bekmørk thriller fra fyren bak Peaky Blinders. Guy Pearce (Memento) spiller den sinte Ebenezer som ikke liker jula, og Andy Serkis (Ringenes herre, Planet of the Apes) spiller The Ghost of Christmas Past.

Se hvor du kan streame den her!

You

You hadde gått på amerikansk TV og fått spektakulært lave seertall, ett år før den plutselig dukket opp på Netflix over hele verden, rebrandet som en Netflix-originalserie. Det sexy psykopatdramaet ble plutselig en sensasjon, og nå slår strømmegiganten til med en helt ny sesong!

Se hvor du kan streame den her.

22. juli

Denne etterlengtede norske dramaserien løfter et blikk på terroraksjonen 22. juli 2011, men uten å følge verken gjerningsmannen eller ofrene. Dette er historien om de som var på jobb da terroren rammet Norge.

I de første episodene får vi blant annet se en blogger som sender en kontroversiell kronikk til Aftenposten, en anestesilege som havner i klinsj med ledelsen, traumeteamet i Oslo sentrum, og politivakten som mottok første nødtelefon.

Se hvor du kan streame den her.

Dracula

Stephen Moffat og Mark Gattis fornyet krimsjangeren med sin lekne oppdatering av Sherlock i 2010. Nå har serieskaperne oppdatert enda en klassisk britisk romankarakter! Danske Claes Bang (The Square, The Girl in the Spider's Web) spiller hovedpersonen sjæl, og i likhet med hver sesong av Sherlock har serien tre episoder i spillefilmlengde.

Se hvor du kan streame den her!

Klodenes kamp

H.G. Wells' "Klodenes kamp" kom ut for 121 år siden, men er tilsynelatende evig aktuell – vi slutter aldri å være redde for romvesener! BBC har produsert den nye miniserien. Vi gleder oss til å se menn i dress og med gamledager-sveis løpe fra skumle marsboere!

Se hvor du kan streame den her.

Hamilton

Carl Hamilton er en svensk hemmelig agent som har dukket opp i tretten bøker, sju filmer og to TV-serier, spilt av blant annet Peter Stormare, Stellan Skarsgård og Mikael Persbrandt. Nå er han tilbake i sin første serie på 30 år, og det er norske Jakob Oftebro som har overtatt hovedrollen.

Se hvor du kan streame den her!

Messiah

En ung mann med rolig lynne, langt hår og skjegg utfører tilsynelatende ekte mirakler og påstår han har direktekontakt med gud i denne geopolitiske thrilleren. Mirakelmann eller svindler ute etter å skape kaos? Guds sønn eller helt vanlig sønn?

Se hvor du kan streame den her.

Sex, Explained

Explained er en Netflix-serie der vi hver uke får en 15-20 minutter lang innføring i… noe. "K-pop", "politisk korrekthet", "monogami" og "kvinnelig orgasme" er blant temaene. Men nå har de sluppet en spin-off-serie, der hver episode forklarer et nytt aspekt ved… SEX!

Se hvor du kan streame den her!

Heksejakt

Ida Waage (Ingrid Bolsø Berdal) er økonomidirektør i et av landets ledende advokatselskaper. Når hun får en ukurant faktura på bordet, nekter hun å underskrive, og varsler i stedet styret. Presset mot Ida øker, og hun tar saken videre til styret, noe som skaper enorme ringvirkninger i norsk næringsliv!

Se hvor du kan streame den her.

Medical Police

Folka bak kultserien Childrens Hospital er tilbake med denne idiotkomiserien om en gruppe leger… som også er politi. De løser medisinske mysterier og redder kriminelle liv.

Se hvor du kan streame den her!

Allerud VGS

Herman Flesvig, Christian Skolmen og John Brungot spiller i denne nye norske sitcomen. Allerud videregående sliter med rykter, dårlig ledelse, ukonsentrerte lærere og svake elever. Nå må rektor snu trenden og gjøre skolen populær igjen!

Se hvor du kan streame den her.

Giri/Haji

De to fremmedordene i tittelen på denne kritikerroste serien er japanske og betyr «plikt» og «skam». En detektiv fra Tokyo reiser til London, på jakt etter sin antatt døde bror Yuto, som er anklaget for å ha drept nevøen til et Yakuza-medlem. Detektiven blir kjent med han kjent med Sarah Weitzmann (Kelly Macdonald) fra London-politiet.

