Her kan du streame årets julekalendere
Skrevet av:
Publisert:
29.11.2019
Oppdatert:
01.12.2020

Her kan du streame årets julekalendere

Hvis du tar deg ordentlig tid til adventskosen, rekker du kanskje å holde følge med alle disse 15 julekalenderne i 2020!

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker. I desember kan du streame minst 15 julekalendere! Watchlist de du har lyst til å følge!

Stjernestøv

I NRKs splitter nye julekalender møter vi Jo, som må flytte til en ny by etter foreldrene hans skiller seg. Jo og faren Steinar har et spesielt forhold til Nordstjerna, og når den på mystisk vis slukker, må Jo redde både dagen og jula sammen med Elly, en jente med magiske krefter som viser seg å bo på loftet hans.

Se hvor du kan streame den her!

Tinkas juleeventyr

Forgjengeren til årets TV 2-kalender handler om nissejenta Tinka, som finner ut at hun er annerledes enn alle de andre nissene. Tinkas amulett endrer ikke farge fra grønn til rød, slik klassekameratene gjør. Hun finner ut at hun er halvt nisse og halvt menneske. Menneskemoren er død, og faren hennes er nissekronprinsen Storm, som har forsvunnet inn i menneskenes verden.

Nissen Tinka og mennesket Lasse prøver å finne ut hvorfor nissene har tapt sin magi, og hvorfor mennesker og nisser ikke har sett hverandre på 100 år. Hvorfor blir ikke den magiske julestjernen lenger tent fra toppen av ensomhetens tårn?

Se hvor du kan streame den her!

Tinka og kongespillet

Årets julekalender på TV 2. To år etter Tinka oppdaget at hun ikke bare er halvt nisse, men attpåtil kronprinsesse av Nisseriket, må hun kjempe om tronen når hennes far kongen forsvinner. Gjennom en rekke sagnomsuste prøver må hun konkurrere mot en utvalgt kriger fra hver av rikets fire regioner, og vinne sin plass på tronen før julen ringes inn.

Se hvor du kan streame den her

Jul i Blodfjell 2

Adventskalenderen Jul i Blodfjell har vært en gedigens suksess på TVNorge og Dplay, og nå kan du se alle episodene fra begge sesongene! Denne stjernespekkede kalenderserien er stappfull av popkultur-referanser, absurde karakterer og kreative mord med en julete vri.

Se hvor du kan streame den her.

Det store eksperimentet

Viaplay har tre sesonger av Det store eksperimentet, der en ond forsker spilt av Anne Marie Ottersen vil kidnappe julenissen for å ødelegge jula. I sesong 3 er det Håvard Lilleheie som skal hjelpe to vidunderbarn med å gjennomføre eksperimenter for å stoppe henne.

Se hvor du kan streame den her!

Snøfall

NRKs storslåtte julekalender Snøfall fra 2016. Vi gleder oss til å høre Selmas sang igjen, og få et gjensyn med Winter, julenissens onde sekretær.

Se hvor du kan streame den her!

Emblas saga

Mens vi nordmenn så Snøfall i 2016, fikk svenskene møte en helt annen Selma. Hun her bodde i en kokko steampunk-verden, med luftballonger og en mann som bruker tre hatter samtidig! I Norge har hun riktignok endret navn til Embla, for å unngå forvekslinger.

Se hvor du kan streame den her!

Pakten

NRK har også denne danske favoritten. En gang for over 200 år siden, skjedde det et mirakel. En pakt ble inngått mellom et menneske og en nisse, en pakt som kunne motstå angrep fra den grusomme isheksa Iselin. Og nå, 200 år senere, er Iselin på krigsstien igjen, og jakten på pakten må begynne!

Se hvor du kan streame den her.

Jul i Skomakergata

Ingen barn setter pris på denne julekalenderen, men det er det veldig mange voksne som gjør. Derfor kommer den til å være tilgjengelig i nettspilleren i år også!

Se hvor du kan streame den her.

Nissene på låven

For meg blir det ikke jul uten et lite gjensyn med denne realityparodien, som traff akkurat da Big Brother var på sitt mest populære i 2001.

Se hvor du kan streame den her!

Vertshuset Den gyldne hale

Folk som elsker tegnspråk, dårlige dataeffekter og julekos kan ta et gjensyn med Den gyldne hale. Når vertshuset åpner sine dører for gjester, håper vertskapet selvsagt å få huset fullt. Og ettersom dagene går, skal vi få se at det kommer én gjest til vertshuset hver dag, som skal bli og feire jul der!

Se hvor du kan streame den her.

Amalies jul

Jul i Blåfjell og Jul på Månetoppen er desverre ikke tilgjengelige i år, men første del av trilogien kom allerede i 1995, og du kan streame den nå. Klarer Nisseungen å nisse nok nissestreker og nissegleder før den store prøven på Månetoppen? Og vil det komme menneskefolk i det store huset?

Se hvor du kan streame den her!

Asbjørns julekalender

Asbjørn Brekke er en klassisk norsk humorkarakter – den ensomme, positivt innstilte fyren som lever et stusslig liv helt uten selvinnsikt. I denne kalenderen møter han 2015s største kjendiser!

Se hvor du kan streame den her.

The Julekalender

Denne sitatmaskinen var en billig TV 2-kalender på nittitallet, skrevet og spilt av den trønderske humorgruppa Travellin' Strawberries, som ingen har hørt om verken før eller siden. Likevel har den bestått i veldig mange år, og TV 2 Zebra sender den lineært i år igjen.

Se hvor du kan streame den her!

Høssing julekalender

Ta turen til Norges snodigste kommune, der du blir tatt godt i mot av Ringo og Bjørg, Høssing Lokal-TVs eminente, og litt vaklende programledere.

Få med deg hva som skjer på muldvarpreservatet, hør Vendetta Carlsbergs evigaktuelle julehit "Julearmageddon", eller se ordfører Hroar Stiltskins storstilte planer for Disneyland i Høssing. Kalenderen ligger som tredje sesong av serien Høssing kommune!

Se hvor du kan streame den her.

Nye filmer og serier