Sjokk-serien EXIT: Nesten en halv million har sett den
Skrevet av:
Publisert:
30.09.2019
Oppdatert:
04.10.2019

Sjokk-serien EXIT: Nesten en halv million har sett den

NRK treffer med galskap fra Oslos finansverden.

De har halt; penger, karriere og familie, men det er ikke nok. De kjeder seg...

Ifølge VG fikk nesten en halv million seere fikk med seg hver av de to første episodene av NRKs kontroversielle og mørke nye serie "Exit" i helgen:

– Med «Exit» ser vi noen av de høyeste strømmetallene vi har sett så raskt etter publisering, med mer enn 200.000 i rating på den første episoden. Enda heftigere er det at alle episodene i snitt har allerede 150.000 seere. Så blir det spennende å se hvor mye av seingen på serien som er «tatt ut» nå opp mot hvor mange som ser den fremover. Men høyere tall blir det, sier NRKs analysesjef Kristian Tolonen.

De to første episodene av serien hadde 330.000 og 256.000 på lineær-TV, mens 200.000 og 178.000 har sett første og andre episode på NRKTV.

Les også: 11 serier vi gikk helt glipp av

Agnes Kittelsen i Exit.

Blandet mottakelse

Det skal litt til at en serie som denne gjør alle til lags, noe anmeldernes mottakelse speiler. Dagbladet lar seg ikke imponere og triller terningkast tre:

"Der andre serier bruker sjokkeffekter til å krydre fortellinger som er spennende nok i seg selv, er sjokkpornoen selve grunnmuren til «Exit». De første episodene dveler så mye ved dop og ståpikker og luksusmarkører at det som måtte være av handling forsvinner helt i bakgrunnen. Spekulativt, kalles vel sånt."

VGs anmelder er derimot mer begeistret og triller fem øyne på terningen:

"Beskrivelsene fra finansundergrunnen er drøye, ekstremrusete, medmenneskehatende, uten at kamera forsøker å moralisere. Serien burde vises som pensum på NHH og BI, selv om detmuligensville virket mot sin hensikt. For oss andre bekreftes det man egentlig alltid har visst: Det er bedre å være gjennomsnittlig fattig og syk, enn millionær og ravende gal."

Alle de åtte episodene er tilgjengelige på NRKTV.

Watchlist serien, og se hvor du kan streame den her.

Nye filmer og serier