Se hvor du kan streame den her!

Seriemorderen i Orkdal

Denne nye true crime-serien forteller om en av norgeshistoriens mest sensasjonelle drapssaker. I 1983 ble Arnfinn Nesset dømt for å ha drept 22 eldre mennesker på alders- og sykehjemmet han selv var bestyrer på. Drapsmetoden var å sette sprøyter med giften Curacit. Men hvem er Arnfinn Nesset, og hva var det som egentlig skjedde i Orkdal?

Se hvor du kan streame den her!

Cheer

Denne dokumentarserien følger cheerleadere fra Navarro College gjennom skader, ofre, personlige tilbakeslag og triumfer, fram mot en følelsesladd finalerunde i det nasjonale mesterskapet.

Se hvor du kan streame den her!

Star Trek: Picard

Etter 18 år er Patrick Stewart tilbake i rollen som Jean-Luc Picard. I denne nye serien er han pensjonert, og dypt rystet av Datas død i Nemesis (2002), samt ødeleggelsen av Romulus i Star Trek (2009).

Se hvor du kan streame den her!

Curb Your Enthusiasm

Den irriterte Seinfeld-skaperen Larry David er tilbake med serien han tilsynelatende kan starte og stoppe når han vil. Det blir spennende å se Larry ergre seg over nyttår, kunstig frukt, utilstrekkelig ros og en overraskelsesfest i den tiende sesongen på tjue år!

Se hvor du kan streame den her.

Chilling Adventures of Sabrina

Det har som kjent klikka for Riverdale, men den andre tegneserie-serien fra de samme serieskaperne har klart seg overraskende godt hittil. Få med deg en ny porsjon av tenåringsheksa Sabrinas sataniske high school-eventyr denne uka.

Se hvor du kan streame den her!

Avenue 5

Året er 2060, og menneskeheten har tatt steget fra funksjonelle, trange og spartanske romkapsler med frysetørret mat og vakum-toalett, til veldige skip med kunstig gravitasjon og alt-du-orker-buffet. Humor-sci-fi serien Avenue 5 er Veep-skaper Armando Ianuccis nyeste HBO-samarbeid, med Hugh Laurie (House), Zach Woods (Silicon Valley) og Josh Gad (Skjønnheten og udyret).

Se hvor du kan streame den her.

Ragnarok

Netflix har sluppet et norskspråklig apokalyptisk tenåringsdrama. Vgs-elevene i Ragnarok må forholde seg til helt vanlige, norske ungdomsproblemer som mystiske norrøne krefter og verdens undergang på bygda. Henriette Steenstrup, Odd-Magnus Williamson og Bjørn Sundquist dukker opp, og det samme gjør en haug med unge skuespillere fra SKAM og Heimebane.

Se hvor du kan streame den her!

Se også: Skuespillerne fra den nye norske Netflix-serien dubbet seg selv til engelsk

I Am a Killer

Denne Netflix-dokumentaren byr på intervjuer med dødsdømte drapsmenn. Dette er true crime for de som synes etterforsking er kjedelig, og virkelig bare vil ha grusomme detaljer og menneskelig lidelse!

Se hvor du kan streame den her.

Brille

Det norske panelprogrammet Brille har fått seg en ny programleder! Harald Eias tidligere bandleder Einar Tørnquist skal stille morsomme gjester naturfagsspørsmål, og vise morsomme YouTube-klipp, i den ellevte sesongen, som du kan begynne å streame nå.

Se hvor du kan streame den her!

Harald Eia presenterer - Sånn er Norge

Gamle-Brille har sagt opp TVNorge-kontrakta si, og gått tilbake til statskanalen, som Bård Tufte Johansen og Else Kåss Furuseth før han. I sin nye serie tar Eia en titt på det snodige landet Norge. Vi har som kjent verdens mest vellykkede samfunn. Hva har vi gjort for å få til det?

Se hvor du kan streame den her.

Aldri voksen

Vi følger en vennegjeng fra ungdomstida, som flytter tilbake til drabantbyen når alle har fått tenåringer. Dplays nyeste humorserie har et utrolig sterkt cast, med Christian Skolmen, Andrea Bræin Hovig, Laila Goody, Ine Jansen og Atle Antonsen på rollelista!

Se hvor du kan streame den her.

