Hvilken Joker er best? Watchlist de du ikke har sett
Skrevet av:
Publisert:
04.10.2019
Oppdatert:
04.10.2019

Hvilken Joker er best? Watchlist de du ikke har sett

Vi har rangert de 6 beste Jokerne på film. Har du sett alle? Hvis ikke burde du watchliste litt!

Filmweb og Streamingguiden har en hendig watchlist-funksjon! Når du finner en serie eller film du har lyst til å se, kan du trykke på den lille bokmerke-knappen ved siden av plakaten!

Da lagres filmen eller serien på din profil, så du kan holde lista over alt du har lyst til å se, på alle strømmetjenestene du bruker.

Hvis du watchlister en kinofilm på Filmweb, eller en film eller serie som for øyeblikket ikke er tilgjengelig på noen norske strømmetjenester, kan vi varsle deg når tittelen du sikler på, endelig blir tilgjengelig på streaming!

Min side finner du oversikten over alt du har watchlistet, enten det går på kino nå, er en kommende kinofilm, eller en streaming-tittel!

Les også: 7 nye serier du kan streame denne uka

Denne uka har Joker premiere på kino, og vi venter spent på den mørke og Scorsese-inspirerte skurkefilmen. Inntil videre har vi ikke sett Joaquin Phoenix’ friske tolkning av Batman-skurken, men vi kan varme opp med å rangere de vi har sett!

6. Jared Leto

Da Jared Leto fikk rollen som Jokeren i Sucide Squad hadde han nettopp vunnet en Oscar, han hadde tilsynelatende ikke blitt en dag eldre på tjue år.

Så fikk vi se de første bildene av Jokeren med grills og «damaged» tattovert i panna. Subtilt. Jared levde seg dypt inn i rollen, fikk Joker-tattoveringer og sendte brukte kondomer i posten til motspillerne sine, uten at det gjorde Jokeren hans noe særlig morsommere eller mer skremmende for oss i publikum!

Watchlist Suicide Squad, og se hvor du kan streame den her.

5. Zach Galifianakis

Ifølge han sjæl hadde skjeggmannen fra Hangover og Between Two Ferns allerede sagt ja til Joker-rollen før han fikk beskjed om at han bare skulle spille lekeutgaven.

The Clown Prince of Crime er overbevist om at forholdet til Batman er et gjensidig nemesis-forhold, men når Batman forteller han at Jokeren slettes ikke er en særlig stor del av livet hans, blir Jokeren sur.

Watchlist Lego Batman-filmen, og se hvor du kan streame den her!

4. Cesar Romero

TV-serie-spin-off-filmen Batman: The Movie var den første helaftens Batman-filmen, og den holder seg fortsatt som absurd underholdning. En ren komedie der Batman har hai-spray i beltet, og banker opp skurker mens lydeffekter som POW! og BANG! flyr over skjermen.

Den cubansk-amerikanske skuespilleren Cesar Romero nektet å barbere den legendariske barten sin da han skulle spille Jokeren i serien. Da bestemte produksjonen rett og slett å sminke over den!

Watchlist Batman: The Movie, og se hvor du kan streame den her.

3. Jack Nicholson

Jack Nicholson har det skikkelig gøy i 89-versjonen av Lynvingen. Han danser til Prince-sanger, lager TV-reklame og skyter dollarsedler opp i lufta! Men i enkelte scener er han også oppriktig truende.

Det allerede sinnsykt brede smilet til Jack Nicholson ble sminket enda bredere, og han leverer den mest ikoniske utgaven av klassisk Joker vi har sett.

Watchlist Batman (1989), og se hvor du kan streame den her!

2. Mark Hamill

Riktig, Luke Skywalker sjæl! Mark Hamill har hatt stemmen til Jokeren i minst 30 filmer og serier. Jeg har ikke sett i nærheten av alle, men vil dra fram The Mask of Phantasm fra 1993 som en høyst severdig animasjonsfilm!

Watchlist Batman: The Mask of Phantasm, og se hvor du kan streame den her.

1. Heath Ledger

Flere av de tidligere Jokerne hadde hatt skremmende øyeblikk, men Jokeren i The Dark Knight kvittet seg med alle hans mest tegneserie-pregede elementer.

Istedenfor det glatte smilet, fikk vi arr etter mishandling. Istedenfor en komisk erkefiende, fikk vi en skikkelig psykopat helt uten motivasjon. Heath Ledgers Joker er overraskende, morsom og virkelig truende, og det er ikke uten grunn at hans hjemmesnekrede kostyme har blitt en cosplay-favoritt.

Ledger døde kort tid etter at filmen var innspilt, og ble hedret med en posthum Oscar i 2009.

Watchlist The Dark Knight, og se hvor du kan streame den her!

Nå blir det spennende å se hvordan Joaquin Phoenix, en av verdens beste skuespillere, tolker rollen. Watchlist og kjøp billetter til Joker her!

Nye filmer og serier