Netflix vil la deg styre hastigheten 
- filmskapere reagerer
Skrevet av:
Publisert:
07.11.2019
Oppdatert:
08.11.2019

Netflix vil la deg styre hastigheten - filmskapere reagerer

Praktisk og tidsbesparende, eller ødeleggende og usunt? Mange mener mye når Netflix prøvetester ny funksjon.

Skulle du ønske siste sesong av favorittserien din gikk…saktere? Er dokumentaren du ser på litt seig? Er det gøy når karakterene høres fulle ut på 0.75 ganger normal hastighet? Netflix kan bekrefte at de eksprimenterer med å la seerne styre avspillingshastigeten, etter flere ubekreftede rapporter på Twitter om at et lite knippe Android-brukere hadde fått funksjonaliteten.

Den nye funksjonen dukket først opp hos enkelte brukere for et par uker siden, og har skapt furore hos flere profilerte bransjefolk som mener funksjonen vil forringe den kunstneriske kvaliteten og kreative visjonen til innholdet de leverer til streaming-giganten. Filmskapere som Brad Bird (De utrolige), Judd Apatow (Love) og Peyton Reed (Ant-Man) gikk blant annet hardt ut på twitter med følgende tweets:

Men som med så mye annet er meningene delte. Mens filmskaperne er kritiske, er Twitter-kommentariatet langt mer entusiastiske. En bruker skriver at det høres ut som en fantastisk måte å se film og TV på, og oppgir at hen både har dårlig tid og konsentrasjonsevne. En annen mener det vil bli nyttig for enkelte filmer og serier med unødvendig langdrygt tempo, samt flere andre positivt innstilte som forteller at de allerede hører på podcaster og ser på YouTube-videoer med økt hastighet.

Likevel melder Netflix selv at de ikke har noen planer om å rulle ut funksjonen i stor skala med det første, så enn så lenge er vi begrenset til kjedelig og traust normal hastighet. Sukk…

Les mer: Netflix jobber med "tilfeldig"-knapp

Nye filmer og serier