The Stranger

Folka bak Netflix-serien Safe er tilbake med en ny miniserie, nok en gang basert på en krimroman av Harlan Coben. Richard Armitage og Jennifer Saunders spiller hovedrollene i serien, der en mystisk fremmed forteller en mann en hemmelighet som får en ødeleggende innvirkning på hans perfekte liv.

Se hvor du kan streame den her!

Watergate

Mens riksretten går sin gang kan du se denne nye, intense og urovekkende aktuelle dokumentarserien om tidenes politiske skandale. En presset president tyr til drastiske grep for å sikre gjenvalg. Når fem menn blir tatt på fersken mens de bryter seg inn, settes en omfattende dekkoperasjon i verk. Senatshøringene fører USA stadig nærmere en konstitusjonell krise, og det går mot riksrett!

Se hvor du kan streame den her.

Locke & Key

Jackson Robert Scott (Georgie fra IT-filmene) spiller Bode i den etterlengtede Netflix-serien basert på Joe Hills Locke & Key! Etter at faren deres dør, flytter tre traumatiserte barn inn i huset der han vokste opp. Der finner de magiske nøkler som kan snu virkeligheten opp ned. Joe Hill er en av manusforfatterne bak den nye serien, sammen med produsentene bak Lost og The Haunting of Hill House!

Se hvor du kan streame den her.

It’s Always Sunny in Philadelphia

Amerikanere fikk faktisk se den trettende sesongen av It’s Always Sunny in Philadelphia allerede høsten 2018. Faktisk ble de ferdige med sesong 14 i november! Her til lands har vi måttet vente i halvannet år, men endelig kan vi streame episode 135-144 av den mørke sitcommen!

Se hvor du kan streame den her.

Mythic Quest: Raven's Banquet

Men ikke nok med det! Skaperne av Always Sunny har også sluppet en helt ny serie på Apple TV+. Mythic Quest: Raven's Banquet er en humorserie om et spillstudio, og i tillegg til Rob McElhenney, tidligere kjent som Mac, dukker F. Murray Abraham (Amadeus) og Danny Pudi (Community) opp.

Se hvor du kan streame den her!

Morra mi

Denne varme dokuserien fra NRK består av frittstående episoder om mennesker som elsker mødrene sine. I hver episode møter vi en sønn eller datter som vil sette seg ned med mamma for å snakke om noe de aldri har vært åpne om!

Se hvor du kan streame den her.

High Maintenance

Denne kult-favoritten er basert på en webserie, og følger en fyr som leverer marijuana i Brooklyn. På jobb møter han ulike mennesker og situasjoner, og episodene kan være morsomme, såre eller skremmende. Hvis du har gått glipp av serien kan vi glede deg med at du kan hoppe inn når som helst — for eksempel en episode av sesong 4, som er seriens nyeste.

Se hvor du kan streame den her!

McMillion$

Denne serien har et dollartegn i tittelen, noe som gjør den tilnærmet umulig å søke på. På nittitallet arrangerte McDonald’s et enormt populært spill i samarbeid med brettspillet Monopol. McDonald's-kunder fikk Monopol-brikker sammen med kjøpene sine, enkelte kombinasjoner av brikker kunne byttes i kassa mot penger, og noen tilfeldige vinnere vant millionpremier. Men hvor tilfeldige var vinnerne?

En kriminell mesterhjerne kalt «Onkel Jerry» jobbet for PR-byrået som organiserte konkurransen. Ved å stjele verdifulle spillbrikker fra McDonald’s kunne Jerry håndplukke vinnere, lure politiet og dele de urettmessig ervervede premiene. På den måten svindlet han til seg flere millioner over 12 år, uten å bli oppdaget!

Se hvor du kan streame den her.

The Pharmacist

I 1999 har apotekeren Dan Schneider fra Louisiana mistet sønnen sin i en narko-relatert skyteepisode. Innen noen få måneder merker han en enorm pågang av unge, tilsynelatende friske kunder som skal ha det smertestillende opiatet OxyContin.

Dan tyr til ekstreme metoder for å avdekke korrupsjonen bak den amerikanske opioidpidemien, med ett oppdrag: Å redde livet til andre sønner og døtre i samfunnet hans. Deretter skal han ta opp kampen mot Big Pharma.

Se hvor du kan streame den her!

Who Killed Malcolm X?

