Endelig kan du se HBOs ambisiøse fantasyserie
Skrevet av:
Publisert:
04.11.2019
Oppdatert:
04.11.2019

Endelig kan du se HBOs ambisiøse fantasyserie

Etter at Game of Thrones sendte sin siste episode i vår, var mange bekymret for at HBO ikke kom til å klare å følge opp megasuksessen. Nå slapp de første episode av sin nye fantasy-satsning!

HBO og BBC står bak His Dark Materials, den nye serieversjonen av Philip Pullmans fantasybøker, med Dafne Keen (Logan), James McAvoy (Split), Ruth Wilson (The Affair) og Lin Manuel Miranda.

Her til lands har His Dark Materials fått strålende anmeldelser. VGs Christopher Pahle trillet en sekser. Han hadde høye forventninger, men forteller at de fire episodene han har sett både innfrir og overgår dem. Aftenpostens May Synnøve Rogne kaller serien "ambisiøs, spennende og meget god"!

Sist gang His Dark Materials ble filmatisert fikk vi Det gylne kompasset, en familiefilm med Daniel Craig, Nicole Kidman og Bryggen i Bergen. Filmen fikk blandede anmeldelser, og ble spesielt kritisert for å kutte mye av det ateistiske innholdet i boka den bygget på.

Les også: Ringenes herre blir tidenes dyreste serie

Serien er skrevet av Jack Thorne, som kanskje er mest kjent for å skrive manuset til teaterstykket Harry Potter and the Cursed Child. Andre sesong av serien er under innspilling, så vi regner med at serien kommer til å filmatisere hele His Dark Materials-trilogien.

His Dark Materials er regissert av Tom Hooper, som står bak Kongens tale og den spinnville Cats-filmen som kommer i desember.

Se hvor du kan streame His Dark Materials her!

Nye filmer og serier