Her kan du streame Star Wars-filmene
Skrevet av:
Publisert:
22.10.2019
Oppdatert:
20.04.2020

Her kan du streame Star Wars-filmene

Den siste filmen i Skywalker-sagaen er endelig på kino. Trenger du en skikkelig oppvarming? Se hvor du kan streame alle de ti live action Star Wars-filmene!

Akkurat nå kan se Star Wars: The Rise of Skywalker. Men er du godt nok forberedt?

Før eller siden (sannsynligvis i mars) kommer Disney+ til Norge, og hvis utvalget blir det samme her som i statene, vil abonnenter få tilgang til åtte live action Star Wars-filmer, de tre animasjonsseriene satt i Star Wars-universet, animasjonsfilmen Star Wars: The Clone Wars og den storslåtte Star Wars-serien The Mandalorian.

I løpet av 2020 vil også Star Wars: The Last Jedi, Solo: A Star Wars Story, and Star Wars: The Rise of Skywalker dukke opp på tjenesten.

Les også: Ingen nye Star Wars-filmer på Disney+

Inntil videre har vi derimot ingen Disney+ å lene oss på. Derfor har vi laget en liten oversikt over alle Star Wars-filmene og-seriene på streaming. Se hvor du kan streame dem her!

Star Wars: A New Hope (1977)

Originalen! Det søte, klumsete og virkelig underholdende rom-eventyret om bondeknølen Luke Skywalker som må redde prinsessa og galaksen. Angrepet på Death Star, kantinescena og vårt første møte med Leia, Han Solo, Chewie, R2-D2, C-3PO, Darth Vader og, i den enste versjonen det går an å streame noe sted, en dataanimert Jabba the Hutt som ble lagt til på nittitallet.

Se hvor du kan streame den her!

Star Wars: The Empire Strikes Back (1980)

Den første Star Wars-oppfølgeren er en tyngre, mer voksen film om indre konflikt, med trippy drømme-aktige sekvenser og en skikkelig kjip avslutning. Gjengen blir forrådt, Darth Vader slipper sagaens største spoiler, Han Solo blir frosset ned og Luke mister hånda si!

Se hvor du kan streame den her.

Star Wars: Return of the Jedi (1983)

I Return of the Jedi blir vi kjent med galaskens største gangstere, en gjeng søte bjørner som lever i trær, C-3PO blir tilbedt som en gud, og Luke må konfrontere pappaen sin og sinnet sitt.

Se hvor du kan streame den her!

Star Wars: The Phantom Menace (1999)

16 år etter forrige Star Wars-film gjorde George Lucas comeback med denne overveldende filmen om en handelsblokkade, smårasistiske aliens og en liten gutt med enorme krefter. Kampen mot Darth Maul er fortsatt legendarisk, selv om denne filmen splitter fansen!

Se hvor du kan streame den her.

Star Wars: Attack of the Clones (2002)

Natalie Portman i magetopp, en skrudd kjærlighetshistorie om en hjemsøkt gutt og prinsessa han alltid så opp til, dataanimert Yoda, tusenvis av Jango Fett-kloner og C-3POs eventyr på rullebåndet i en fabrikk. Det blir ikke mer 2002 enn denne filmen, som ender med den aller første scenen der jediene slåss i stor skala.

Se hvor du kan streame den her!

Star Wars: Revenge of the Sith (2005)

Denne filmen åpner med en av seriens mest imponerende VFX-sekvenser. Vi blir introdusert en halvrobotisk skurk ved navn General Grievous som har fire lyssverd og en stor kappe, og innen fortellingen er over har hovedpersonen vår blitt galaksens største skurk. Ta et gjensyn med den sinnssyke lavaplanet-duellen mellom Obi-Wan og Anakin!

Se hvor du kan streame den her.

Star Wars: The Force Awakens (2015)

J.J. Abrams' storslagne oppfølger er en slags nyinnspilling av A New Hope, med den sterke nykommeren Daisy Ridley i hovedrollen, og utømmelig energi. Filmen "rimer" på originalen, men gjør også dristige valg. Skurken Kylo Ren er en frustrert og rotløs tenåring som prøver å leve opp til onkelens rykte, og en av seriens mest populære karakterer ofrer livet sitt.

Se hvor du kan streame den her!

Rogue One: A Star Wars Story (2016)

Den første "Star Wars-storyen" finner sted rett før åpningssekvensen til A New Hope, og følger en gjeng opprørere på et selvmordsoppdrag for å stjele plantegningene for the Death Star. Gjør deg klar for heseblesende action og bilder som ikke minner om resten av Star Wars-filmene!

Se hvor du kan streame den her.

Star Wars: The Last Jedi (2017)

Denne filmen fikk noen av sagaens beste anmeldelser og er en av de ti mesttjenende kinofilmene noensinne, men The Last Jedi møtte også et kraftig motstand fra en høylytt gruppe fans. Undertegnede står fast ved at The Last Jedi har mer humor, dybde og i grunnen mer Star Wars enn noen annen Star Wars-film.

Se hvor du kan streame den her!

Solo: A Star Wars Story (2018)

Hva gjorde Han Solo før vi møtte han i A New Hope? Hvordan kunne han kjøre Kessel-løpet på mindre enn 12 parsecs, når parsec er en avstandsenhet? Hvorfor er programvaren i the Millennium Falcon uforståelig for en rutinert reparasjonsrobot som R2-D2? Hvor møtte Han Chewie, og hvordan fikk han navnet sitt? Enten du lurte eller ei, har denne filmen fasiten!

Se hvor du kan streame den her.

Star Wars: The Rise of Skywalker (2019)

I den niende og foreløpig siste Star Wars-episoden mottar Rey, Poe, Finn og resten av motstandsbevegelsen radiosignaler fra Keiseren, som alle trodde var død. De prøver å finne og stoppe skurken, og snu Ben Solo/Kylo Ren til den lyse siden.

Carrie Fisher, som døde nesten to år før innspillingen av filmen, dukker også opp i overraskende mange scener, gjennom ubrukt materiale fra The Force Awakens og The Last Jedi.

Se hvor du kan streame den her!

Nye filmer og serier