Den afroamerikanske lederen Malcolm X var en av sekstitallets mest polariserende figurer. en svart nasjonalist og en kandidat til å ta over ledelsen av the Nation of Islam, fram til han forlot organisasjonen i 1964.

I 1965 ble han drept, i en alder av 39. Den offisielle forklaringen hevder at tre menn fra organisasjonen skjøt Malcolm X 21 ganger. Flere tiår etter drapet starter en aktivist et komplisert prosjekt for å avdekke sannheten, og søke rettferdighet!

Se hvor du kan streame den her.

Narcos: Mexico

Diego Luna og Michael Peña er tilbake i andre sesong av Narcos-spinoffen, som flytter handlingen fra Columbia til Mexico. Vi følger fortsatt Felix Gallardo mens han bygger et narkoimperium på åttitallet. Dette markerer starten på Mexicos narkotikahandel, og de enorme konfliktene som har oppstått rundt den!

Se hvor du kan streame den her.

Kidding

Mr. Pickles er en varm barne-TV-programleder som sliter med å gå videre etter sønnens død. I manuset hadde karakteren beskrivelsen «tenk Jim Carrey, mens du husker tilbake på Eternal Sunshine». Carrey tok rollen, og i TV-debuten fikk han også med seg Michel Gondry, regissøren av nevnte filmperle.

Se hvor du kan streame den her!

ZeroZeroZero

Skaperne av Gomorra er tilbake med denne internasjonale thrillerserien med Andrea Riseborough (Birdman), Dane DeHaan (Chronicle) og Gabriel Byrne (Louder Than Bombs) i hovedrollene. Serien ble vist under filmfestivalen i Venezia til strålende mottakelse, og følger et lass med kokain mens det blir smuglet fra Sør-Afrika til Europa!

Se hvor du kan streame den her

Homeland

Homeland er på vei mot slutten. I åttende og siste sesong har Saul blitt USAs nasjonale sikkerhetsrådgiver, og skal føre fredsforhandlinger med Taliban. Han vil ha med seg Afghanistan-kjenneren Carrie, men hun sliter fortsatt med traumer fra de 7 månedene hun har sonet, umedisinert, i den russiske gulagen.

Se hvor du kan streame den her!

For Life

Denne nye serien bygger på den sanne historien om Isaac Wright jr.. Han ble fengslet for en forbrytelse som han ikke hadde begått. Mens han sonet livstidsstraffen sin, tok han utdanning og ble advokat. Han fikk dommene mot mer enn tjue andre innsatte gjenopptatt, før han til slutt beviste sin egen uskyld!

Se hvor du kan streame den her.

Vikingane

Vikingane er tilbake, nesten tre år etter forrige sesong! I sesong 3, som også går under navnet Sesong 0, har de fått med viking-veteran Thorbjørn Harr. Karakteren Jarl Bjørn er ikke, juridisk sett, samme karakter som Jarl Borg fra Vikings.

Se hvor du kan streame den her.

Better Call Saul

Den tragikomiske historien om hvordan «Slippin’» Jimmy McGill ble den lugubre advokaten Saul Goodman nærmer seg slutten. Femte sesong er i gang, og blir den nest siste i serien. Jeg lurer på om spin-offen er i ferd med å avslutte enda sterkere enn Breaking Bad gjorde.

Se hvor du kan streame den her!

Hunters

Denne nye serien er produsert av Jordan Peele (Get Out, Us). Al Pacino spiller "jødiske Batman," som leder en lurvete gjeng Nazi-jegere på jakt etter hevn i New York City i 1977. Det handlingsfylte dramaet en hemmelig motstandshistorie, og balanserer humor, vold og rike karakterskildringer.

Se hvor du kan streame den her.

Catastrophe

Irske Sharon blir overraskende gravid etter at amerikanske Rob har vært innom London på en svipptur. De to gjør et vanskelig og klumsete forsøk på å forelske seg og bli et par i denne enestående humorserien.

Se hvor du kan streame den her!

A Million Little Things

A Million Little Things er en amerikansk dramaserie om en vennegjeng i Boston som tenker gjennom egne livsvalg etter et uventet dødsfall. Når en i gjengen velger å ta sitt eget liv, innser de andre at det er på tide å begynne å leve på ordentlig.

Se hvor du kan streame den her.

Last Week Tonight

Dette politiske humorshowet leverer latterkuler og tjue minutter lange gjennomganger av internasjonal politikk hver uke, og denne oppskriften førte til at Sad Zazu's Mildly Interesting Explain Train vant prisene for beste talkshow og beste varieté-manus under årets Emmy-utdeling. Første episode av den nyeste sesongen handler om betalingsmodeller for det amerikanske helsevesenet.

Se hvor du kan streame den her!

The Crown

I den tredje sesongen av Netflix-serien The Crown følger vi den britiske kongefamilien gjennom 12 turbulente år på 60 og 70-tallet. Storbritannia er ikke fullt så stort lenger, og landet er anstrengt både politisk og økonomisk. Én av flere regenter vi møter er en eldre Dronning Elisabeth, nå spilt av Olivia Coleman (Broadchurch), som gjennom 25 år på tronen har måttet se samveldet sitt langsomt bli en skygge av det hva det en gang var. Sesong tre har premiere på Netflix 17. november!

Se hvor du kan streame den her!

The Man In the High Castle

Den fjerde og siste sesongen av Amazon Prime-serien om et alternativt 60-tall der nazi-Tyskland og det japanske keiserriket vant andre verdenskrig, hvor hele Europa og halve USA ble underlagt tyskerne, som nå står i fare for å naziste vårt eget nokså nazifrie parallelle univers. Nazisme er dårlig, men denne serien er bra!

Se hvor du kan streame den her!

The Toys That Made Us

Power Rangers! My Little Pony! Ninja Turtles! Alle de gamle lekene som i dag samler støv på loftet til foreldrene dine er tilbake! I hvertfall den tredje sesongen av Netflix' dokumentarserie om lekene som formet oppveksten vår. Sett av et ledig tidspunkt i Pusur-kalenderen din, rør deg et glass sjokomelk og sett deg på gulvet helt foran TV-en for maksimal nostalgisk effekt av den nyeste sesongen av The Toys That Made Us.

Se hvor du kan streame den her!

Kald krig

Vi lever heldigvis i en periode med relativ geopolitisk stabilitet. Det begynner å bli lenge siden mannen i gata hadde lammende atomkrig-angst, og nærmeste bomberom har enten blitt til serverhall eller fritidsklubb. «Kald krig» er NRKs nye dokumentarserie i fem deler. Knips en jod-tablett, sprett opp en vellagret boks hermetikk og opplev historien gjennom arkivopptak og intervjuer med menneskene som tok del i den kjølige konflikten.

Se hvor du kan streame den her!

World on Fire

Mer krig!

:)

:(

Forhåpentligvis er vi alle enige om at krig er best på film og TV. BBCs splitter nye dramaserie «World on Fire» skildrer andre verdenskrigs blodige alvor fra flere perspektiv på tvers av et kontinent i brann.

Se hvor du kan streame den her!

Førstegangstjenesten

En krigsentusiast, en bortskjemt russ, en kvinnelig mannssjåvinist og en hvit flerkulturell rapper stiller til førstegangstjeneste i Herman Flesvigs nye nettserie. Vi får se hvordan de klarer seg, men jeg setter mine penger på «ikke særlig bra».

Se hvor du kan streame den her!

The Expanse

Da amerikanske Syfy valgte å ikke fornye The Expanse etter tre sesonger, satte det mange sci-fi sinn i kok. En omfattende kampanje for å få reddet serien ble iverksatt, og det tok ikke lang tid før Jeff Bezos og Amazon kunne annonsere at The Expanse var reddet. Nå er sesong 4 endelig her, og det rapporteres at serien bare har hatt godt av å bytte beite.

Se hvor du kan streame den her!

Work in Progress

Hun er skeiv, deppa og bærer på noen kilo for mye. Impro-ikon Abby McEnany spiller en fiksjonalisert utgave av seg selv i denne mørke komi-serien. Middelaldrende Abbys liv og mentale helse virker å være på vei i en nedgående spiral, før hun møter transmannen Chris. Klarer nevrotiske Abby å holde på kjærligheten? Denne nye komiserien kommer, utrolig nok, fra regissøren og manusforfatteren bak The Matrix!

Se hvor du kan streame den her!

Sex Education

Andre sesong av fjorårets binge-favoritt er endelig her! Sexolog-sønn Otis har funnet tonen med rørlegger-datter Ola, samtidig som sexolog-mor Jean og rørlegger-far Jakob også har funnet hverandre. Kleint og rart for alle involverte. «Klinikken» hvor usikre og uerfarne tenåringer kunne få råd om sex fra usikre og uerfarne Otis er lagt ned og Maeve er glemt og står igjen som ikke mer enn en fotnote i Otis' følelsesliv. Eller?

Se hvor du kan streame den her!

Little America

Apple har ikke spart på kruttet med sin nye strømmetjeneste, og vi har fått en fin bukett velproduserte serier fra selskapet som har så mye penger at sparing på krutt strengt tatt ikke burde være nødvendig. Little America er en antologiserie om innvandring, hvor vi følger åtte ulike skjebner basert på sanne historier.

Serien er produsert av en rekke store navn, som Kumail Nanjiani (Silicon Valley), Alan Yang (Parks and Rec) og Lee Eisenberg (The Office US). En produksjon med høy både kulturell og vanlig kapital, altså.

Se hvor du kan streame den her!

The Outsider

En ung gutt blir funnet drept på groteskt vis, men kanskje ikke helt uventet fra en serie basert på en Stephen King-roman er det overnaturlige krefter i spill. Serien ble tatt veldig godt i mot etter premieren, og står i skrivende stund med imponerende 9,1 av 10 stjerner på IMDb.

Se hvor du kan streame den her!

Neste sommer

Den populære situasjonskomedien satt til et sted der det aldri regner langs norges kyst et sted, er inne i sin syvende sesong! Oppskriften er den samme som før: Trond Fausa Aurvåg & Co bader i sommerlig sol og vikler seg inn i situasjoner de ikke kommer seg ut av før du, seeren, har fått i deg usunne mengder andrehånds-kleinhet.

Se hvor du kan streame den her!

Solsidan

Solsidan er også tilbake med sin sjette sesong, fire år etter den femte. Nå er det ni år siden Alex og Anna flyttet til barndomshjemmet hans i Saltsjöbaden, og hverdagen ruller videre i familiesitcomen.

Se hvor du kan streame den her!

Looking for Alaska

Norske Kristine Frøseth (Sierra Burgess Is a Loser, The Society) spiller hovedrollen i Looking for Alaska. Serien bygger på boka med samme navn av John Green, som også skrev bøkene som ble til The Fault in Our Stars og Paper Towns.

Se hvor du kan streame den her.

Devs

Devs er en miniserie om Lily, en ung softwareingeniør som jobber for et avansert teknologiselskap i Silicon Valley. Etter kjærestens selvmord, aner Lily muffens, og begynner å etterforske.

Hun innser raskt at alle spor fører til Forest, hennes hemmelighetsfulle administrerende direktør, og Devs, selskapets utviklingsdivisjon. I Lilys søken etter å oppdage sannheten, avdekker hun en teknologibasert konspirasjon som kan forandre verden.

Se hvor du kan streame den her!

Dave

Kødderapperen Lil Dicky følger Atlanta-modellen når han skriver og spiller hovedrollen i en delvis selvbiografisk dramakomedie. Dave er en slabbadask i tjueåra som er overbevist om at han kan bli verdens beste rapper!

Se hvor du kan streame den her.

Noughts and Crosses

Serien foregår i en alternativ verden, der svarte mennesker, "Kors", hersker over hvite mennesker, "Noughts". Mens fordommer, mistillit og et voksende opprør ulmer i gatene, vokser det fram en lidenskapelig romanse mellom Sephy og Callum. Dette forholde vil føre dem begge til fryktelig fare.

Se hvor du kan streame den her!

Breeders

Martin Freeman (Hobbiten) spiller i denne komiserien, som gir et litt kynisk blikk på tilværelsen som småbarnsforelder. For det er visst mulig å elske barna sine til universets ende, og samtidig bli rasende nok til å ønske å sende dem dit!

Se hvor du kan streame den her.

Rig 45

Viaplays krimserie er tilbake med en ny sesong, denne gangen med norske Rune Temte (Captain Marvel) i en sentral rolle. Petra returnerer til oljeriggen, noen måneder etter første sesongs dramatiske slutt, idet en død kropp flyter i land på den skotske kysten. Kroppen tilhører Petras bror Fredrik, som ble drept av noen i Rig 45-besetningen – og nå begynner politiet å tro at Petra snakker sant.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier